RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новий рік зі снігом і "мінус" 20: синоптик розповів, яка буде зима

Народний синоптик прогнозує люту зиму

Народний синоптик прогнозує люту зиму Фото: pixabay.com

Календарна осінь стрімко наближається до свого завершення. Уже цієї неділі настане перший день зими, хоча денний і нічний "мінус" вже близько тижня впевнено тримається у північних, центральних і східних регіонах України. Якою буде зима-2020, чи варто українцям готуватися до лютих морозам і коли випаде перший сніг, з'ясовував "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, останні дні осені в Україні очікуються відносно теплими. Наприклад, 29 листопада в західних і південних регіонах країни денні температури повітря сягатимуть +10 градусів, а в центрі, на півночі і сході буде від 4 до 8 градусів з позначкою "плюс".

Грудень. Відлигу в останні дні листопада і на початку грудня обіцяє і народний синоптик Леонід Горбань.

"Плюсова температура протримається до перших днів грудня. Нічні температури будут близько 1-3 градусів морозу, а денні сягатимуть 2-4 градусів тепла, - пояснює "Апострофу" Горбань. - Такий невеликий "плюс" удень і незначний "мінус" вночі протримається до 11 грудня. Починаючи з 12 грудня і практично до кінця місяця будуть морози - денна температура вже не буде "плюсовою". Нічні температури будуть близько 11-13 градусів морозу, а з 24 по 26 грудня - від 13 до 15 градусів морозу. Під Новий рік у мене прораховується температура близько 4 градусів морозу".

За словами народного синоптика, перший тиждень грудня пройде практично без опадів.

"З 7 по 9 грудня пройдуть дощі, а 11-12 грудня варто чекати снігу. 23 і 24 грудня очікується другий підхід циклону і це вже буде рясний сніг (до 9 мм). 28 і 29 грудня ще випаде близько 11-12 мм снігу. До Нового року він не розтане", - розповів Горбань.

Січень. Другий місяць зими буде досить холодним, що нетипово для останніх років.

"З 1 по 24 січня - суцільні морози. Це буде тривалий морозний період, - додає Горбань. - У перших числах січня морози сягатимуть 4-5 градусів, з 5 січня температура знизиться до 12-13 градусів морозу, а з 10-12 січня буде ще холодніше: 14-15 градусів морозу. З 19 по 23 січня нічні температури сягатимуть 19-20 градусів морозу. З 24 січня повернеться невелика "плюсова" температура. Це буде відлига: 1-3 градуси тепла вдень".

Крім того, в січні синоптик прогнозує кілька снігових циклонів.

"Сніг випаде 2,3 січня, потім 8 і 10 січня, 14 січня, а з 24 січня сніг перейде в дощ і 27, 29 січня прораховується сніг з дощем", - резюмував народний синоптик.

Лютий. Останній місяць календарної зими обіцяє бути найхолоднішим. Принаймні у цьому впевнений Леонід Горбань.

"З 1 по 3 лютого буде триматися "плюсова" температура: 1-2 градуси тепла вдень і 1-2 градуси морозу вночі. Також в перших числах лютого очікується сніг з дощем. Можлива ожеледь. Але вже з 5 лютого очікується різке зниження температури. 7-9 лютого температура повітря впаде до 14-16 градусів морозу, а 13-14 лютого очікується 19-21 градусів нижче нуля, - пояснив народний синоптик. - З 16-17 лютого морози послабшають. Нічні температури сягатимуть 4-5 градусів морозу. Така ситуація триватиме три дні. А далі з 20 лютого знову буде різке зниження температури до 17-19 градусів морозу. Приблизно така ситуація триватиме до кінця лютого".

Втім, після завершення календарної зими морозна погода перейде у перший місяць весни.

"Лютневі морози очікуються і в березні. Вони будуть триматися до середини місяця", - резюмував Леонід Горбань.

Читайте також

Чарівне зцілення: депутати взялися миттєво "вилікувати" інвалідів

Нардепи до закону про мобілізацію вшили норму про повторну комісію для інвалідів - кому доведеться ще раз пройти МСЕК

Під завалами є люди, ми ще не добралися до них - в.о. мера Чернігова

Російські військові вранці 13 квітня обстріляли ракетами Чернігів - у місті десятки загиблих та поранених - мер міста розповів про ситуацію

Лазерна зброя в Україні: чи допоможе ЗСУ "вогонь дракона"

Прототип лазерної зброї може незабаром опинитися в Україні