RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

На 91 році життя помер відомий письменник і Герой України

Помер Юрій Мушкетик

Помер Юрій Мушкетик Фото: Вікіпедія

На 91-му році життя помер класик української літератури, Герой України Юрій Мушкетик.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава Національної спілки письменників Михайло Сідоржевскій. Відзначається, що письменник пішов з життя 6 червня.

"Тяжка новина. Помер Юрій Мушкетик, один із класиків новочасної української літератури. Про це мені щойно повідомила його дочка Леся. Світла пам'ять і Царство Небесне, шановний Юрію Михайловичу", - сказано в пості. Причину смерті він не уточнив.

Юрій Мушкетик народився 21 березня 1929 року в селі Вертіївка (Чернігівська область) в родині сільських активістів. Після школи вступив на філологічний факультет Київського університету імені Шевченка, який закінчив в 1953 році. Під час навчання в українських журналах стали з'являтися перші оповідання молодого письменника.

Його перу належать такі повісті та романи, як "Семен Палій", "Серце і камінь", "Крапля крові", "Біла тінь", "Яса", "Суд над Сенекою", "Гетьманський скарб", "На брата брат" , "Останній гетьман", "Час звіра" та інші.

З 1986 по 2001 рік Мушкетик очолював Національну спілку письменників України. У 2009 році письменнику було присвоєно звання Героя України.

Раніше пішов з життя відомий вчений, засновник сучасної української школи перекладознавства і професор кафедри англійської філології та перекладу Київського національного лінгвістичного університету Ілько Вакулович Корунець.

Читайте також

Друга битва за Харків буде переломною - ветеран україно-російської війни

Ветеран війни з Харкова розповів про ситуацію в місті і настрої харків'ян перед новою загрозою зі сходу

Чарівне зцілення: депутати взялися миттєво "вилікувати" інвалідів

Нардепи до закону про мобілізацію вшили норму про повторну комісію для інвалідів - кому доведеться ще раз пройти МСЕК

Під завалами є люди, ми ще не добралися до них - в.о. мера Чернігова

Російські військові вранці 13 квітня обстріляли ракетами Чернігів - у місті десятки загиблих та поранених - мер міста розповів про ситуацію