RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Осінь прийшла: синоптики попередили про різке погіршення погоди

У деякі регіони України 14-15 вересня прийдуть дощі

У деякі регіони України 14-15 вересня прийдуть дощі Фото: pixabay.com

В Україні все ще тримаються літні температури повітря. Втім, за прогнозами синоптиків, насолоджуватися літом в осінній сезон українцям залишилося лічені дні. Вже цими вихідними, 14-15 вересня, синоптики очікують зниження температури повітря і дощі в окремих регіонах країни. Якою ж буде погода у вихідні, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, у суботу, 14 вересня, в центральних регіонах країни, а також у Харківській та Сумській областях очікуються короткочасні дощі. На решті території буде суха, але хмарна погода.

Літнє тепло в цей день збережеться на півдні і сході. Вдень стовпчики термометрів у цих регіонах покажуть від 25 до 28 градусів з позначкою "плюс", а вночі показники температури впадуть до 14-17 тепла на півдні, і +10-13 на сході.

Трохи прохолодніше буде в центрі: від 20 до 23 тепла стовпчики термометрів покажуть удень і +12-14 після заходу сонця.

На півночі і заході денні показники температур встановляться в діапазоні від 19 до 22 градусів вище нуля, а вночі очікується від 10 до 13 градусів з позначкою "плюс".

У неділю, 15 вересня, опади покинуть територію України: небо над усією країною буде практично безхмарним. Але незважаючи на це, температура повітря почне падати.

На півдні і сході вдень синоптики очікують від 19 до 23 градусів тепла, а вночі стовпчики термометрів опустяться до 10-13 тепла на півдні і 7-10 градусів вище нуля у східних регіонах.

У центрі, на півночі і заході буде трохи прохолодніше: від 16 до 20 тепла удень і +6-9 стовпчики термометрів покажуть після заходу сонця.

Прогноз погоди на 14 вересня
1 / 1
Прогноз погоди на 15 вересня
1 / 1
Прогноз погоди на 17 вересня
1 / 1
Прогноз погоди на 17 вересня
1 / 1
Прогноз погоди на 18 вересня
1 / 1

Схожа температурна картина збережеться і на початку наступного тижня, у понеділок, 16 вересня. Проте на півдні країни знову потеплішає до 23-25 градусів, а в Миколаївській області - до 27 градусів з позначкою "плюс". Крім того, початок тижня відзначиться короткочасними опадами на північному заході країни. На решті території України буде сухо.

Втім, за словами народного синоптика Леоніда Горбаня, різке похолодання не за горами.

"Десь до 17 вересня підійде циклон, і в Україні почнуться дощі. Температура повітря в цей період знизиться до 18-19 градусів тепла. Другого зниження температури варто чекати в період з 26 по 27 вересня. Температура повітря впаде до 15-17 градусів тепла, а нічна знизиться до 7-9 тепла. Також в кінці місяця - з 27 по 28 вересня варто очікувати дощів", - пояснив "Апострофу" Леонід Горбань.

Читайте також

Кримінальні евакуатори - що ховається за вивіскою "Експрес-Т"

Фірма Експрес Таксі займається кримінальною діяльністю

У нас залишився останній форпост перед Часовим Яром - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто

Українці зачекалися тепла, але з Росії суне неприємний сюрприз

У вихідні в Україні буде перепочинок з дощем, але при цьому вночі очікуються заморозки до мінус 3 градусів