RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Аномальний лютий: синоптики дали райдужний прогноз на тиждень

Прогноз погоди в Україні на 19-24 лютого

Прогноз погоди в Україні на 19-24 лютого Фото: EPA

Середину лютого вразила українців по-справжньому весняними температурами повітря. У деяких регіонах країни стовпчик термометра піднімався до 8-9 градусів тепла, що зовсім не властиво для останнього місяця зими. Однак за прогнозами синоптиків, плюсові температури протримаються недовго, і до кінця тижня в країну знову повернуться морози, правда невеликі. Якою буде погода цього тижня, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, у вівторок, 19 лютого, на всій території країни збережеться абсолютно суха і тепла погода. Денні морози будуть спостерігатися тільки на території Луганської області, та й то, стовпчик термометра не опуститься нижче 1 градусу з позначкою "мінус". На решті території країни вдень синоптики прогнозують плюсові температури.

Так, найтепліше буде на території Західної України. Тут днем варто очікувати від 7 до 10 градусів тепла. Дійсно, дивовижні температури для лютого, але в Укргідрометцентрі заявляють, що це не так вже й тепло, адже абсолютний максимум температури повітря для лютого був зафіксований на рівні 20 градусів тепла в південних областях країни. Вночі 19 лютого стовпчики термометра на заході різко опустяться - очікується від 1 тепла до 1 морозу.

Трохи прохолодніше в цей день буде в центрі, на півдні та півночі країни: від 4 до 6 тепла вдень і близько 2-5 градусів з позначкою "мінус" вночі. Найбільш прохолодні температури очікуються на сході України: від 1 до 3 градусів тепла в денний час доби і близько 6-8 морозу вночі.

Дивіться: Українці побачать найбільший супермісяць 2019 року: названо час і дата

Прогноз погоди на вівторок, 19 лютого Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на середу, 20 лютого Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на четвер, 21 лютого Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на п'ятницю, 22 лютого Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на суботу, 23 лютого Фото: meteo.gov.ua
1 / 1

У середу, 20 лютого, суха погода збережеться на всій території країни, а ось температурна картина зміниться, але не суттєво: на заході України вдень буде прохолодніше на 1-2 градуси, а на сході навпаки тепліше на ті ж кілька градусів.

Але починаючи з четверга, 21 лютого, температура в Україні почне поступово знижуватися. На півночі і в центрі країни як вдень, так і вночі синоптики очікують від 2 тепла до 1 морозу. Трохи впаде стовпчик термометра і на заході: 3-6 градусів тепла очікується вдень і близько нуля буде у нічний час доби. Найтепліше буде на півдні України: від 5 до 9 градусів з позначкою "плюс" в денний час доби і від 0 до 3 тепла вночі. На сході країни в цей день синоптики прогнозують від 0 до 4 градусів тепла вдень і близько 1 градуса морозу вночі.

Крім того, в четвер у східних і північних регіонах країни очікуються опади: мокрий сніг з дощем пройде в Донецькій, Луганській, Сумській, Чернігівській і Полтавській областях.

У п'ятницю, 22 лютого, практично всю територію країни накриють опади у вигляді мокрого снігу з дощем. Сухо буде тільки на сході України.

Найпрохолодніше в цей день буде на сході, в центрі і півночі країни: від 2 до 5 градусів морозу стовпчики термометрів покажуть в денний час доби і від 3 до 5 морозу (а в східних регіонах і до 8-10) після заходу сонця. Трохи тепліше на півдні: від нуля до 4 градусів тепла вдень і на кілька градусів прохолодніше вночі. На території Західної України в цей день синоптики очікують від 2 тепла до 2 морозу в денний час доби і такі ж показники температур залишаться і після заходу сонця.

На вихідних, 23 і 24 лютого морозні температури збережуться по всій території країни, але нижче 5 градусів з позначкою "мінус" синоптики не очікують. Крім того, вихідні будуть сніжними: опади пройдуть практично по всій Україні, минаючи тільки північні регіони.

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами