RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Все буде інакше: синоптики розповіли про погоду на Різдво

На різдвяні вихідні очікується істотне похолодання

На різдвяні вихідні очікується істотне похолодання Фото: УНІАН

Затяжні новорічні вихідні плавно переходять у вихідні різдвяні. І хоча на Новий рік погода не відзначилася міцними морозами, синоптики обіцяють, що на Різдво все буде зовсім інакше. Якою буде погода у різдвяні вихідні, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними "Укргідрометцентру", в суботу, 5 січня, на території Західної України, а також Київської та Чернігівської областей очікуються опади у вигляді снігу. Найпрохолодніше в цей день буде на півночі країни: 3-5 морозу вдень і 8-10 градусів нижче нуля в нічний час доби.

Трохи тепліше буде в центрі, на заході та сході України: від 1 до 4 морозу стовпчики термометра покажуть вдень і 5-7 в нічний час доби. Традиційно, найтепліше буде на півдні: від 1 тепла до 3-4 морозу вдень і 5-7 градусів нижче нуля синоптики очікують на півдні України після заходу сонця.

З неділі, 6 січня, морози почнуть поступово наростати. Від 4 до 7 градусів з позначкою "мінус" термометри покажуть вдень в центрі на півночі і сході країни, а ось вночі температура повітря тут впаде до 10-12 нижче нуля.

Не так холодно буде на території Західної України. Принаймні вдень. У денний час доби тут очікується від 1 до 4 морозу, а ось в нічний від 6 до 11 з позначкою "мінус". До півдня країни, 6 січня міцні морози не доберуться. Вдень на півдні синоптики прогнозують від 1 до 3 морозу, а вночі стовпчики термометрів покажуть 4-7 нижче нуля.

Прогноз погоди на суботу, 05 січня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на неділю, 06 січня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на понеділок, 07 січня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на вівторок, 08 січня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на середу, 09 січня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1

У передріздвяний день варто очікувати й снігопадів. Вони пройдуть по всій території України, крім Чернігівської, Сумської, Полтавської та Херсонської областей.

На Різдво, 7 січня, температура повітря в окремих регіонах країни впаде ще нижче. Так, на півночі і в центрі України вдень синоптики очікують від 8 до 11 градусів нижче нуля і точно таку ж температуру стовпчики термометрів покажуть в нічний час доби. Трохи тепліше буде на сході та заході нашої країни: від 6 до 9 градусів нижче синоптики прогнозують вдень і близько 10 градусів з позначкою "мінус" після заходу сонця. На півдні України в цей день буде відносно тепла погода: 2-5 градусів морозу вдень і 5-7 вночі.

Снігопади на Різдво прогнозують практично по всій країні. Сухо буде тільки на Закарпатті, а також в Чернігівській, Сумській та Волинській областях.

Читайте також

Г'юстоне, у нас проблеми: чи спрацює новий закон про мобілізацію

Процес реалізації нового закону про посилення мобілізації ризикує провалитися через неготовність відповідних органів

Великдень 2024: скільки коштують продукти до святкового столу

Якою буде вартість великоднього кошика середньої української родини у 2024 році

Національна гвардія України: служба з прицілом на "після перемоги"

Служба в Нацгвардії – найкращий варіант роботи для молоді після війни