RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Спека з грозами: синоптики розповіли про погоду в останні вихідні весни

Прогноз погоди на 25 - 29 травня

Прогноз погоди на 25 - 29 травня Фото: Євген Котенко / Апостроф

Календарна весна підходить до кінця. Останні дні травня радують українців теплою погодою, але засмучують опадами, які спостерігаються практично по всій території країни. Чи варто чекати змін метеорологічної ситуації в останні вихідні весни, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, у суботу, 25 травня, на всій без винятку території України пройдуть дощі з грозами. Правда, синоптики зазначають, що опади будуть короткочасними і не рясними, тільки на сході країни очікуються зливи.

Однак температура повітря залишатиметься без змін. На сході, півночі, півдні та в центрі стовпчики термометрів вдень покажуть від 21 до 24 градусів тепла, а вночі впадуть до +13-16.

Трохи прохолодніше буде на території Західної України: від 19 до 21 тепла вдень і +9-12 в нічний час доби.

Дивіться: Під Дніпром на відео зняли рідкісне природне явище

У неділю, 26 травня, дощова атака на Україну буде ослаблена. Невеликі опади і грози очікуються на сході, в центрі країни, Криму, Херсонській і Львівській областях, на решті ж території синоптики прогнозують хмарну, але суху погоду.

А ось температурна картина в цей не буде балувати українців особливою різноманітністю: від 21 до 24 градусів тепла стовпчики термометрів покажуть вдень у всіх регіонах країни, а вночі очікується від 11 до 15 градусів з позначкою "плюс".

Прогноз погоды на 25 мая
1 / 1
Прогноз погоды на 26 мая
1 / 1
Прогноз погоды на 27 мая
1 / 1
Прогноз погоды на 28 мая
1 / 1
Прогноз погоды на 29 мая
1 / 1

Як розповіла "Апострофу" синоптик Наталія Діденко, всі вихідні в Україні зберігатиметься нестійка погода.

"Очікуються короткочасні дощі, грози, місцями при грозах шквальне посилення вітру та град. Тільки в неділю на правобережній Україні буде більше прояснень, ніж дощів. Місцями невеликі опади залишаться, але їх інтенсивність зменшиться. Тільки на сході залишається висока ймовірність сильних злив. Температура повітря істотно не зміниться: +20-26, а місцями при проясненнях до +27. А ось в західній частині України буде свіжіше: +16-22 градуси", - зазначила синоптик.

За прогнозами Діденко, на вихідних буде мокро і в Києві.

"У Києві в суботу короткочасний дощ і гроза, в неділю місцями дощі, можливо, з грозою. Температура повітря від +24 до +27 градусів", - резюмувала Наталія Діденко.

Читайте також

Під завалами є люди, ми ще не добралися до них - в.о. мера Чернігова

Російські військові вранці 13 квітня обстріляли ракетами Чернігів - у місті десятки загиблих та поранених - мер міста розповів про ситуацію

Лазерна зброя в Україні: чи допоможе ЗСУ "вогонь дракона"

Прототип лазерної зброї може незабаром опинитися в Україні

Нам казали, що України вже немає: боєць ЗСУ про битву за Маріуполь, виживання в "Азовсталі" і тортури в полоні

Бої з Маріуполя закінчилися важким пораненням і полоном для юного бійця