Кровожерливі солдати і раби ЗСУ на городі: бойовики "підривають" фейками перед виборами

ЗМІ бойовиків наполегливо плодять фейки

Фото: из открытых источников

Передвиборна президентська кампанія в Україні вийшла на фінішну пряму, а це значить, що на окупованих територіях Донбасу конвеєр з виробництва фейків бойовикам доводиться завантажувати на повну потужність. Ймовірно, інформаційні воїни Л/ДНР працюють як діти на підпільній в'єтнамської фабриці з виробництва "брендових" сумочок: понаднормово, без перерв на обід і в дві зміни, адже кількість фейків про Україну в сепаратистських ЗМІ просто зашкалює. В останніх трендах брехні бойовиків розбирався "Апостроф".

Орден для Порошенка

У так званій ДНР порожніх обіцянок ніхто не дає. Так, у середині лютого там зі снарядів, "випущених силовиками Києва по населеним пунктам "республіки" вирішили відлити так званий "Орден Іуди" і вручити його чинному президенту. Сказано - майже зроблено! Свій перформанс бойовики обізвали "всенародною акцією" і навіть оголосили конкурс на кращий макет-дизайн "нагороди". Цілий місяць кращі художники "республіки" надсилали свої роботи до оргкомітету конкурсу, потім стартував масштабний збір уламків снарядів: "Мешканці всіх міст і районів "республіки" відгукнулися на ініціативу і беруть активну участь в зборі матеріалу для "нагороди", - писали сепаратистські ЗМІ.

Нарешті 19 березня місцеві металурги розпочали виплавку "ордена". Згідно із задумом бойовиків, "нагорода" повинна бути 2 метри в діаметрі та важити близько двох тонн. Щоправда, є в цій історії і позитив: у металургів так званої ДНР на тлі простою підприємств нарешті з'явилася хоч якась робота.

Бізнес-план Наєва

Але, звичайно ж, топ-тема на окупованих територіях Донбасу - вибори президента. "Апостроф" вже писав про нацист-агітаторів із батальйону "Донбас" і полку "Азов", які за версією бойовиків, роз'їжджають підприємствами східних регіонів і змушують голосувати за Порошенка. Хто не хоче ставити галочку в бюлетені навпроти прізвища чинного президента, тому ставлять фінгал, і питання вирішується само собою.

На цей раз бойовики повідомили, що до Києва зігнали всіх командирів фронтових військових частин на мотиваційний семінар, де сертифіковані коучі з Головного управління морально-психологічного забезпечення ЗСУ їм розповіли, як проводити агітацію за Порошенка. За версією сепаратистів, якщо армія не дасть 100% голосів за чинного гаранта, то зірки на погонах командирів полетять швидше, ніж снаряди, випущені з РСЗВ "Град". Ось вже дійсно рівень мотивації, який не снився навіть Ніку Вуйчичу.

Але, як то кажуть, на ВСУ сподівайся, а сам до роботи берися. Очевидно, цілковитої довіри простим військовим в адміністрації президента немає (ну вони ж пачками, буквально щодня дезертують у Л/ДНР), тому Київ, вирішив зробити хід конем.

Так, за інформацією терористів, командувач операцією об'єднаних сил Сергій Наєв розпорядився створити "спеціальні" дільниці для голосування. На цих дільницях у день виборів просто масово вкинуть до урн бюлетені з галочкою за Порошенка (ну може парочка буде за Зеленського, щоб зовсім не палитися) і таким чином буде забезпечена тотальна підтримка президента.

Навіщо ці махінації Наєву? А річ у тім, що у командувача ООС, за версією бойовиків, є готовий бізнес-план:

1. "Вислужитися перед господарем".

2. "Посісти нову посаду у Генштабі ЗСУ".

3. "Отримати нові можливості для розкрадання бюджетних коштів, що виділяються заокеанськими кредиторами на розвиток української армії".

Такому в MBA не вчать.

Голлівудська історія

Окремий пласт фейків, які розповсюджуються терористами, присвячений улюбленій темі бойовиків - "наскільки кровожерливі карателі". Адже що б не відбувалося в Україні: вибори, корупційні скандали, резонансні законопроекти, тема кривавих карателів завжди у тренді. У деяких частинах першого армійського корпусу так званої ДНР вже навіть ходять чутки про те, що натурщиком для знаменитого розпису Франциско Гойя "Сатурн, який пожирає свого сина" був офіцер ЗСУ.

Отже, карателі настільки кровожерливі, що обстрілюють мирних мешканців у житлових кварталах заради... телевізійної картинки. Відзначився, як запевняють бойовики, командир 128-ї окремої гірничо-штурмової бригади ЗСУ. Коли до його частини прибули журналісти "5 каналу" (треба б розповісти сепаратистам, що у президента є й інші підконтрольні ЗМІ), командир задля "похвалитися" почав стріляти з великокаліберних кулеметів і гранатометів по житловим кварталам Докучаєвська.

Здавалося б, після такого кровожерного комбрига повинні були б зняти з посади, але, мабуть, військове начальство цінує його за кмітливість та неабияку винахідливість. Річ у тім, що в ЗСУ катастрофічно не вистачає кадрів (щодня ж дезертують до Л/ДНР), ось комбриг і вигадав нестандартний вихід із ситуації: оточити протипіхотними мінами дитсадки та школи в Миколаївці і Гранітному, щоб бійці так званої ДНР не змогли підібратися до позицій української армії.

А взагалі, командир 128-ї бригади звичайно ж не біла ворона в ЗСУ, адже сам Наєв, як стверджують терористи, заохочує бійців нагородами за підбиту цивільну техніку.

"Замість того, щоб домогтися виконання підлеглими бойовиками Мінських угод, він всіляко стимулює їх і надихає на нові злочини», - пишуть сепаратистські ЗМІ.

Так, за підбитий легковий автомобіль мирних жителів Наєв виписує подяку й невелику премію, за санітарне авто представляє до нагороди, але особливою удачею вважається обстріл співробітників компанії "Вода Донбасу". За такий подвиг можна і позачергове звання отримати, фантазують бойовики.

фото:UNIAN

Але ВСУ за рівнем кровожерливості звичайно ж діти в порівнянні з українськими спецслужбами. Справжній голлівудський трилер розігрався у кінці лютого в Донецьку. "Захиснику" республіки, якомусь Віталію Міщенку, подзвонили з номера телефону однієї з його дочок, котрі мешкають на підконтрольній Україні території.

А далі, все як в сценарії до нової частини фільму "Заручниця" з Ліамом Нісоном: голос у трубці повідомив, що знаходиться в одному приміщенні з дівчатками і зажадав від Ліама Міщенка видати всі таємниці: місце служби, звання, рід діяльності. Але Міщенко-Нісон, на відміну від героя фільму "Заручниця", не кинувся в саме кодло ворога рятувати дочок, а просто проігнорував, сподіваючись, що все саме якось вирішиться, і відмовився співпрацювати із невідомими (ну дві доньки добре, але честь "республіки" понад усе). Тоді зразковий батько отримав на телефон повідомлення-погрозу: "Ти зробив свій вибір, тепер можеш тільки гадати, чиє тіло до тебе прийде перше". Але кінець у цій історії цілком щасливий: дочкам нічого не було (мабуть спецоперацію проводив новачок у СБУ, який ще не навчився бути досить кровожерливим), а Ліам Міщенко продовжує благополучно захищати "республіку" від фашистської інтервенції.

Раби

Трапляється, що іноді фантазія пропагандистів вичерпується і тоді доводиться реанімувати старі фейки в новій обробці. Пам'ятайте шедевр російських ЗМІ про двох рабів та клаптик землі? У так званій ЛНР вирішили обтрусити пил з цієї історії, щоб вона заграла абсолютно новими фарбами.

Так, за твердженням бойовиків, командири ВСУ використовують в якості рабів своїх підлеглих. Схема досить невигадлива: бійці ВСУ здаються в оренду на підприємства або фермерські господарства регіону. За виконання низькокваліфікованої роботи бійці отримують по шиї, а їх командири - всі зароблені підлеглими гроші. Якщо хтось з роботою не справляється, або ще гірше - починає збурювати бійців, відправляють на передову з позбавленням всіх доплат.

Читайте також

Українці, беріть зброю вже, бо як Росія прийде у ваш дім, буде пізно - командир батальйону "Ахіллес"

Командир батальона Ахиллес рассказал о ситуации под Бахмутом и сделал важное обращение к украинцам

"СВО" закінчилася: яку "повноцінну" війну задумав Путін проти України

В Кремле надеются набрать еще 300 тысяч человек для нового наступления

Через нестачу фінансування у нас проблеми з пораненими – воєнний хірург

Как обеспечивается медицина в ВСУ, чего хватает, а в чем нуждаются наши воины - в интервью военного хирурга