RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Дощові і холодні вихідні: синоптики попередили про різку зміну погоди

Прогноз погоди на 4 - 7 жовтня

Прогноз погоди на 4 - 7 жовтня Фото: Getty Images

З 4 жовтня в Україні істотно знизилася температура повітря. У п'ятницю похолодання відчули на собі жителі західних, північних і центральних регіонів країни, а до кінця тижня по всій території України стовпчики термометрів впадуть в денний час доби до 10 градусів з позначкою "плюс". Як буде змінюватися погода, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, в п'ятницю, 4 жовтня, денні показники температури повітря на заході впадуть до позначки 10-12 градусів тепла, а вночі стовпчики термометрів покажуть від +3 до +7. Тільки на Закарпатті ще збережеться відносна тепло: 13-15 вище нуля - вдень і +4-6 - вночі.

На півночі трохи тепліше: 12-14 градусів тепла стовпчики термометрів покажуть в денний час доби і близько 10 градусів з позначкою "плюс" варто очікувати після заходу сонця.

На території Центральної України вдень синоптики прогнозують від 16 до 19 тепла, а вночі від +11 до +13. І тільки на півдні і сході збережеться тепло, характерне для ранньої осені: від 19 до 24 градусів вище нуля в цих регіонах буде вдень і +13-15 - вночі на півдні, і 8-10 тепла - на сході після заходу сонця.

Крім того, в останній робочий день тижня синоптики прогнозують дощі з грозами на сході, півдні, півночі і в центрі. Сухо буде тільки в Криму і на Західній Україні.

Читайте: "Бабине літо" триватиме недовго: синоптик назвав дату різкого похолодання в Україні

Ще більше похолодає в суботу, 5 жовтня. На заході України стовпчики термометрів вдень покажуть від 9 до 11 градусів тепла (на Закарпатті від 11 до 13 вище нуля), а вночі температура повітря впаде до 3-6 градусів з позначкою "плюс".

На півночі і в центрі варто очікувати від 10 до 12 градусів тепла вдень і близько 4-7 градусів вище нуля - вночі. Від 12 до 16 градусів з позначкою "плюс" стовпчики термометрів покажуть вдень на півдні України, а після заходу сонця температура повітря встановиться в діапазоні від 8 до 13 тепла.

Найтепліше в цей день буде на сході: від 18 до 20 градусів вище нуля синоптики прогнозують вдень і близько 10-13 градусів - в нічний час доби.

Також в суботу по всій території України пройдуть дощі. Найбільш сильні опади очікуються в південних і центральних регіонах України, а в Харківській і Одеській областях можливі грози.

У неділю, 6 жовтня, температура повітря продовжить стрімко падати. Від 7 до 9 градусів вище нуля в денний час доби буде на заході, півночі та в центрі України, а нічні температури повітря в цих регіонах встановляться на рівні від 4 до 8 градусів зі знаком "плюс".

Втім, на півдні та сході збережеться відносно тепла температура: 12-14 градусів з позначкою "плюс" стовпчики термометрів покажуть вдень і близько 9-12 вище нуля очікується після заходу сонця.

Крім того, в неділю очікуються короткочасні дощі практично по всій території України. Сухо буде тільки на півдні.

А ось починаючи з понеділка, 7 жовтня, в Україну прийдуть "мінусові" температури. Правда, поки тільки вночі. Температурна картина дня істотно не зміниться, а ось після заходу сонця у всіх регіонах країни, крім південних, вночі стовпчики термометрів показуватимуть від 1 до 3 градусів морозу.

Разом з тим, синоптики запевняють, що тепло в Україну ще повернеться. Ще одна хвиля бабиного літа очікується 10-14 жовтня.

Читайте також

Марш додому! Як спрацює скасування консульських послуг за кордоном

Експерти скептично поставилися до ідеї запровадження обмежень щодо роботи консульств

Дуже багато людей питає, чи буде новий наступ на Київ - офіцер Сил оборони

Офіцер Євген Тихий - про допомогу Україні, спроби росіян здійснити новий наступ та ймовірність контрнаступу ЗСУ

Окупаційні війська продовжують атакувати околиці Часового Яру - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто