RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Курс на літо: синоптики потішили українців прогнозом погоди

Прогноз погоди на 18 - 22 травня

Прогноз погоди на 18 - 22 травня Фото: Євген Котенко / Апостроф

У середині травня в Україну прийшли вже по-літньому спекотні температури, а стовпчик термометра вдень стабільно долає позначку у 20 градусів тепла. Втім, за прогнозами синоптиків, тепло хоч і буде зберігатися, але на українців чекають дощі, а місцями й грози. Якою буде погода у найближчі вихідні, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, у суботу, 18 травня, на півдні півночі, сході і в центрі країни буде абсолютно ясна і сонячна погода, а ось жителям західних регіонів і Одеської області пощастило менше: тут синоптики очікують дощі з грозами.

Найтепліше у цей день буде на півдні та в центрі України: вдень стовпчики термометрів покажуть від 26 до 29 градусів з позначкою "плюс", а вночі очікується від 15 до 19 тепла.

На півночі і сході на кілька градусів холодніше: від +24 до +26 вдень і 13-16 градусів тепла вночі.

Найпрохолодніше в суботу буде на заході країни: від 22 до 24 тепла вдень і близько 12-14 градусів з позначкою "плюс" після заходу сонця.

Дивіться: З'явилися відео величезного торнадо в Україні, зняті з близької відстані

У неділю, 19 травня, дощі з грозами продовжать заливати Західну Україну і Одеську область. Абсолютно ясне небо буде тільки на півночі і сході, на решті території України очікується мінлива хмарність.

Прогноз погоди на 18 травня
1 / 1
Прогноз погоди на 19 травня
1 / 1
Прогноз погоди на 20 травня
1 / 1
Прогноз погоди на 21 травня
1 / 1
Прогноз погоди на 22 травня
1 / 1

Найтепліше в цей день буде в південних регіонах України: тут вдень стовпчик термометра підніметься до 27-29 градусів тепла, а вночі температура повітря впаде до 16 градусів з позначкою "плюс".

На решті території України температура повітря залишатиметься однаковою практично у всіх регіонах країни: вдень стовпчики термометрів на заході, сході, півночі, і в центрі покажуть від 23 до 25 градусів тепла, а вночі повітря охолоне до +14.

Початок нового робочого тижня не принесе кардинальних змін в метеоситуації: на заході і в Одеській області дощі, а температурна картина залишиться незмінною.

Читайте також

Під завалами є люди, ми ще не добралися до них - в.о. мера Чернігова

Російські військові вранці 13 квітня обстріляли ракетами Чернігів - у місті десятки загиблих та поранених - мер міста розповів про ситуацію

Лазерна зброя в Україні: чи допоможе ЗСУ "вогонь дракона"

Прототип лазерної зброї може незабаром опинитися в Україні

Нам казали, що України вже немає: боєць ЗСУ про битву за Маріуполь, виживання в "Азовсталі" і тортури в полоні

Бої з Маріуполя закінчилися важким пораненням і полоном для юного бійця