RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Нацисти-агітатори і "орден Іуди" для президента: як бойовики на Донбасі розповідають про вибори в Україні

Терористи продовжують продукувати фейки

Терористи продовжують продукувати фейки Фото: GettyImages

Гаряча передвиборча пора в Україні знаходить своє відображення в легендах і міфах "древньої Новоросії". Чим ближче до дати президентських виборів, тим активніше пропагандисти Донбасу тиражують фейки про Україну та виборчий процес, приправляючи свої історії добірними страшилками. Останні тренди сепаратистської пропаганди відстежив "Апостроф".

Агітатори-нацисти

Практично всю інформаційний увагу сепаратистів звернено в бік чинного президента України Петра Порошенка.

Це на території вільної України громадські організації, які стежать за ходом виборчого процесу, ще сумніваються, відбувається підкуп виборців чи поки ні, прямий він або не прямий. А на окупованих територіях вже давно "довели": Порошенко веде нечесну кампанію, використовуючи найбрудніші й цинічні прийоми агітації, які тільки можна придумати.

Так, за версією бойовиків так званої ЛНР, у якості ексклюзивних агітаторів чинний президент вибрав "нацистів". Виявляється, військовослужбовці батальйону "Донбас" і полку "Азов" гастролюють підприємствами вільного Донбасу та переконують начальство агітувати своїх співробітників голосувати за Порошенка. Якщо керівники підприємств відмовляються це робити, їх чекають погроми і навіть фізична ліквідація. Ось вже дійсно голос заради майбутнього.

До речі, погроми, якщо що, вже почалися. Про це гордо рапортують сепаратистські ЗМІ так званої ЛНР. За їхньою версією, "нацисти" з "Азову" жорстоко побили власника продуктового магазину в селищі Луганське Бахмутського району. Упертий підприємець навідріз відмовлявся вішати на фасаді магазину банер з агітацією, за що й поплатився здоров'ям.

До речі, за кілька днів до цього, в місті Щастя "карателі" понівечили ще одного продавця в магазині. З виборами це ніяк не пов'язано, просто в магазині грала музика у виконанні російських артистів, а коли "нацисти" чують російську музику, кулаки якось самі собою піднімаються.

"Бойовики, погрожуючи погромами та фізичною розправою, примушують керівників підприємств проводити агітацію співробітників і розміщувати агітаційні матеріали лише за чинного президента", - зазначив, так званий в.о. начальника управління фейкової народної міліції ЛНР Михайло Філіпоненко.

Тобто, навіть поява на робочому місці в яскраво-синій шапці з бубоном вже може розцінюватися як агітація за іншого кандидата, а так і до погрому рукою подати.

На думку Філіпоненко, творчий союз з "нацистами" цілком зрозумілий, адже поки український "дуче" при владі, фашисти почуваються як сир у маслі.

"У разі приходу до влади людини, зацікавленої в становленні України, їх свавіллю прийде кінець, а останні дні свого нікчемного життя їм доведеться гнити у в'язниці", - експресивно видав Філіпоненко.

Михайло ФіліпоненкоМихайло ФіліпоненкоФото: Стоп-кадр із видеосюжету

Але розперезалися не тільки "нацисти", а навіть командування ЗСУ. Як стверджують бойовики, українські генерали загрожують зняти зі своїх підлеглих всі премії і надбавки до зарплати, якщо ті 31 березня зроблять "неправильний вибір".

При цьому, логіка терористів явно кульгає. За їх словами, якщо українські військові все ж зроблять неправильний вибір, і Порошенко потерпить на виборах поразку, то їх командири, незважаючи на всі бойові заслуги, будуть звільнені.

А ось і вишенька на торті: в так званій ДНР вирішили виготовити для чинного президента ексклюзивну "нагороду": "Орден Іуди". Відлити "нагороду" бойовики мають намір з уламків снарядів, "випущених силовиками Києва по населеним пунктам республіки".

Цікаво, що матеріали для "нагороди" бойовики планують збирати протягом всієї передвиборчої президентської кампанії в Україні, з тим, щоб до 31 березня вручити "Орден Іуди" Петру Порошенку. Хід, безумовно, сильний, ось тільки як саме сепаратисти збираються передати президенту цінну "нагороду" - бойовики поки не вирішили, адже "Укрпошта" на окупованих територіях не працює. Залишається тільки один варіант: передати з водієм рейсового автобусу "Донецьк - Київ". Щоправда, це досить ризиковано, адже "орден" запросто можуть відібрати СБУ на лінії розмежування, відповідно, його потрібно трохи краще заховати між банками з соліннями та ковбасою.

Стара пісня

Утім, не виборами єдиними. Дивно, але тема хімічної атаки ВСУ на непідконтрольних містах Донбасу до цього часу впевнено тримається в топах інформаційного дискурсу сепаратистів. Спочатку "карателі" нібито планували підірвати хімзавод "Стирол" в районі окупованої Горлівки, потім на картонних макетах відпрацьовували хіматаку в Донецьку, консультувалися з британськими інструкторами, хотіли навіть отруїти "ополченців" за сирійським сценарієм. Проте, щоразу плани ВСУ розбивалися об винахідливість розвідки так званої ДНР, яка проникала в темні кабінети Генштабу армії і витягала на світло потенційні капості "карателів", де вони згорали без залишку під спопеляючим сонцем правди.

Але "карателі" на те й "карателі", щоб так просто не відмовлятися від задуманого. Цього разу, за версією терористів, робочі групи СБУ стали навідуватися на хімпідприємства Донбасу поблизу лінії розмежування і розпитувати керівників, а що ж буде, якщо, наприклад, підірвати оту цистерну з аміаком.

"Мета їх візиту - оцінка запасів наявних там хімікатів, а також можливих наслідків техногенних катастроф після проведення українськими спецслужбами диверсій на цих об'єктах", - заявив уже відомий нам офіційний "представник трамадолу" на Донбасі, так званий заступник начальника народної міліції ДНР Едуард Басурін.

Едуард БасурінЕдуард БасурінФото: Стоп-кадр із видеосюжету

До речі, від планів підірвати "Стирол" ВСУ очевидно також не відмовилися. Наприклад, недавно в ДНР розповіли, що в район хімзаводу прибула комісія служби радіаційного, хімічного і біологічного захисту штабу групи "Північ".

"Мета роботи комісії - перевірити готовність підрозділів до виконання завдань в умовах хімічного зараження місцевості", - повідомляють в сепаратистських ЗМІ.

У ВСУ все погано

Ну і, звичайно ж, улюблений жанр фейків, який, мабуть, не помре, поки існують так звані ЛНР/ДНР, називається "як все погано в ЗСУ". Інформаційні дрова в цю тему необхідно підкидати постійно, щоб свої "ополченці" не ставили зайвих запитань.

Отже, в ВСУ все настільки погано, що солдати стали продавати власну зброю. Роблять вони це, звичайно ж, тому, що премії за убитих сепаратистів Порошенко вчасно не сплачує (напевно, прокручує на депозитах), ось і доводиться військовим продавати гранати та автомати місцевому населенню.

У ВСУ все настільки погано, що навіть наркотики "карателі" вживають неякісні. Так, терористи на днях розповіли історію про те, як "один військовослужбовець" купив наркотики у свого командира... і отруївся.

У ВСУ все настільки погано, що військові грабують місцевих жителів, забираючи у них продукти харчування. Наприклад, на ринку в Станиці Луганській "карателі" сколотили рекет-бригаду та тероризують місцевих продавців, забираючи квашену капусту, а якщо хто віддавати не хоче - прикладом по голові.

Читайте також

Дуже багато людей питає, чи буде новий наступ на Київ - офіцер Сил оборони

Офіцер Євген Тихий - про допомогу Україні, спроби росіян здійснити новий наступ та ймовірність контрнаступу ЗСУ

Окупаційні війська продовжують атакувати околиці Часового Яру - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто

Українці зачекалися тепла, але з Росії суне неприємний сюрприз

У вихідні в Україні буде перепочинок з дощем, але при цьому вночі очікуються заморозки до мінус 3 градусів