RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Спека до +32 і грози: якою буде погода в останній тиждень весни

Прогноз погоди на 28 травня - 1 червня

Прогноз погоди на 28 травня - 1 червня Фото: pixabay.com

Весна практично добігає кінця і температура повітря вже давно стала літньою. Втім, дощі і грози продовжують заливати територію України на тлі високих температур. Якою буде погода цього тижня, дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, у вівторок, 28 травня, на території Західної України очікуються короткочасні дощі з грозами, в інших же регіонах на українців чекає хмарна, але суха погода.

На півдні, сході, півночі і в центрі стовпчики термометрів в цей день покажуть літні 25-28 градусів тепла вдень і близько 13-15 після заходу сонця. А ось на Західній Україні буде трохи свіжіше: від 24 до 26 градусів тепла вдень і 13-15 градусів з позначкою "плюс" уночі.

У середу, 29 травня, температура повітря незначно виросте. Від 26 до 28 градусів тепла вдень буде на півночі, півдні і в центрі, а вночі буде + 16-18. На сході очікується спека: від 29 до 32 градусів тепла вдень і близько 12-14 тепла синоптики прогнозують вночі.

На території Західної України стовпчики термометрів покажуть комфортні 21-23 градуси тепла вдень і 12-14 градусів з позначкою "плюс" після заходу сонця. Крім того, 29 травня на Західній Україні очікуються дощі з грозами, на решті ж території країни без опадів.

Прогноз погоди на 28 травня
1 / 1
Прогноз погоди на 29 травня
1 / 1
Прогноз погоди на 30 травня
1 / 1
Прогноз погоди на 31 травня
1 / 1
Прогноз погоди на 1 червня
1 / 1

У четвер, 30 травня, опади очікуються на заході країни, а також у Київській та Чернігівській областях. На сході, півночі, півдні та в центрі температурна картина не зміниться, а ось на заході похолодає: від 17 до 20 градусів тепла стовпчики термометрів покажуть удень, а вночі температура повітря впаде до +12-14.

В останній день весни, п'ятницю, 31 травня, дощі з грозами пройдуть на півночі, в центрі та заході України. На решті території країни без опадів. На півдні, півночі, сході і в центрі денні показники температур збережуться на рівні 28-30 градусів тепла, а вночі синоптики прогнозують +15-17.

Значно прохолодніше в цей день буде на заході України: 17-20 градусів тепла вдень і близько 10 градусів тепла вночі.

У перший день літа, суботу, 1 червня, температурна картина істотно не зміниться, тільки на півночі очікується відступ спеки: близько 22-24 градусів тепла буде вдень і 14-16 градусів тепла вночі.

Опади в цей день обійдуть стороною тільки схід і південь України (крім Одеської області), на решті ж території країни очікуються дощі з грозами.

Читайте також

Бластери проти "Цирконів": яка зброя краща за "Патріоти"

Зброя майбутнього у вигляді лазерів для України важлива, але зараз доведеться використати нинішню ППО

Українці, беріть зброю вже, бо як Росія прийде у ваш дім, буде пізно - командир батальйону "Ахіллес"

Командир батальйону Ахіллес розповів про ситуацію під Бахмутом та зробив важливе звернення до українців

"СВО" закінчилася: яку "повноцінну" війну задумав Путін проти України

У Кремлі сподіваються набрати ще 300 тисяч людей для нового наступу