RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

+14 і дощ зі снігом: останній місяць зими починається аномальною погодою

Прогноз погоди на перші дні лютого

Прогноз погоди на перші дні лютого Фото: pixabay.com

Другий місяць календарної зими вже завершився. Втім, ні рясних снігопадів, ні різкого зниження температури в Україні так і не було. З настанням лютого зима виходить на фінішну пряму, однак і початок цього місяця, за прогнозами синоптиків, мало чим відрізнятиметься від аномально теплих грудня і січня. Що українцям готують перші дні лютого, дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, перший день лютого буде теплим і дощовим. Дощі та мокрий сніг очікуються практично у всіх регіонах України крім Луганської, Сумської, Чернігівської та Миколаївської областей.

Найтепліше буде на півдні та заході країни. Удень в цих регіонах стовпчики термометрів покажуть від 6 до 9 градусів тепла (на південному заході до +10), а вночі температура повітря опуститься до 3-5 градусів з позначкою "плюс". Правда, на Закарпатті буде трохи прохолодніше: від 4 до 6 тепла удень і близько 1 градуса морозу після заходу сонця.

На решті території країни в денний час доби буде +4-7, а після заходу сонця на півночі і в центрі температура опуститься до 2 градусів тепла, а на сході буде від 1 тепла до 1 градуса морозу.

Дивіться: Як Україну засніжило: в мережі діляться казковими фото

У неділю, 2 лютого, тепла буде ще більше.

Так, у південних регіонах стовпчики термометрів піднімуться до весняних +10-14 градусів удень, а вночі впадуть до 2-5 градусів з позначкою "плюс".

На заході і в центрі удень синоптики прогнозують від 7 до 10 градусів тепла і близько 3-6 тепла в нічний час доби.

Прохолодніше буде на півночі та сході України: від 5 до 8 тепла удень і близько 2-5 градусів з позначкою "плюс" після заходу сонця.

Однак такі теплі температури будуть затьмарені похмурим небом і дощем, який пройде по всій території країни.

Прогноз погоди на 1 лютого
1 / 1
Прогноз погоди на 1 лютого
1 / 1
Прогноз погоди на 1 лютого
1 / 1
Прогноз погоди на 1 лютого
1 / 1
Прогноз погоди на 1 лютого
1 / 1

Але вже у понеділок, 3 лютого, в Україні знову буде холодніше. Тепло збережеться тільки на півдні країни: вдень буде +7-10, а вночі стовпчики термометрів покажуть +2-5.

На решті території будуть стабільні температури: від 3 до 6 тепла як у денний, так і в нічний час доби.

Дощі залишать північ і схід України, а ось на півдні, заході і в центрі очікуються опади.

Дивіться: Квітнуть проліски і сакури: опубліковані нові фото січневих "аномалій" в Україні

У вівторок, 4 лютого, температурна картина кардинально не зміниться. Тільки на півдні денні температури трохи зростуть - до +11-13 градусів. Тепліше буде і на заході - до +7 градусів удень. На півночі, сході і в центрі - без істотних температурних змін. Опади в цей день очікуються по всій території країни крім Сумської області.

А ось у середу, 5 лютого, в Україні буде ще холодніше. На півдні температура повітря вдень впаде до 3-5 градусів тепла. Такі ж температурні показники очікуються і вночі.

У північних регіонах удень і вночі буде від 1 тепла до 1 морозу. На заході і в центрі стовпчик термометра покаже від 0 до 2 градусів тепла як у денний, так і в нічний час доби, а ось на сході і вдень і вночі синоптики прогнозують від 2 до 4 градусів тепла.

Рясні опади у вигляді мокрого снігу та дощу пройдуть на півдні і сході України. Також невеликі снігопади очікуються на Закарпатті та Прикарпатті. На решті ж території країни буде суха, але похмура погода.

Читайте також

Бластери проти "Цирконів": яка зброя краща за "Патріоти"

Зброя майбутнього у вигляді лазерів для України важлива, але зараз доведеться використати нинішню ППО

Українці, беріть зброю вже, бо як Росія прийде у ваш дім, буде пізно - командир батальйону "Ахіллес"

Командир батальйону Ахіллес розповів про ситуацію під Бахмутом та зробив важливе звернення до українців

"СВО" закінчилася: яку "повноцінну" війну задумав Путін проти України

У Кремлі сподіваються набрати ще 300 тисяч людей для нового наступу