RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Лютий інтригує: синоптики розповіли про погоду до кінця тижня

Як довго в Україні протримається весняна погода

Як довго в Україні протримається весняна погода Фото: EPA/UPG

У розпал зими українців продовжує радувати весняна погода. У перші дні лютого на більшості території країни встановилися теплі як для цього місяця кліматичні умови. Чи збережеться така погода до кінця тижня, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними "Гідрометцентру", до кінця тижня буде незначне похолодання, але сильних морозів поки чекати не варто.

Так, в середу, 6 лютого, на більшості території країни вдень буде від 1 до 3 градусів з позначкою "плюс". У Луганській і Донецькій областях буде 2-4 градуси тепла, а в Закарпатській, Одеській, Херсонській і Запорізькій областях повітря прогріється до 3-6 градусів. Найтепліше буде днем в Криму - до + 11-13 градусів. Вночі по всій країні буде мороз - від 1 до 4 градусів. І тільки в Криму "плюс" збережеться і вночі - + 2-4.

Опади у вигляді снігу і мокрого снігу очікуються в Київській, Чернігівській, Сумській, Полтавській, Харківській, Львівській, Хмельницькій, Вінницькій та Кіровоградській областях.

Погодна картина істотно не зміниться і в четвер, 7 грудня. У більшості областей вдень очікується 1-3 градуси тепла, а вночі по всій країні буде 1-4 градуси з позначкою "мінус". У Волинській, Львівській, Закарпатській областях та в Криму вдень буде + 4-6. У цей день українців буде радувати сонячна погода - опади не очікуються.

Читайте: Мороз до мінус 30: синоптик попередив про температурні "гойдалки" у лютому

В останній робочий день тижня, 8 лютого, вдень в західних областях буде 3-6 градусів тепла, в центрі і на півдні - 1-3 тепла, а в північних і східних областях буде невеликий мороз - від 1 до 3 градусів з позначкою "мінус ". Вночі на заході буде 1-3 градусів морозу, в центрі -3-5, а в східних областях -4-6. Опадів в п'ятницю не очікується за винятком Волинської та Львівської областей, де вдень пройде дощ з мокрим снігом.

gallery / 1740

У вихідні температурна картина практично не зміниться. Що стосується опадів, то в суботу сніг очікується в східних областях, а в неділю мокрий сніг з дощем пройде в північних і центральних регіонах України.

Читайте також

Г'юстоне, у нас проблеми: чи спрацює новий закон про мобілізацію

Процес реалізації нового закону про посилення мобілізації ризикує провалитися через неготовність відповідних органів

Великдень 2024: скільки коштують продукти до святкового столу

Якою буде вартість великоднього кошика середньої української родини у 2024 році

Національна гвардія України: служба з прицілом на "після перемоги"

Служба в Нацгвардії – найкращий варіант роботи для молоді після війни