RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Весна на півдні і нестабільний "мінус": синоптики розповіли про погоду на тиждень

Якою буде погода в останні дні січня і на початку лютого

Якою буде погода в останні дні січня і на початку лютого Фото: GettyImages

Кінець січня виявився щедрим на мороз і снігопади. Але й початок лютого також буде сніжним. Крім того, на Україну йде потепління - плюсові температури очікуються майже у всіх регіонах країни. Якою буде погода в останній тиждень січня і перші дні лютого, дізнавався "Апостроф".

За даними "Укргідрометцентру", у вівторок, 29 січня, на півночі, в центрі та заході України пройдуть опади: вдень сніг з дощем, а вночі сніг. Практично весняна погода в цей день буде на півдні: від 6 до 10 градусів вдень і від 3 тепла до 2 морозу в нічний час доби.

На решті території України денні показники температури повітря коливатимуться в межах від 2-3 градусів морозу до 2-3 градусів тепла, а ось вночі найпрохолодніше буде в східних і північних областях. Тут після заходу сонця очікується від 9 до 13 градусів з позначкою "мінус". На заході і в центрі вночі стовпчик термометра не опуститься нижче 3-7 градусів морозу.

У середу, 30 січня, сніг з дощем накриє північ, центр і південь країни (крім Криму). На заході і сході синоптики прогнозують суху погоду.

"Мінусові" показники температури в цей день збережуться тільки на півночі країни: близько 1 градуса морозу в денний час доби і 3-5 вночі. На решті території України (крім південних регіонів) вдень очікується від 0 до 3 градусів тепла, а вночі стовпчики термометрів покажуть 5-7 градусів морозу. На півдні як і раніше збережуться весняні температури: 8-10 тепла вдень і 2-4 градуси з позначкою "плюс" вночі.

Читайте: В Україні зафіксували рекордні снігопади

Прогноз погоди на вівтороу, 29 січня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на середу, 30 січня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на четвер, 31 січня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на п'ятницю, 1 лютого Фото: meteo.gov.ua
1 / 1

В останній день місяця, четвер, 31 січня, дощі зі снігом пройдуть лише у Житомирській, Рівненській, Сумській, Чернігівській і Київській областях. На решті території країни опадів не очікується.

Найтепліше в цей день буде на півдні: 7-9 тепла вдень і 1-2 градуси з позначкою "плюс" вночі. На решті території України денні температури встановляться на рівні 1-4 тепла, а вночі стовпчики термометрів покажуть від 1 морозу до 1 тепла.

На наступний день, 1 лютого, температурна картина не зміниться, а ось сніг та дощі покинуть Україну. У цей день синоптики прогнозують суху погоду по всій території країни.

На вихідних температура повітря досягне 5-6 тепла вдень (а на півдні до +10). Однак вже з наступного тижня температура почне поступово падати, але, за прогнозами синоптиків, істотного "мінуса" не варто очікувати.

Читайте також

Українці, беріть зброю вже, бо як Росія прийде у ваш дім, буде пізно - командир батальйону "Ахіллес"

Командир батальйону Ахіллес розповів про ситуацію під Бахмутом та зробив важливе звернення до українців

"СВО" закінчилася: яку "повноцінну" війну задумав Путін проти України

У Кремлі сподіваються набрати ще 300 тисяч людей для нового наступу

Через нестачу фінансування у нас проблеми з пораненими – воєнний хірург

Як забезпечується медицина у ЗСУ, чого вистачає, а чого потребують наші воїни - в інтерв'ю воєнний хірурга