RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Бабине літо-2: в Україну знову повертається тепло

Уже в неділю стовпчики термометрів будуть поступово підвищуватися

Уже в неділю стовпчики термометрів будуть поступово підвищуватися Фото:

Кінець жовтня в Україні видався досить прохолодним: нічні температури повітря опускалися нижче нуля, а в деяких регіонах країни навіть пройшов перший сніг. Утім, за прогнозами синоптиків, найближчим часом не варто чекати знижень температури: навпаки, стовпчики термометрів показуватимуть стабільний "плюс". Якою буде погода на вихідних, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними "Укргідрометцентру", в суботу, 2 листопада, на Західній Україні пройдуть дощі. Однак характер опадів - короткочасний. На решті ж території країни очікується суха, але хмарна погода.

Найтепліше в цей день буде в південних регіонах України. Температура повітря вдень підніметься до 8-10 градусів тепла, а в нічний час доби стовпчики термометрів покажуть від 4 градусів морозу до 3 градусів тепла.

Трохи прохолодніше буде на півночі, заході та в центрі. Тут денні показники температур встановляться в діапазоні від 5 до 9 градусів тепла, а вночі варто очікувати незначного "мінуса" 2-4 градуси нижче нуля.

А от в східних регіонах України вдень ще буде відносно тепло: від 3 до 5 градусів з позначкою "плюс", а вночі прийдуть уже по-справжньому зимові температури: 8-10 градусів морозу.

У неділю, 3 листопада, температура повітря почне зростати. На заході країни в денний час доби очікується від 10 до 14 градусів тепла (на Закарпатті до +15), а після заходу сонця стовпчики термометра покажуть 3-6 градусів вище нуля.

Тепло буде на півдні та в центрі: від 9 до 13 градусів з позначкою "плюс" (а в Одеській області і до +15) синоптики прогнозують вдень, і близько 3-6 градусів тепла стовпчики термометрів у цих регіонах покажуть в нічний час доби.

У північних і східних областях України вдень повітря прогріється до 5-9 градусів тепла, а от вночі на півночі збережеться ще невеликий "плюс": 1-2 градуси вище нуля, але в східних регіонах нічні температури знизяться до 3-7 градусів морозу.

Крім того, в неділю очікуються дощі. Опади пройдуть на заході та півночі країни. На решті території країни збережеться суха, але хмарна погода.

А ось з понеділка, 4 листопада, в Україну повернеться по-справжньому весняна погода.

На заході, півдні та в центрі країни вдень стовпчики термометрів піднімуться до 15-19 градусів з позначкою "плюс", а вночі на півдні та заході впадуть до + 8- + 11, в центральних регіонах до 4-6 вище нуля.

У північних регіонах України в цей день синоптики прогнозують близько 12-15 градусів тепла, а після заходу сонця від +3 до +7.

Потеплішає й на сході: 9-11 градусів з позначкою "плюс" варто очікувати вдень, а вночі збережеться незначний "мінус": близько одного градуса нижче нуля.

Також в цей день на заході очікуються сильні дощі з грозами. На решті території України - без опадів, проте хмарно.

"Наступного тижня буде потепління. Воно буде не дуже тривалим. Правда, для листопада це не зовсім типова синоптична ситуація", - пояснив "Апострофу" начальник відділу метеорологічних прогнозів "Укргідрометцентру" Владислав Білик.

В цілому ж в листопаді середня місячна температура очікується на рівні від 0 до 8 градусів тепла, а в гірських районах від 6 до 7 градусів з позначкою "плюс".

"У північно-західній половині країни ці показники близькі до середніх багаторічних значень, а на решті території - трохи вище середніх багаторічних значень", - зазначили в "Укргідрометцентрі".

Читайте також

Борги у спадок: депутати зобов'яжуть українців платити за своїх батьків

Відмовитись від спадщини, якщо твої батьки винні – тепер не вийде

Ті з росіян, які вижили - навчилися воювати, - командир Грузинського легіону

Чому грузинські добровольці воюють за Україну — інтерв'ю із командиром Грузинського легіону

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардієць Андрій Отченаш розповів, що відбувається біля Часового Яру та які втрати росіян