RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Коронавірус вбив більше 33 тисяч людей: що відбувається в Україні і світі (хроніка 29 березня)

Найбільше смертей зафіксовано в Італії та Іспанії

Найбільше смертей зафіксовано в Італії та Іспанії Фото: Telegram

Пандемія коронавірусу в світі прискорюється - число людей, інфікованих COVID-19, перевищило 700 тисяч осіб. Найбільше хворих у США - понад 139 тис. Італія стала другою країною, що обійшла Китай за кількістю хворих коронавірусом, - там зареєстровано понад 97 тис. випадків.

Тим часом місто Ухань у Китаї, де почався спалах COVID-19, частково скасувало карантин після більш ніж двомісячної ізоляції. Людям дозволено в'їжджати в місто, але залишати його, як і раніше, забороняється. Ці обмеження будуть діяти ще два тижні.

В Україні ж депутати Верховної Ради на позачерговому пленарному засіданні хочуть розглянути законопроект, який дозволить українським лікарям у боротьбі з коронавірусом використовувати ліки, не призначені для лікування грипу. Це пов'язано із зростанням захворюваності в країні. "Апостроф" стежить за всім, що відбувається в Україні і світі.

00:02 на цьому наш інформцентр роботу завершує! Добраніч і будьте здорові.

00:01 статистика по країнах

23:59 сухі цифри статистики станом на 23:55 29 березня: заразилися - 713 171 особа; одужали - 148 995 осіб; померли - 33 854 особи

з такими темпами через 2-3 дня буде мільйон інфікованих.

23:33 пам'ятаєте історію з Борисполем і рейсом з В'єтнаму? Хто не бачив - пасажири винесли двері і прорвалися на вулицю, уникаючи обсервації, яку вирішили їм влаштувати. Так ось, увечері Кабмін в терміновому порядку ухвалив рішення про обов'язкову обсерваці. кожного українця, хто повертається додому. Чому це не зробили напередодні божевільного взяття кордонів 27 березня - це вже питання до того ж уряду. І сьогодні вночі в Бориспіль прилітають два рейси з Дохи. У зв'язку з цим в аеропорт нагнали багато поліції на випадок, якщо українці будуть відмовлятися від обсервації і почнуть ломитися на вихід.

Наша думка: обсервація - це необхідний крок, але не сьогодні, а місяць раніше. Сьогодні на кордон вже не буде ломитися натовп, як було 27 березня. А ось тоді вірус напевно проник в Україну, оскільки жодного адекватного контролю не проводилося. А вже обсервації - і поготів. Тому цілком логічно, що українці, які їхатимуть додому сьогодні-завтра-післязавтра, ставитимуть питання про вибіркове правосуддя

23:05 У МОЗ відреагували на те, що у деяких медичних закладах відмовляються брати зразки для дослідження на коронавірусну хворобу. Наголошується, що є чіткі критерії, за якими люди підпадають під підозру на коронавірусну інфекцію. Якщо у них є ознаки гострого вірусного захворювання, їм повинні проводити тест на COVID-19.

У всіх областях України діє 567 мобільних бригад, які виїжджають на виклик сімейного лікаря, екстреної медичної допомоги та інших медичних працівників до пацієнтів з підозрою на COVID-19 для забору зразків на проведення досліджень у лабораторії.

Про випадки від проведення дослідження на коронавірусну інфекцію, за наявності симптомів, можна повідомити на гарячу лінію, телефони якої оприлюднили у МОЗ.

Критерії, за якими людина може вважатися контактною:

▪️ Особа проживає в одному домі з хворим на COVID-19.

▪️ Особа мала прямий фізичний контакт з хворим на COVID-19 (наприклад, через рукостискання).

▪️ Особа мала контакт із слизовими виділеннями з дихальних шляхів хворого на COVID-19 (наприклад, перебування в зоні пацієнта під час кашлю, чи доторкування руками до використаних серветок) та не використовувала засоби індивідуального захисту.

▪️ Особа контактувала із хворим на COVID-19 на відстані до одного метру протягом 15 хвилин і більше, за умови не використання відповідних засобів індивідуального захисту або з підозрою щодо неправильного їх використання (наприклад, порушення цілісності рукавичок).

▪️ Особа перебувала у закритому середовищі (наприклад, аудиторія, кімната для засідань, зал очікування закладу охорони здоров’я) із хворим на COVID-19 протягом 15 хвилин і більше на відстані менше одного метра.

▪️ Медичний працівник або інша особа, яка надає медичну допомогу або проводить догляд за хворим на COVID-19.

▪️ Працівники лабораторій, які обробляють зразки з дихальних шляхів отримані від хворих на COVID-19.

▪️ Працівники патологоанатомічних/судово-медичних бюро/відділень, які безпосередньо приймали участь у розтині тіла, в тому числі взятті зразків для проведення ПЛР-дослідження навіть за умови використання відповідних засобів індивідуального захисту.

▪️ Контакт в літаку в межах двох сидінь (у будь-якому напрямку) з хворим на COVID-19, супутники подорожі.

▪️ Члени екіпажу, які проводили обслуговування в салоні літака, де знаходився хворий.

▪️ Якщо тяжкість симптомів (наприклад, частий кашель) або переміщення особи вказують на більш велику зону ризику щодо зараження, пасажири, які сидять у всій секції, або всі пасажири повітряного судна можуть вважатися контактними.

22:34 ОБСЕРВАЦІЇ БУТИ. Але де і як? Щойно уряд України ухвалив рішення про обов’язковість дотримання режиму обсервації для тих українців, які повертаються з-за кордону. Проте є кілька але:

1) чому дозволили вільно повернутися додому тим десяткам тисяч українців, які за останні дні прибули на Батьківщину?

2) чому рішення ухвалене тільки зараз, коли в Україну за останній місяць в'їхали з-за кордону сотні тисяч людей?

22:02 за даними ЦГЗ, за станом на 22:00 29 березня в Україні 475 лабораторно підтверджених випадків COVID-19

21:44 85-річний лікар-анестезіолог Жамп'єро Жирон повернувся до роботи через 35 років, щоб допомогти впоратися з новим коронавірусом COVID-19.

"Ви не можете бути осторонь, коли таке коїться. Я давав клятву. Чи не боюся я захворіти? Тоді краще не ставай лікарем", – заявив Жирон.

Зазначимо що, є почесним професором Університету Падуї й одним з найбільш шанованих італійських лікарів. Свого часу (14 грудня 1985 року) він брав участь у першій пересадці серця в країні.

21:29 в Україні всього 1 800 апаратів штучної вентиляції легенів. Це ніщо в межах держави. А з огляду на те, що майже 600 апаратів в Києві і області - то можете порахувати, скільки в середньому - по країні. Це катастрофа. Якщо у нас буде масове зараження, то цифри померлих будуть страшними

21:21 ЄМЕЦЬ - ВСЕ! Міністр охорони здоров'я подав у відставку. Разом з ним зі своєї посади йде міністр фінансів Ігор Уманський. І це в такий складний час для країни

20:45 тим часом, наші східні сусіди ввели в Москві режим тотальної ізоляції через загрозу поширення коронавірусу. З 30 березня з дому можна буде вийти тільки при наявності спеціальної перепустки.

20:33 сьогодні вночі очікується прибуття з Китаю літака з 100 000 високоточними ПЛР-тестами на коронавірус. Про це заявив Володимир Зеленський в своєму щоденному зверненні

20:11 АЕРОПОРТ БОРИСПІЛЬ!!! подивіться, що коїлося сьогодні в аеропорту Бориспіль. Близько двох сотень українців прилетіли рейсом із В‘єтнаму. Українці масово відмовлялися від обсервації і вирвалися з аеропоту. Поліція і нацгвардія були на місці, але їх присутність не надто допомогла. І ЗНАЄТЕ - ЛЮДИ ПРАВІ. Бо якшо робити обсервацію, то для всіх українців, яких сотні тисяч повернулися в Україну протягом місяця. Але ні Нові Санжари, ні відверто маніпуляційна заява про закриття кордонів нічому владу не вчать. На жаль

20:01 Зупиніться на хвилину і задумайтеся!

19:32 МОЗ надав статистику захворювання на коронавірус серед українців по вікових групах:

Від 0 до 10 років - 5,4%;
Від 11 до 20 років - 4,5%;
Від 21 до 30 років - 12,5%;
Від 31 до 40 років - 22,4%;
Від 41 до 50 років - 20,4%;
Від 51 до 60 років - 21,3%;
Від 61 до 70 років - 11,9%;
Від 71 до 80 років - 1,4%;
Від 81 до 90 років - 0,2 %.

19:14 ІТАЛІЯ!!! Як і раніше все сумно. За добу +3 585 заражень. 646 осіб одужали, але 756 померли

19:02 ЗАКАРПАТТЯ! Одразу 19 осіб заразилися коронавірусом у Мукачевому. 68-річна жінка захворіла в п'ятницю, 19 березня, але вже у вихідні пішла до церкви на богослужіння. І тільки 23 березня вона звернулася до сімейного лікаря. У підсумку, 19 осіб, які контактували з жінкою, яка в умовах карантину відвідувала церкву, здали позитивний тест на коронавірус.

18:32 два нові випадки в Дніпровській області. Захворіли по одній людині в Новомосковську та Кривому Розі

17:31 УВАГА!!! Оголошення МОЗ: оновлено алгоритми надання допомоги хворим на COVID-19 у домашніх умовах

З 29 березня Україна працюватиме за оновленими медичними стандартами надання медичної допомоги хворим на COVID-19. Зокрема, оновлено алгоритми амбулаторно-поліклінічної допомоги пацієнтам з підозрою на COVID-19. Відповідно до цих алгоритмів, пацієнтів з легкою формою захворювання, які не мають ризику ускладнень, а також пацієнтів, що одужують та вже не потребують цілодобового нагляду лікарів, рекомендовано лікувати амбулаторно, тобто в домашніх умовах. При цьому лікарі забезпечують постійний контроль поточного стану пацієнта і його контактних осіб за телефоном та/або можуть здійснювати виїзні консультації з дотриманням правил інфекційного контролю.

16:29 ХЕЛП! СОС! В українських лікарнях почалася хвиля звільнень лікарів через епідемію коронавірусу. Причини - жахливі умови праці (відсутність засобів індивідуального захисту), низька зарплата (від 4 тис грн, а обіцяне урядом і Зеленським підвищення на 200% виявилося черговою порожньою обіцянкою влади). Зокрема, в Тернопілі звільнилися 8 лікарів інфекційного відділення. Головний лікар лікарні пояснив це тим, що 4 тисячі гривень не мотивують працювати в небезпечних умовах. Люди бояться за своє здоров'я, за свої родини, дітей.

16:18 церква в італійському містечку Сериате в Ломбардії: святий отець проводить панахиду за померлими від коронавірусу

15:52 КИЇВ. Медики відчайдушно борються за життя одного з хворих на коронавірус у Олександрівській лікарні. Молодий чоловік з важкою двобічною тотальною пневмонією був підключений до апарату екстракорпоральної мембранної оксигенації (ЕКМО) ("штучні легені"). Загалом в лікарні вже майже 40 інфікованих, але більшість з них почувається стабільно добре.

"Задача побороти коронавірус є нашою спільною! Перервіть ланцюг заражень, лишаючись вдома", – заявив головний лікар Олександрівської лікарні Людмила Антоненко

15:19 ІСПАНІЯ! Коронавірус завдав нового нищівного удару по іспанцях. За минулу добу померли 838 осіб. Всього від коронавірусу померли 6 528 чоловік і більше 5 тисяч за тиждень. Епіцентр вірусу знаходиться в столиці королівства Мадриді, де за добу померли 325 осіб, у Каталонії померли 156 осіб.

Незважаючи на величезне збільшення кількості летальних випадків, чиновники охорони здоров'я зосереджені на іншому моменті. Тим, хто починає хворіти сьогодні, може знадобитися інтенсивна терапія через тиждень. Прийом в відділення інтенсивної терапії відбувається через 7 і 10 днів після зараження, і відсутність місця в лікарні може призвести до смерті в майбутньому. А за останні 24 години кількість прийнятих у відділення інтенсивної терапії зросла до 4 907 пацієнтів, що на 7,5% більше, ніж вчора.

Всього в Іспанії заразилися коронавірусом більше 79 тисяч чоловік.

14:50 Незвичайну акцію у Старокостянтинові на Хмельниччині провів заробітчанин, який нещодавно повернувся з Італії. Він загрузив у свій вантажний автомобіль труну і їздить з нею по місту та за допомогою гучномовця закликає мешканців міста дотримуватись правил карантину. Він закликає серйозно ставитись до теперішньої ситуації. Усі витрати на акцію заробітчанин оплачує самостійно. Чоловік планує далі запустити ще дві машини з іншими попередженнями

14:27 ВІННИЦЬКА ОБЛАСТЬ. Дитина, що заразилася коронавірусом, перебуває у важкому стані. У решти - задовільний стан.

"Дитина з Чернівецького району має важкий стан. Але протягом останніх годин маємо позитивну інформацію про стан дитини", - повідомив голова Вінницької обласної державної адміністрації Владислав Скальський.

13:56 Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що знайшов ще один спосіб боротьби з коронавірусом. Якщо раніше білоруський лідер пропонував протистояти вірусам горілкою і сауною, то тепер бачить порятунок у холоді і вийшов на лід у складі аматорської хокейної команди.

"Краще померти стоячи, ніж жити на колінах... Тут немає вірусів ніяких. Ти ж не помітила, що вони літають? І я теж не бачу! Це холодильник, це найкраще здоров'я. Це антивірусні ліки справжнісінькі", - заявив президент Білорусі, спілкуючись після гри з журналісткою телеканалу ОНТ.

13:45 Представник Національної комісії охорони здоров'я Китаю Мі Фенг заявив, що Китай може призвести до другої хвилі пандемії коронавируса.

"У Китаї вже накопичено в цілому 693 випадки, що надходять з-за кордону, що означає, що ймовірність нового витка інфекцій залишається відносно великий", - сказав він.

13:29 У Тернопільській області коронавірус підхопив ще один священик.

13:25 Два жителі Києва вилікувалися від коронавірусної інфекції, їх уже виписали з лікарні, заявив мер української столиці Віталій Кличко. Перед випискою пацієнтам провели ще один тест на коронавірус, який показав негативний результат.

13:14 Карантин в Україні триває вже понад два тижні - з 12 березня 2020 року. За цей час кількість безробітних зросла приблизно на 500-700 тисяч осіб.

12:57 Херсонській області помер чоловік 1975 року народження з позитивним першим тестом на коронавірус.

12:45 Помер колишній заступник глави Київської ОДА Олег Міщенко, у якого було діагностовано коронавірус COVID-19. Він цілий тиждень боровся за життя. Але складна форма цукрового діабету і COVID-19 зробили своє.

12:20 Власник "Рейнджерс" і баскетбольних "Нікс" Джеймс Долан здав тест на коронавірус. У нього COVID-19. 64-річний бізнесмен перебуває в самоізоляції і практично не відчуває ніяких симптомів.

12:10 У Міністерстві охорони здоров'я України розвінчали популярний міф про те, що нібито курці менш схильні до зараження COVID-19, оскільки їх захищає гарячий сигаретний дим. За словами медиків, любителі сигарет, навпаки, більше ризикують заразитися COVID-19.

11:54 МОЗ оновив стандарт надання медичної допомоги хворим на COVID-19, який передбачає госпіталізацію лише хворих у стані середньої важкості та важкому стані. Всі інші хворі повинні лікуватися в амбулаторних умовах під наглядом і медико-санітарним спостереженням.

11:48 Екс-міністр промисловості Франції Патрік Деведжян помер від коронавірусу. Йому було 75 років.

Про те, що заразився коронавірусом, Деведжян повідомляв на тижні. Він говорив, що його стан стабільний завдяки лікарям, і дякував медикам за їхню роботу.

11:44 У Хмельницькому другого хворого коронавірусом COVID-19 помістили в реанімаційний бокс Хмельницької міської інфекційної лікарні. Це місцевий житель, йому 40 років, був у Києві. Стан у нього середньої тяжкості, є пневмонія.

Крім цього, в Хмельницькому є ще одна підозра на коронавірус. Це людина, яка контактувала з 29-річною дівчиною, яка повернулася з-за кордону і зараз знаходиться в інфекційній лікарні з діагнозом "коронавірусна інфекція".

11:24 55-річний італієць Стефаніо Каверо помер від коронавірусу в той же день, що і його батько кілька років тому. Чоловік провів в реанімації 24 дні, але так і не зміг перемогти хворобу. Він помер у день народження своєї дочки-підлітка.

11:08 Кількість загиблих від коронавірусу в Італії перевищила 10 тисяч осіб - це майже третина всіх смертей від вірусу по всьому світу (30 896). За даними на ранок неділі, в Італії від коронавірусу померли 10 023 людини. Загальна кількість зареєстрованих випадків 92 472.

11:05 У Росії зафіксовано 270 нових випадків коронавірусу. Всього в Росії 1534 хворих. Померло 8 осіб.

10:57 Станом на неділю, 29 березня, єдиною областю України, в якій немає підтверджених випадків коронавірусу, залишається Миколаївська, заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

10:55 Борис Джонсон розіслав листи кожній родині в Великобританії, закликаючи людей залишатися вдома

"Ми знаємо, що перш ніж покращитися - ситуація погіршиться ще більше. Але ми готуємося до цього. І чим більше ми всі будемо поважати обмежувальні заходи - тим менше буде загиблих, і тим швидше країна зможе повернутися до нормального життя", - написав він.

Сам Джонсон також заразився COVID-19 - про позитивний результат тесту стало відомо 27 березня. Він продовжує очолювати уряд, але знаходиться в домашній самоізоляції.

10:40 У Київ прилетів другий літак з товарами протиепідемічного призначення - на його борту 300 тис. респіраторів, 35 тис. захисних костюмів, 1,8 млн масок і інші захисні засоби. Також вночі очікується окрема доставка 100 тис. ПЛР-тестів.

Зараз товар їде на склад, а вже в обід відправиться по всіх регіонах України.

10:37 В Іспанії зупинено всі "необов'язкові" підприємства, у Туреччини припинено внутрішнє залізничне сполучення, в США число смертей подвоїлося за 2 дні, а в Індії людей з коронавірусом ізолюють у залізничних вагонах.

10:34 У Кіровограді за останню добу у чотирьох людей виявили коронавірус. 5,4% хворих - діти до 4 років.

10:30 Дані за кількістю смертей у різних країнах за добу.

10:22 В Україні зафіксовано 418 випадків коронавірусної хвороби COVID-19!!!

Статистика по областях:

Вінницька - 22 випадки;

Волинська - 2 випадки;

Дніпропетровська - 6 випадків;

Донецька - 2 випадки;

Житомирська - 5 (1 летальний) випадки;

Закарпатська - 1 випадок;

Запорізька - 11 випадків;

Івано-Франківська - 41 (3 летальних) випадків;

м. Київ - 82 випадки;

Київська обл. - 45 випадок

Кіровоградська обл. - 4;

Львівська обл. - 5 випадків;

Луганська обл. - 2 випадки;

Одеська обл. - 8 випадків;

Полтавська обл. - 1 випадок;

Рівненська обл. - 9 випадків (2 летальних)

Сумська обл. - 6 випадків (1 летальний)

Тернопільська обл. - 57 випадків (1 летальний)

Харківська обл. - 1 випадок;

Херсонська обл. - 1 випадок;

Хмельницька обл. - 1 випадок;

Черкаська обл. - 46 випадків;

Чернівецька обл. - 59 (1 летальний) випадків;

Чернігівська обл. - 1 випадок.

10:12 Друга країна після Китаю зафіксувала ослаблення коронавірусу. Міністр охорони здоров'я Австралії Грег Хант заявив, що в країні є перші ознаки зниження темпів зростання числа заражених COVID-19.

Так, фіксувався темп зростання інфікованих близько 25-30%, а за останню добу темпи зростання знизилися до 13-15%. Всього на території Австралії було виявлено майже 4 тисячі випадків зараження коронавірусом. 14 осіб померли.

10:06 Президент США Дональд Трамп передумав вводити жорсткий карантин у Нью-Йорку.

"За рекомендацією робочої групи Білого дому по коронавірусу і після консультацій з губернатором штату Нью-Йорк, Нью-Джерсі і Коннектикут, ми видамо рекомендації з подорожей. Карантин не потрібен", - заявив президент.

У Нью-Йорку вже понад 52 000 інфікованих.

10:00 Понад 170 українців перебувають на карантині в 15 країнах світу: Польща - 107, Бразилія - 16, Італія - 10, В'єтнам - 9, Румунія - 5, ОАЕ - 3, Нігерія - 2, по одному в Австралії, Азербайджані, Бельгії, Катарі, Китаї, Молдові, Нідерландах і Росії.

09:52 В Умані коронавірусом захворіло 6-місячне немовля, повідомив міський голова Олександр Цебрій. За його словами, ще у 3 жителів міста підтверджено діагноз COVID-19.

09:40 З'явилися деталі про нові випадки коронавірусу в Одесі.

Жінка 1988 року народження недавно повернулася з Туреччини. Зараз хвора залишається на лікуванні у Міській клінічній інфекційній лікарні. Отримує симптоматичне лікування, стан здоров'я задовільний.

Жінка 1952 року за межі Одеси не виїжджала. У неї діагностовано двобічну пневмонію. При госпіталізації стан хворої був важким. Її перевели у відділення реанімації.

09:35 Австралійські вчені, які співпрацюють з Міноборони, на тлі поширення CoViD-19 вирішили масово впровадити технологію, що дозволяє на відстані вимірювати температуру, визначати кашель, а також фіксувати пульс і кров'яний тиск.

Систему планують встановлювати в вуличні камери і дрони, щоб таким чином контролювати поширення інфекції. Як з'ясувалося, у військових ця технологія вже була розроблена, але ввести її в масове виробництво вирішили тільки зараз.

09:30 У США від коронавірусу померло перше немовля. Дитині з Чикаго не було ще року.

09:25 Два нових випадки коронавірусу зафіксовано в Одесі.

09:14 Влада Панами заявила, що дозволить круїзному лайнеру Zaandam, на якому є хворі коронавірусом, перетнути Панамський канал, але ні пасажири, ні члени екіпажу не зможуть зійти на берег.

Щонайменше 4 пасажири загинули на борту, у двох підтверджено зараження SARS-CoV-2. Ще у 130 пасажирів спостерігаються симптоми зараження коронавірусом.

09:03 Міністерство охорони здоров'я Нідерландів забракувало майже половину медичних масок, імпортованих з Китаю і відмовилося від використання поставленої китайцями продукції.

Виявилося, що з 1,3 млн поставлених китайським виробником масок FFP2 600 тисяч не відповідають пред'явленим стандарту якості KN95. Вони погано прилягають до обличчя або мають дефектні мембрани і фільтри. У результаті ні про яку безпеку не може бути й мови.

08:57 Херсонські ЗМІ повідомили про першу смерть в області пацієнта нібито від коронавірусу.

08:41 У Хмельницькій області зафіксовано ще один випадок коронавірусу.

08:35 В Італії лікарям вдалося вилікувати українку Павлину Шимбір, якій вже не давали шансів на життя, від коронавірусу за допомогою унікальної методики. Один з професорів вирішив застосувати метод, схожий на лікування ревматизму, і це дало результат.

08:26 У Херсонській області зафіксовано смерть пацієнта з коронавірусом.

08:24 За добу в світі підтвердили 70 тисяч нових випадків COVID-19.

08:21 Літак МАУ з українцями в суботу ввечері вилетів з Нью-Йорка до Києва, заявив посол України в США Володимир Єльченко. На борту 359 пасажирів, всі вони забезпечені захисними масками.

08:17 На центральний залізничний вокзал Києва прибув потяг з евакуйованими з Москви (Росія) українцями. За попередніми даними, прибули близько 700 осіб.

1 / 1
1 / 1
1 / 1

Зараз їх перевіряють всередині вагонів на наявність температури. Потім пасажири, у яких не буде виявлено симптомів, зможуть покинути потяг і вокзал.

08:05 Пацієнти Олександрівської клінічної лікарні міста Києва, які захворіли коронавірусом і проходять лікування в медзакладі, всі стабільні, крім одного.

"Молодий чоловік з важкою двосторонньою тотальною пневмонією вчора був підключений до апарату екстракорпоральної мембранної оксигенації (ЕКМО), що, зрозумілою мовою, можна назвати "штучні легені". Зараз ми боремося за життя цього пацієнта", - розповіла головний лікар Людмила Антоненко.

07:56 Зараження коронавірусом підтвердилося у депутата в Запоріжжі. Захворів представник Запорізької облради, бізнесмен і колишній заступник голови Запорізької ОДА Геннадій Фукс. Зараз 57-річний пацієнт проходить курс лікування в обласній інфекційній лікарні.

07:45 Коронавірус COVID-19 виявили у головного лікаря Луцької міської клінічної лікарні Лариси Духневич. Лікар стверджує, що в перший же день, коли у неї піднялася температура, вона залишилася вдома на самоізоляції.

07:28 У Лондонському виставковому центрі ExCel на сході британської столиці планують відкрити великий госпіталь, в якому можуть провести карантин не менше 4 тис. пацієнтів з COVID-19.

07:24 У медичних установах, де надають медичну допомогу при COVID-19, буде організовано харчування медиків і обладнано кімнати відпочинку для поліцейських, заявили в Міністерстві охорони здоров'я.

07:10 З порту Норфолк в американському штаті Вірджинія відбулася церемонії відправки плавучого госпіталю в гавань Нью-Йорка, де він буде допомагати лікарням, переповненим пацієнтами з COVID-19.

06:58 Місто Кам'янка Черкаської області з неділі, 29 березня, буде заблоковано через масове зараження новим коронавірусом COVID-19 - в районі виявили понад 17 випадків захворювання. У місті вже закрито ринки, крім магазинів і аптек нічого не працює.

06:55 Дружина прем'єра Канади Софі Грегуар-Трюдо вилікувалася від коронавірусу. За порадою лікарів Джастін Трюдо продовжить залишатися в режимі самоізоляції.

"Я себе відчуваю набагато краще і отримала запевнення від мого лікуючого лікаря і МОЗ Оттави, що небезпека вже минула", - заявила вона.

06:50 У Нью-Йорку через коронавірус переносять президентські праймеріз з 28 квітня на 23 червня.

06:44 ВАЖЛИВО!!! Штраф за шашлики/пікніки під час карантину становить від 17 до 34 тис. грн. За порушення санітарних заходів поліція має право складати адміністративні протоколи за ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні порушення.

06:35 Гроб і гучномовець. У Хмельницькій області оригінально переконують людей сидіти вдома.

06:27 У Ватикані шість людей інфіковано COVID-19, серед них - співробітник Держсекретаріату, який проживав у "Будинку святої Марфи". Він поміщений у римську лікарню, його стан побоювань не викликає.

06:14 Так виглядає готель у Пекіні для гостей, які відбувають карантин. Будь-яка примха за гроші.

06:00 Станом на цей час загальна кількість померлих від інфекції, викликаної новим коронавірусом SARS-CoV-2, в світі складає 30 822 особи.

Найбільше смертей зафіксовано в Італії - 10 023 людини і в Іспанії - 5 982. У Китаї - 3 177 людини за весь час епідемії. Всього в світі 663 828 інфікованих, видужала 139 451 особа.

Країнами з найбільш швидким поширенням коронавірусу залишаються США (124 377), Італія (92 472), Іспанія (73 235), Німеччина (57 695), Франція (38 105) та Іран (35 408).

Читайте також