Погода на тиждень: багато снігу, але тепло

Синоптики розповіли, до якої погоди готуватися українцям

Фото: УНІАН

Друга половина січня приготувала низку погодних сюрпризів, які потенційно здатні ускладнити життя українців, адже за прогнозами синоптиків країну накриє хвиля опадів, а хуртовини і снігопади стануть частим явищем. Якою буде погода до кінця поточного тижня, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру в четвер, 24 січня, практично по всій території України очікуються опади у вигляді снігу і дощу. Тільки в Криму буде суха, але хмарна погода. За прогнозами синоптиків, самі рясні опади випадуть на сході і півдні нашої країни.

Найхолодніше в цей день буде на заході і півночі України: від 2 до 6 градусів морозу стовпчики термометра покажуть днем і близько 6-8 градусів з позначкою "мінус" очікується в нічний час доби. На сході і в центрі буде трохи тепліше: від 0 до 2 градусів морозу вдень і 2-4 морозу на цих територіях буде після заходу сонця.

Ще тепліше на півдні: 2-4 градуси з позначкою "плюс" стовпчики термометра покажуть вдень і всього близько одного градуса морозу - в нічний час доби. А ось в Криму встановиться зовсім не зимова погода. Денні температури на півострові будуть досягати 8-10 градусів тепла, а вночі стовпчики термометрів опустяться, але незначно, і покажуть 4-6 градуси з позначкою "плюс".

У п'ятницю, 25 січня, на півдні, сході та в центрі України встановиться суха, але хмарна погода. А ось північ і захід країни продовжить засипати снігом, правда, рясних опадів синоптики тут не чекають.

В цілому, температурна картина в останній день робочого тижня істотно не зміниться, тільки на півдні України температура повітря ще підніметься на кілька градусів і вдень становитиме 4-6 тепла, а в нічний час доби - від 0 до 2 градусів з позначкою "плюс".

У суботу, 26 січня, дощі і снігопади знову накриють всю територію України. Найбільш сильні опади очікуються на сході і в центрі країни.

Прогноз погоды на четверг, 24 января Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на п'ятницю, 25 січня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на суботу, 26 січня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на неділю, 27 січня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на понеділок, 28 січня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1

Мінусові показники температури в цей день збережуться тільки на заході і півночі України. Вдень у західних та північних регіонах країни очікується від 1 до 4 градусів морозу, а вночі стовпчики термометра покажуть 4-7 градусів нижче нуля.

На сході і в центрі синоптики очікують в денний час доби від 0 до 3 градусів з позначкою "плюс", а вночі буде невеликий мороз: 1-2 градуси. Очікувано найтепліше буде на півдні України: від 4 до 6 (а в Криму від 8 до 10) градусів тепла в денний час доби і близько 2 тепла буде вночі.

В останню неділю січня опади у вигляді дощу і мокрого снігу очікуються тільки на сході та півдні України. На решті території країни синоптики прогнозують суху погоду.

Стабільно плюсова температура в цей день збережеться тільки на півдні України: від 2 до 6 градусів тепла стовпчики термометра покажуть вдень і 1-3 градуси з позначкою "плюс" - вночі. На решті ж території країни встановиться від 1 тепла до 2 морозу в денний час доби, і аналогічна температура очікується вночі, тільки на півночі і заході вночі буде трохи прохолодніше: від 5 до 7 градусів морозу.

Читайте також

Битва за Часів Яр: чи вдасться росіянам взяти ключове місто до 9 травня

Несмотря на огромные потери, российская армия не может рассчитывать на то, чтобы быстро взять Часов Яр

Друга битва за Харків буде переломною - ветеран україно-російської війни

Ветеран войны из Харькова рассказал о ситуации в городе и настроениях харьковчан перед новой угрозой с востока

Чарівне зцілення: депутати взялися миттєво "вилікувати" інвалідів

Нардепы в закон о мобилизации вшилы норму о повторной комиссии для инвалидов - кому придется еще раз пройти МСЭК