RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Літо закотилося: якою буде погода в останні дні серпня

Прихід осені поки відкладається

Прихід осені поки відкладається Фото: pixabay.com

Останній тиждень літа 2019 року офіційно наступив. Протягом всього літнього сезону погода в Україні змінювалася кардинально: від аномально жарких температур в червні, до таких же незвично низьких температур в липні й навіть у серпні. Втім, за прогнозами синоптиків, фінальний акорд календарного літа обіцяє бути теплим та комфортним. Якою буде погода в останній тиждень серпня, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, в середу, 28 серпня, по всій території країни очікується абсолютно ясна та сонячна погода без опадів. Більше того, в цей день синоптики прогнозують на 100% безхмарне небо над Україною.

Найтепліше в цей день буде на заході та півдні країни. Вдень стовпчики термометрів покажуть від 28 до 31 градуса тепла, а вночі на заході опустяться до 12-15 з позначкою "плюс", а на півдні від +17 до +22.

У центрі буде трохи прохолодніше: вдень температура повітря підніметься в діапазоні від 26 до 29 градусів з позначкою "плюс", а в нічний час доби впаде до 13-15 тепла. Прохолодніше всього буде на півночі та сході України: 24-27 градусів тепла в цих регіонах очікується вдень та 13-15 вночі.

У четвер, 29 серпня, в країні збережеться суха погода, правда небо затягне хмарами. Як наслідок, і температура повітря в Україні впаде на кілька градусів: на заході і півдні країни варто очікувати вдень від 27 до 29 тепла вдень та + 14- + 18 вночі. Від 25 до 27 градусів з позначкою "плюс" днем та 12-15 тепла вночі буде в центрі України. А от на сході та півночі стовпчики термометрів покажуть від 22 до 24 тепла в денний час доби, а після заходу сонця впадуть до 10-12 градусів вище нуля.

gallery / 2015

В останній день робочого тижня, в п'ятницю, 30 серпня, в Україну повернуться дощі. Правда опади очікуються лише на Західній Україні. На решті ж території буде сухо, але хмарно. Температурна картина в цей день залишиться незмінною.

Однак уже в суботу, 31 серпня, небо над Україною проясниться: синоптики прогнозують в цей день суху та ясну погоду без опадів.

Трохи виросте і температура повітря. На півдні та в центрі знову очікується 30-градусна спека в денний час доби і близько 13-16 градусів вище нуля після заходу сонця. На Західній Україні вдень стовпчики термометрів покажуть від 27 до 29 градусів тепла, а вночі опустяться до 13-15 градусів з позначкою "плюс". Буде тепліше і на півночі і сході: від 25 до 27 тепла в денний час доби і 11-13 вище нуля в нічний.

А от перший день осені, субота 1 вересня, практично нічим не буде відрізнятися від останнього дня літа. Суха погода без опадів збережеться по всій території України, не зміниться й температурна картина.

Читайте також

Починаємо з Великодня: головні свята травня в Україні

У травні буде кілька великих святкових дат, які українці завжди відзначають у родинному колі або з друзями

Де злочин? У справі про розкрадання в Нафтогазу 2,2 млрд. грн. відсутні збитки

Ярослав Дубневич має намір звернутися до Європейського суду з прав людини

Пере­завантаження мобілізації та нові правила для водіїв: головні зміни для українців у травні

Найголовніші зміни в Україні в останній місяць весни - торкнуться більшості українців