RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Майже літо: синоптики розповіли про погоду на вихідні

Прогноз погоди на 30 березня - 3 квітня

Прогноз погоди на 30 березня - 3 квітня Фото: pixabay.com

Перший місяць календарної весни практично підійшов до кінця. Фінальним акордом березня стали морози і навіть снігопади в центральних і північних регіонах країни. Втім, за прогнозами синоптиків, вже на цих вихідних весна зітхне на повні груди і в Україну увірветься справжнє тепло і буде багато сонця. Якою буде погода на вихідних, дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, в суботу, 30 березня, на всій території України очікується хмарна, але абсолютно суха погода.

Практично у всіх регіонах країни вдень стовпчики термометрів підскочать до 10-13 градусів з позначкою "плюс". Однак на Закарпатті та в Криму буде трохи тепліше: від 13 до 15 градусів тепла. А ось нічні температури будуть більш різноманітними. Так, на півдні та сході вночі варто очікувати від 0 до 2 градусів тепла, на півночі і в центрі після заходу сонця стовпчики термометрів покажуть 1-4 градуси з позначкою "плюс", а на території Західної України вночі синоптики прогнозують від 2 до 6 градусів вище нуля.

У неділю, 31 березня, на всій території України буде не просто сухо, але й сонячно. Згідно з даними синоптиків, в цей день небо буде абсолютно ясним без жодної хмарини, абсолютно у всіх регіонах України.

Дивіться: На Київ обрушився потужний снігопад: ексклюзивні відео і фото

Відповідно, зросте і температура повітря. На заході, в центрі і півдні України денні показники температури будуть на рівні 14-16 градусів тепла, а на Закарпатті стовпчики термометра і зовсім "доповзуть" до майже літніх 17 градусів з позначкою "плюс". На півночі і сході буде прохолодніше, але не суттєво: від 13 до 14 тепла. Нічні температури повітря в усіх регіонах країни будуть на рівні 2-4 градусів тепла.

Прогноз погоды на 30 марта
1 / 1
Прогноз погоды на 31 марта
1 / 1
Прогноз погоды на 1 апреля
1 / 1
Прогноз погоды на 2 апреля
1 / 1
Прогноз погоды на 3 апреля
1 / 1

Перший день квітня, який випадає на понеділок, також принесе українцям суху і сонячну погоду. Правда, на сході і в центрі небо трохи затягне хмарами.

Температура повітря 1 квітня також трохи впаде. На півдні збережуться комфортні 14-16 градусів тепла вдень і 3-5 вночі, а ось на півночі в центрі та на сході України днем буде від 11 до 14 градусів з позначкою "плюс", а вночі стовпчики термометрів впадуть до 3-5 тепла. Найпрохолодніше в цей день буде на заході країни: від 9 до 11 тепла в денний час доби і від 2 до 4 градусів тепла після заходу сонця.

А вже з вівторка, 2 квітня, в Україну знову повернуться дощі і трохи похолоднішає. Правда, опади очікуються лише на сході країни, в інших же регіонах буде сухо, але хмарно.

Найпрохолодніше в цей день буде на півночі та сході: від 7 до 10 градусів тепла вдень і 1-3 тепла вночі, а на півночі 1-3 морозу в нічний час доби. На решті ж території України стовпчики термометра покажуть від 8 до 11 градусів тепла в денний час доби і близько 0 після заходу сонця.

Читайте також

Кримінальні евакуатори - що ховається за вивіскою "Експрес-Т"

Фірма Експрес Таксі займається кримінальною діяльністю

У нас залишився останній форпост перед Часовим Яром - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто

Українці зачекалися тепла, але з Росії суне неприємний сюрприз

У вихідні в Україні буде перепочинок з дощем, але при цьому вночі очікуються заморозки до мінус 3 градусів