RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Дивовижний початок: синоптики розповіли про погоду у перші дні весни

У перші вихідні березня буде як плюсова, так і мінусова температура

У перші вихідні березня буде як плюсова, так і мінусова температура Фото: УНІАН

Останні дні лютого видалися по-справжньому весняними: температура повітря перейшла через нуль градусів в сторону стабільного "плюса" і продовжує рости. За прогнозами синоптиків, у перші дні календарної весни тепла погода збережеться практично по всій території України. Яким буде дебют весни, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, для половини території країни перший день весни буде сніжним і дощовим. Опади пройдуть на сході, півночі, півдні та в центрі України. На Західній Україні очікується хмарна, але суха погода.

Найтепліше 1 березня на півдні України та Закарпатті. Тут стовпчики термометрів піднімуться вдень до 6-9 градусів з позначкою "плюс", а вночі покажуть 1-4 градуси тепла. На решті території країни синоптики прогнозують комфортні 2-6 градусів тепла в денний час доби і від нуля до 3 градусів тепла після заходу сонця.

Дивіться: Знаменита українка яскраво висловила любов до країни: опубліковано фото

А ось у суботу, 2 березня, по всій країні різко похолодає. Від 1 градуса тепла до 1 морозу вдень і 3-5 морозу вночі стовпчики термометра покажуть практично по всій території країни. Тільки на Закарпатті та півдні країни вдень збережеться стабільний "плюс": від 2 до 4 градусів, а вночі жителям цих регіонів варто очікувати морозів, але не сильних - від 1 до 3 градусів нижче нуля.

У цей день опади зіпсують настрій тільки жителям східних областей України, на решті ж території країни збережеться ясна погода.

Прогноз погоди на п'ятницю, 1 березня 2019 Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на суботу, 2 березня 2019 Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на неділю, 3 березня 2019 Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на понеділок, 4 березня 2019 Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на вівторок, 5 березня 2019 Фото: meteo.gov.ua
1 / 1

Дивовижно, але в неділю, 3 березня, в Україну знову повернеться великий "плюс". За прогнозами синоптиків, в цей день найтепліше буде на заході країни: від 5 до 9 градусів тепла вдень, але від 6 до 8 градусів морозу у нічний час доби.

На півдні і в центрі країни денні показники температури очікуються на рівні від 2 до 4 градусів з позначкою "плюс", а вночі стовпчики термометрів різко опустяться до 6-7 градусів морозу.

Найпрохолодніше у цей день буде на сході та півночі України: від 1 градуса морозу до 2-4 тепла вдень і 5-9 морозу після заходу сонця. Опади 3 березня синоптики не прогнозують.

А ось з понеділка, 4 березня, Україну накриють дощі. Сухо буде тільки у Криму, а також на території Одеської та Миколаївської областей.

Снігу в цей день не варто чекати, адже температура повітря буде по-справжньому весняною: до 8-11 тепла на заході України у денний час доби і 2-4 тепла вночі. У центрі, на півночі і півдні трішки прохолодніше: від 5 до 9 градусів з позначкою "плюс" вдень і близько 2-4 градусів морозу вночі.

На території Східної України в цей день очікується від 2 до 5 тепла в нічний час доби, і стільки ж градусів, але з позначкою "мінус", стовпчики термометра покажуть в нічний час.

Читайте також

Марш додому! Як спрацює скасування консульських послуг за кордоном

Експерти скептично поставилися до ідеї запровадження обмежень щодо роботи консульств

Дуже багато людей питає, чи буде новий наступ на Київ - офіцер Сил оборони

Офіцер Євген Тихий - про допомогу Україні, спроби росіян здійснити новий наступ та ймовірність контрнаступу ЗСУ

Окупаційні війська продовжують атакувати околиці Часового Яру - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто