RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Спека +33 з грозами: синоптики розповіли про погоду на перші вихідні літа

Прогноз погоди на 1 - 5 червня

Прогноз погоди на 1 - 5 червня Фото: pixabay.com

Настає календарне літо. І хоча температури двох останніх тижнів весни стабільно перейшли позначку у 20 градусів, за прогнозами синоптиків, з першого ж дня червня в Україні очікується спека до +30 градусів. Якою буде погода в перші вихідні літа, дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, у суботу, 1 червня, в Україні очікуються опади. Дощі з грозами пройдуть у центральних регіонах країни, а також у Харківській, Сумській, Одеській, Миколаївській, Вінницькій, Івано-Франківській і Чернівецькій областях. На решті території очікується суха і безхмарна погода.

Найтепліше буде на сході та півдні країни. Тут стовпчики термометрів піднімуться до 28-32 градусів тепла, а вночі впадуть до +16-20 градусів. На півночі і в центрі буде трохи свіжіше: від 25 до 27 градусів тепла вдень і близько 14-17 градусів тепла вночі.

А ось на Західній Україні очікується найкомфортніша погода: + 22-24 вдень і 10-12 градусів тепла стовпчики термометрів покажуть уночі.

Дивіться: Україною пронеслася сильна буря з градом: опубліковані фото і відео

У неділю, 2 червня, опади продовжать заливати частину території України. Дощі очікуються на півночі, в центрі, а також у Одеській, Миколаївській, Вінницькій, Чернівецькій та Івано-Франківській областях.

На заході країни очікуються комфортні температури: від 21 до 24 градусів тепла вдень і +10-14 стовпчики термометрів покажуть після заходу сонця.

На півдні і сході справжня спека: від 28 до 32 градусів тепла вдень і +17-20 вночі.

Погодна золота середина встановиться на півночі і в центрі України. Тут вдень стовпчики термометрів покажуть плюсові температури на рівні 25-28 градусів, а вночі від 14 до 17 градусів тепла.

Прогноз погоди на 1 червня
1 / 1
Прогноз погоди на 2 червня
1 / 1
Прогноз погоди на 3 червня
1 / 1
Прогноз погоди на 4 червня
1 / 1
Прогноз погоди на 5 червня
1 / 1

"Цими вихідними ще очікуються короткочасні дощі в центральних регіонах України, на півночі лівобережжя, в Одеській і Миколаївській областях, але вони будуть слабкої інтенсивності. З 3 червня у більшості північних, центральних і східних регіонів буде без опадів. На заході буде найпрохолодніше: близько 26 градусів тепла, на решті території 25-30 градусів тепла, а на півдні та сході місцями до 33 градусів", - розповіла "Апострофу" синоптик Укргідрометцентру Наталія Голеня.

Читайте також

Бластери проти "Цирконів": яка зброя краща за "Патріоти"

Зброя майбутнього у вигляді лазерів для України важлива, але зараз доведеться використати нинішню ППО

Українці, беріть зброю вже, бо як Росія прийде у ваш дім, буде пізно - командир батальйону "Ахіллес"

Командир батальйону Ахіллес розповів про ситуацію під Бахмутом та зробив важливе звернення до українців

"СВО" закінчилася: яку "повноцінну" війну задумав Путін проти України

У Кремлі сподіваються набрати ще 300 тисяч людей для нового наступу