RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Протест евробляхеров в Києві: як це відбувалося, фото

Власники автомобілів з єврономерами пікетували урядовий квартал

Власники автомобілів з єврономерами пікетували урядовий квартал Фото: Євген Котенко / Апостроф

Вранці, 15 травня, сотні власників автомобілів на єврономерах пікетували урядовий квартал. З цієї причини, проїзд в центрі Києва був утруднений. "Євробляхери" хотіли вибити у влади ще трохи часу для того, щоб встигнути розмитнити свої автомобілі за новим законом і не отримати штраф.

Як відомо, з 25 травня в Україні набуде чинності цілий ряд обмежень та штрафів для власників автомобілів з європейською реєстрацією. Зокрема, поліція буде зупиняти транспортні засоби на єврономерах. У разі порушення термінів ввезення, перший штраф в розмірі 8,5 тис. грн поліція накладе прямо на дорозі. Другий контакт з поліцією обійдеться вже в 17 тис. грн, а також призведе до позбавлення прав на рік та конфіскації "евробляхи", строк ввезення якої вичерпався.

Інформацію щодо порушень поліцейські будуть знаходити в митних базах, доступ до яких їм відкрито з 1 травня. Митні органи також будуть штрафувати осіб, які порушили граничні терміни тимчасового ввезення.

Передбачається, що акція "евробляхерів" триватиме 2 дні. У середу, 15 травня вони мають намір стояти до 14:00, тобто до початку роботи Регламентного комітету ВР, який повинен розглянути законопроект, що їх цікавить.

gallery / 1828

Разом з тим, в Раді розглядають можливість введення своєрідних пільг для тих водіїв, котрі не мають фінансової можливості розмитнити автомобіль за новими законами, але в цілому вже затверджені правила скасовувати не збираються. А це означає, що штрафів порушникам уникнути не вдасться.

Читайте також

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами

Г'юстоне, у нас проблеми: чи спрацює новий закон про мобілізацію

Процес реалізації нового закону про посилення мобілізації ризикує провалитися через неготовність відповідних органів