RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

"Гойдалки" зі снігом: якою буде погода у грудні

Синоптики розповіли про погоду у грудні

Синоптики розповіли про погоду у грудні Початок грудня буде сніжним Фото: vesti-ua.net

Календарна осінь 2018 вже завершилася, відігравши свої останні погодні акорди морозними температурами. На вихідних настає зима, переймаючи естафету морозів, снігу та хуртовин. Якою буде погода першими зимовими днями, і що українцям готує грудень, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, перший день календарної зими, як і годиться, буде сніжним. Опади у вигляді снігу очікуються по всій території України окрім західних регіонів, а в Херсонській, Запорізькій, Донецькій областях та в Криму пройде сніг з дощем.

Температура повітря в цей день на сході в центрі і півночі країни складе від 1 тепла до 4 морозу в денний час доби, а вночі стовпчик термометра опуститься до 6-9 градусів морозу. У західних областях буде прохолодніше: вдень в цьому регіоні очікується від 4 до 9 морозу, а ось вночі температура повітря впаде до 12-14 градусів з позначкою "мінус". На півдні України синоптики очікують від 1 градуса тепла до 3 морозу в денний час доби, а після заходу сонця температура опуститься до 6 градусів нижче нуля. Тільки в Криму вдень збережеться стабільно "плюсова" температура 3-5 градусів, а вночі стовпчик термометра переходитиме через нуль, показуючи то 1 градус тепла, то 1 градус морозу.

У неділю, 2 грудня, опади майже припиняться. Тільки на сході синоптики попереджають про сніг з дощем, на решті ж території країни буде суха і навіть сонячна погода.

Найтепліше в цей день буде в Криму: 3-5 тепла в денний час доби і близько 1 градуса морозу вночі. Трохи прохолодніше буде на Закарпатті, у Львівській, Волинській, і Рівненській областях: від 1 тепла до 1 морозу. Однак вночі в цих регіонах, як і на території всієї Західної України, стовпчик термометра впаде до 12-16 градусів з позначкою "мінус".

Дивіться: Популярний український курорт накрило сильним штормом: фото потопу

На решті території України спостерігатиметься дещо комфортна температура повітря: від 1 градуса тепла до 2-3 морозу вдень і 4-8 морозу термометр покаже вже вночі.

Початок наступного тижня буде зовсім не зимовим. Денний "мінус" збережеться тільки на сході, півночі та в центрі України. Та й то, більше 1-2 градусів морозу стовпчик термометра не покаже. На півдні і заході країни 3 грудня очікуються зовсім не зимові 2-4 тепла вдень і 3-6 морозу в нічний час доби.

За прогнозом Укргідрометцентру, грудень 2018 року буде теплішим, ніж зазвичай. Так, середня місячна температура в грудні складатиме від 3 градусів морозу до 1 тепла, а в Криму до 4 тепла, що на 1-1,5 градусів вище середніх багаторічних значень.

За словами народного синоптика Леоніда Горбаня, в грудні українці стануть свідками температурних "гойдалок" і постійних переходів стовпчика термометра через позначку нуль градусів.

"Прораховуються сильніші нічні морози. Якщо в листопаді було 4 відлиги і 4 підходи легких морозів, то в грудні очікується 3 відлиги. З 5 грудня буде відлига, яка триватиме 3 дні, потім очікується 6 днів морозів на рівні 7-9 градусів нижче нуля, а потім знову тривала відлига по 25-27 грудня. І тільки в кінці грудня знову прихід морозів за 3 дні до Нового року. На кінець грудня прораховується і сніг, який залишиться на свята, тому що нічні морози протримаються на рівні 3-6 градусів", - розповів "Апострофу" народний синоптик.

Читайте також

Г'юстоне, у нас проблеми: чи спрацює новий закон про мобілізацію

Процес реалізації нового закону про посилення мобілізації ризикує провалитися через неготовність відповідних органів

Великдень 2024: скільки коштують продукти до святкового столу

Якою буде вартість великоднього кошика середньої української родини у 2024 році