RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Коронавірус вбив 50 тисяч осіб і заразив понад 1 мільйон: що відбувається в Україні і світі (хроніка 2 березня)

Небезпечна хвороба продовжує забирати людські життя

Небезпечна хвороба продовжує забирати людські життя Фото: 112.ua

Смертельний коронавірус з Китаю вбив тільки в Європі понад 30 тис. осіб. Кожен третій випадок смерті від COVID-19 припадає на Італію та Іспанію.

У США вважають, що боротьба з коронавірусом затягнеться на два роки - число заражених вірусом у країні перевищило 200 тис. осіб. Штат Нью-Йорк став епіцентром спалаху COVID-19: число інфікованих там перевищує 83 тис. Погіршує ситуацію й те, що кожен четвертий заражений коронавірусом не має симптомів, а значить, поширює небезпечну інфекцію непомітно.

В Україні прийняли рішення посилити карантинні заходи для боротьби з коронавірусом - передбачені домашня ізоляція, соціальне дистанціювання осіб у віці старше 60 років, обмеження відвідування парків і зон відпочинку та інше. "Апостроф" стежить за всім, що відбувається в Україні і світі.

22:45 статистика звірств коронавірусу по світу

22:22 Посольство Украіни в США офіційно звернулося до директора і засновника компанії Tesla і SpaceX Ілона Маска з проханням про допомогу в боротьбі з вірусом COVID-19.

"Ситуація з пандемією в Україні досягає свого піку, квітень буде найскладнішим. Людям в лікарнях необхідні апарати. Ми готові співпрацювати", - йдеться в коментарі посольства.

Зазначимо, що Маск готовий безкоштовно надати лікарням по всьому світу наявні додаткові апарати ШВЛ в регіонах доставки Tesla, однак тільки тим, де вони негайно необхідні пацієнтам.

22:01 УКРАЇНА!!! Станом на вечір 2 квітня в Україні зафіксовано 897 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

- 22 летальних випадки.

- 19 осіб одужали.

21:42 ЗАКАРПАТТЯ. Підтверджено COVID-19 у 19-ти людей в Ужгороді, які мали відповідні симптоми. Також виявлено двох хворих на коронавірус у Тячівському районі. Всього за Закарпатті 23 заражених коронавірусом

21:28 ВЕЛИКА БРИТАНІЯ! За добу від коронавірусу померли 569 людей. Загалом вірус забрав вже 2921 людини. Інфіковано всього 33718 людей. За минулу добу додалося 4244 людини.

Британці готуються до ще більшої кількості хворих, облаштовуючи тимчасові лікарні на тисячі ліжок у великих приміщеннях.

21:14 статистика на даний момент

21:11 СВІТ ПЕРЕЙШОВ ЦИФРУ 1 МІЛЬЙОН ІНФІКОВАНИХ КОРОНАВІРУСОМ. ТРОХИ РАНІШЕ БУЛО 50 ТИСЯЧ ЗАГИБЛИХ

20:18 тим часом, в Україні прийнято рішення про заборону продажу гречки до 1 липня

19:52 РІВНЕНСЬКА ОБЛАСТЬ. У Сарнах уже 16 людей з підтвердженим діагнозом коронавірус. За сьогодні вірус виявлено у чотирьох людей. Серед усіх пацієнтів з COVID-19 у реанімації перебувають 6 киснезалежних пацієнтів.

"День, можливо, один із найважчих. Стан пацієнтів, у яких вірус виявили сьогодні - середнього ступеня важкості. В реанімації шість пацієнтів киснезалежних", – повідомив головний лікар сарненської райлікарні Василь Іванюк.

19:41 біля берегів Греції пришвартоване круїзне судно EL.VENIZELOS, на якому перебувають близько 80 українців, які є членами екіпажу. Усі вони мають симптоми коронавірусу. Грецькі ЗМІ пишуть, що члени екіпажу забезпечені захисними масками, їжею, водою та чекають на результати тестів.

19:23 ІТАЛІЯ!!! Вірус продовжує косити італійців. За минулу добу померли 760 осіб. Всього вірус убив на Апеннінах 13 915 людей.

19:19 світ наближається до двох сумних цифр - мільйон людей, уражених вірусом (зараз 965 246) і 50 тисяч померлих (зараз 49 235).

19:06 ІВАН0-ФРАНКІВСЬК!!! Померла ще одна породілля з підозрою на коронавірус. У неї була двостороння пневмонія.

Дитина народилася недоношеною. За словами лікарів, вік малюка - 35-36 тижнів. Стан дитини - середньої тяжкості.

18:32 ВІННИЦЬКА ОБЛАСТЬ. Зареєстровано вісім нових випадків у Гайсинському районі, з них три - у дітей. Пацієнти перебувають в інфекційному відділенні Гайсинської лікарні. Всі вони - члени однієї сім'ї та особи, які контактували з ними.

18:17 у Харківській області помер чоловік з підозрою на коронавірус. Результат ПЛР-тесту буде відомий найближчим часом

18:12 в Індії поліцейські вирішили полякати жителів коронавірусом. Відразу згадалося інтерв'ю коронавірусу на одному з російських каналів

17:44 ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСТЬ. Сьогодні три нових випадки інфікування коронавірусом. А всього по області вже п'ять, з яких чотири – у селі Комарівка Борзнянського району і один у Корюківці.

17:32 а ось і реальність медицини по-українськи. У столичній міській лікарні №17 з 24 апаратів ШВЛ працює лише 2.

"Ми готові до епідемії. На папері. Були. До сих пір. Перед тим як робити гучні заяви, про кількість апаратів ШВЛ, які має та чи інша медустанова, треба розуміти чи працює він. Або просто там є", - обурюється радник мера Києва Максим Бахматов.

Також в лікарні відсутнє альтернативне джерело електропостачання. Іншими словами, при відсутності світла люди, підключені до ШВЛ, будуть сподіватися тільки на Бога.

17:17 83 українських моряка знаходяться на карантині на круїзному судні El.Venizelos, яке стоїть в порту грецького міста Пірея.

"У нас 30-40 чоловік точно лежать з температурою, двох госпіталізували. Лікар каже, що ми всі хворіємо на коронавірус - не заперечує той факт, що хвороба є на судні. Але при цьому вона не знає, що з нами робити і хто нас буде лікувати", - розповів один з моряків.

17:00 На Волині з 10 інфікованих коронавірусом - 9 медичних працівників. Сьогодні стало відомо, що на коронавірус захворів водій "швидкої допомоги" з Старовижівського району. Хворий мав контакт з родичем, який повернувся з-за кордону.

Пацієнтові робили експрес-тест на коронавірус, який виявився негативним. ПРЛ-тест дав позитивний результат.

16:26 В Павлограді померла медсестра одного з місцевих промислових підприємств з попереднім діагнозом "вірусна пневмонія". Коли жінка потрапила в лікарню, їй провели експрес-тест на COVID-19. Результат виявився негативним. Два дні тому жінка померла.

У загиблої підозрюють коронавірус. Взяті зразки направили на дослідження.

15:56 В одному з регіонів Китаю оголосили про заборону на в'їзд і переміщення людей після декількох нових випадків виявлення коронавірусу.

15:40 У Кролевецькому районі Сумської області за останню добу, 2 квітня, лабораторно підтвердили ще п'ять випадків зараження коронавірусною інфекцією. Всі п'ять пацієнтів заразилися від чоловіка, у якого вперше в ОТГ підтвердили інфекцію. Четверо з них - колеги чоловіка, а п'ятою виявилася його дружина.

15:25 У Міносвіти закликали українців закликали не вірити в фейк про те, що загальнонаціональний карантин через коронавірус нібито продовжать до 15 травня, а зовнішнє незалежне оцінювання скасують.

15:18 Через спалах нового коронавірусу в Польщі ухвалили закон, який передбачає і особливі рішення для іноземців у країні. Зокрема правові норми дозволяють легально залишатися в країні людям, які бажають реалізувати попередню мету перебування і не можуть виїхати за межі країни через поширення хвороби.

14:56 Чеський уряд не планує подальших обмежень для боротьби з поширенням коронавірусу, але життя в країні може повернутися до нормального життя тільки в кінці травня або в червні, якщо ситуація буде під контролем, заявив прем'єр-міністр Андрій Бабіш.

14:40 Більше половини британців вважають, що уряд Великобританії занадто повільно реагує на поширення COVID-19.

14:24 Фахівці провели експеримент, в результаті якого з'ясували, що коронавірус є найбільш небезпечним для кішок.

14:15 Табір біженців Рітсон у Греції був поміщений на двотижневий карантин після того, як 20 біженців виявили коронавірус. Табір розташований на північному сході від Афін. У ньому проживає понад 2000 осіб.

13:56 У Вінницькій області до четверга, 2 квітня, лабораторно підтверджено 54 випадки інфікування коронавірусом. З них 42 - безпосередньо в Вінниці.

13:40 Кількість смертей в Іспанії перевищила 10 000 осіб. Зафіксовано найвищу смертність від COVID-19 за добу.

13:33 Кількість хворих на коронавірус медиків в Італії перевищила 10 тисяч, заявила профспілка.

13:30 У Криму з 3 по 6 квітня введено режим самоізоляції для всіх громадян через епідемію коронавірусу.

На півострові вже зареєстровано 16 випадків Covid-19. 14 з них привезені, два випадки - місцеві. У Севастополі - 5 заражень коронавірусом.

На мосту через Керченську протоку будуть встановлені блокпости. Крім того, встановлено контроль на всіх в'їздах до Севастополя. Допускається варіант повного припинення руху по Керченському мосту через поширення коронавірусної інфекції.

13:24 Міжнародне авіасполучення з Туреччиною, зупинене через пандемію коронавірусу, відновиться лише влітку, заявив міністр культури і туризму Туреччини Мехмет Нурі Ерсой.

13:05 Російський тренер Антон Кадушін заразився коронавірусом. Зовсім недавно він контактував з українським непереможним боксером Олександром Усиком.

12:56 У період з 6 по 12 квітня в Україні має бути налагоджено масове виробництво ПЛР-тестів на коронавірус. Над цим завданням вже працює МОЗ.

12:40 Через поширення коронавірусу на борту американського авіаносця "Теодор Рузвельт" влада США вирішила до п'ятниці евакуювати звідти майже 3000 моряків.

Нагадаємо, що на американському авіаносці близько 100 моряків отримали позитивний результат на коронавірус.

12:27 В Іспанії за період епідемії закрито майже 900 тис. робочих місць, свідчать дані системи соціального забезпечення. Серед них близько 550 000 тимчасових працівників. Найбільше від епідемії постраждали туристичний і будівельний сектори.

Число людей, офіційно зареєстровані як безробітні в Іспанії, зросло до 3,5 мільйона в березні, що стало найвищим показником з 2017 року. Очікується, що показник буде продовжувати рости.

11:56 У Великобританії мобілізують більше 3000 військових резервістів для допомоги в боротьбі з COVID-19.

11:44 Китайське місто Шеньчжень заборонило вживати в їжу собак і кішок з метою більш широкої боротьби з торгівлею дикими тваринами з моменту появи нового коронавірусу.

Вчені припускають, що коронавірус передається людям від тварин. Деякі з найбільш ранніх випадків були виявлені у людей, які відвідували ринок в китайському місті Ухань, де продавалися кажани, змії та інші тварини.

11:28 У Британії лікарям дали право вирішувати, кого рятувати в першу чергу. Згідно з новими рекомендаціями, лікарі зіткнуться з рішеннями, "які означають, що деяким пацієнтам може бути відмовлено в інтенсивній терапії, яку вони отримали б в разі відсутності пандемії".

Це може включати в себе відмову від лікування людини, стан якої стабільний або навіть поліпшується, але яка має гірший прогноз, ніж у іншого пацієнта, якому потрібен той же ресурс.

11:20 Тисячі людей продовжують прибувати в Україну без обсервації. Як повідомила Держприкордонслужба, за добу через пункти пропуску в обидві сторони перейшли 12,4 тис. осіб. З них майже 6,5 тис. - повернулися в Україну.

Всі прибулі проходять температурний скринінг і опитування про стан здоров'я. За результатами додаткової перевірки лікарі не виявили ознак захворювання на COVID-19. Люди, які перетнули кордон, брали на себе зобов'язання самоізолюватись.

11:13 В Україні смертність від коронавірусу становить 2,5% при кількості заражених в 804 людини, а в світі 5% від загальної кількості в майже мільйон інфікованих.

"Якщо подивитися по летальності в світі, то ми маємо 4884 летальних випадків за добу - світова летальність становить 5%. В Україні ми сьогодні маємо 2,5%. Для порівняння: в Італії - 11%, в Іспанії - 9%", - заявили в МОЗ.

11:05 Президент Філіппін Родріго Дутерте заявив, що наказує поліції і армії "стріляти на смерть" у заражених коронавірусом, якщо ті будуть чинити опір і будуть загрожувати життю силовиків.

11:00 У 2020 році через пандемію коронавірусу глобальна економіка може скоротитися на 1 відсоток. Такий прогноз зробили економісти ООН.

10:56 У Збройних силах України зафіксували перший випадок зараження коронавірусом COVID-19, повідомляє прес-служба Командування Медичних сил ЗСУ.

Також на ізоляції (в тому числі самоізоляція) знаходиться 140 осіб. Кількість військовослужбовців, у яких закінчується ізоляція в найближчі 3 доби, - 72 людини.

10:40 Через пандемію продажі авто в світі зменшаться на 14%, йдеться в прогнозі світових автопродажів.

10:34 За останню добу в Росії підтверджено 771 новий випадок коронавірусу в 29 регіонах, зафіксовано шість летальних випадків.

10:29 До кінця квітня більше половини населення Швеції будуть інфіковані COVID-19, вважає професор Стокгольмського університету.

Швеція однією з останніх країн в Європі почала вводити жорсткий карантин. Заборона на збори понад 50 людей вступила в країні тільки 27 березня. Школи, магазини, кафе і бари досі продовжують працювати.

Станом на 2 квітня в Швеції діагностовано 4947 випадків коронавірусної інфекції, від захворювання померли 239 людей

10:18 Уже 80 країн запросили фінансову підтримку Міжнародного валютного фонду (МВФ) через пандемію коронавірусу.

10:15 Німеччина і ще 12 країн-членів ЄС оприлюднили спільну заяву - вони стурбовані зазіханням на основні права і свободи людини під приводом боротьби з пандемією коронавірусу.

10:00 Станом на 10:00 2 квітня в Україні підтверджено 804 випадки COVID-19!! 13 людей вже одужали, 20 померло.

Випадки підтверджено:

Вінницька обл. - 51

Волинська обл. - 10

Дніпропетровська обл. - 10

Донецька обл. - 7

Житомирська обл. - 6

Закарпатська обл. - 1

Запорізька обл. - 19

Івано-Франківська область - 74

м. Київ - 160

Київська обл. - 64

Кіровоградська обл. - 7

Львівська обл. - 11

Луганська обл. - 3

Одеська обл. - 14

Полтавська обл. - 5

Рівненська обл. - 19

Сумська обл. - 26

Тернопільська обл. - 106

Харківська обл. - 1

Херсонська обл. - 4

Хмельницька обл. - 6

Черкаська обл. - 54

Чернівецька обл. - 143

Чернігівська обл. - 3

09:42 У Бердичеві сім'я хворого на коронавірус COVID-19 щодня витрачає до 5 тис. гривень на лікування від хвороби. Єдиний пацієнт 49-річний чоловік вже десяту добу перебуває в стаціонарі з підтвердженим діагнозом.

"Не дай бог кому таке пережити. Він говорити не може, йому важко, він починає задихатися. Якщо чую його голос, у мене вже добрий день", - розповіла дружина хворого Ольга Лукашенко.

Жінка припустила, що вірус чоловік підчепив у Борисполі, куди в аеропорт підвозив знайомого. Після того як у нього піднялася температура і йому провели тест на вірус, тільки потім чоловіка поклали в лікарню. При цьому ліки сім'я купувала за свій рахунок.

08:30 Чотири працівники Держприкордонслужби, які проводили прикордонне оформлення громадян, у яких згодом був підтверджений коронавірус, знаходяться на обсервації в Головному військовому клінічному госпіталі Держприкордонслужби.

09:25 Заходи щодо обмеження контактів між людьми, введені в Німеччині 22 березня, найближчим часом пом'якшені не будуть, заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

"Пандемія не визнає свят... Думати про ослаблення заходів рано", - зазначила Меркель.

Вона попросила людей відсвяткувати Великдень у колі найближчих, з тими, з ким вони ділять одне приміщення, утриматися від поїздок і відвідувань, у тому числі родичів.

09:18 Дані за кількістю тих, що заразилися за добу. На третю позицію перейшла Німеччина. Південна Корея і Японія вибули з першої десятки.

09:08 У Франції через коронавірус за минулу добу померли 509 людей. Країна зайняла 4 місце після Італії, США та Іспанії, де кількість смертей від Covid-19 перевищила 4 тисячі.

08:56 У ВООЗ заявили, що імбир і лимон корисні для підтримки здоров'я, але їх лікувальний ефект саме при коронавірусі не доведений.

08:45 У США через епідемію коронавірусу закрили з 1 квітня для відвідувань одну з головних визначних пам'яток країни - національний парк Гранд-Каньйон. Він буде закритий на невизначений термін аж до особливого повідомлення.

08:30 В Україні залишається єдиний регіон, де досі немає коронавірсу. Як запевняють у Миколаївській ОДА, в області вже перевірили на наявність захворювання понад півсотні людей. Негативний результат показали практично всі тести, ще п'ять зараз обробляють.

8:23 Чеський міністр заплатив штраф за те, що був на відеоконференції без маски.

"Сьогодні в Twitter з'явилася фотографія з відеоконференції, де у мене немає маски. Я не збираюся виправдовуватися, це була помилка, правила поширюються на всіх. Я відправив 10 тисяч крон на рахунок лікарні Motol", - заявив він.

08:15 У Чернівецькій області за добу 31 березня - 1 квітня зафіксували 39 нових випадків зараження коронавірусом, 10 з них - медики, заявив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

"Офіційно підтверджено ще 39 випадків коронавірусу. Таким чином загальна кількість встановлених інфікованих людей на території Чернівецької області досягло цифри в 143 особи", - розповів він.

08:00 У Черкаській області ще один інфікований коронавірусом. Пацієнт зі Сміли. Стан здоров'я задовільний, хворого лікують амбулаторно під наглядом сімейного лікаря.

07:38 В Україні лікування пацієнта, хворого COVID-19, обійдеться в суму в 5-10 тис. грн, повідомив головний лікар Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні Тарас Масляк.

"Ми в нашому закладі підрахували, що вартість лікування пацієнта, хворого COVID-19, становить від 5 тис. до 10 тис. грн", - зазначив він.

07:24 В Ізраїлі коронавірусом заразився міністр охорони здоров'я Яаков Ліцман. Тести на коронавірус міністра і його дружини дали позитивний результат, вони відправляться на карантин.

07:10 У США, де число інфікованих коронавірусом вже перевищило 211 тисяч осіб, від COVID-19 померло півторамісячне немовля. Смерть була зафіксована в штаті Коннектикут. Малюк став наймолодшою жертвою коронавірусу в світі.

06:58 Американський кіноактор, продюсер і політик Арнольд Шварценеггер пожертвував $1 млн на маски і захисне спорядження для медичних працівників в Лос-Анджелесі, де активно поширюється COVID-19.

06:55 У розвідці США заявили, що влада Китаю приховала реальну статистику зараження і летальних випадків нового коронавірусу COVID-19 в країні.

06:50 З 2 квітня Херсон закрили на строгий карантин, оточивши місто блокпостами через перший виявлений випадок коронавірусу.

06:44 Джордж Віттемьер з Університету штату Колорадо (США) заявив, що уникнути людству поширення таких хвороб як коронавірус і хантавірус може тільки заборона на торгівлю м'ясом диких тварин.

75 відсотків вірусних захворювань людини пов'язані з тваринами. Йдеться, зокрема, про інфекції, що викликаються вірусами імунодефіциту людини, Еболи, пташиного і свинячого грипу, а також коронавірусу SARS-CoV-2 і хантавірусу.

06:40 Ще три пацієнта з коронавірусом померли в Москві. Всі троє були в віці від 63 до 72 років, у всіх були супутні важкі захворювання.

06:32 У Донецькій області виявлено сьомий випадок коронавірусу: заразилася 67-річна мешканка Білозерського.

06:28 У співробітника мерії Одеси знайшли COVID-19, він працював у департаменті звернень громадян. У зв'язку з цим частину людей, які працюють на Думській площі, відправляють на віддалену роботу.

06:22 Дивіться, як коронавірус вплинув на повітряний трафік в Європі!

06:18 Дослідницьке агентство Info Sapiens провело аналіз ринку праці і розповіло, скільки українців залишилося без роботи і наскільки зменшився регулярний дохід через карантин. 69% опитаних вказали, що карантин так чи інакше вплинув на їх сім'ї.

  • 38% - відзначили зменшення регулярного доходу;
  • 16% - повністю втратили дохід;
  • 14% - залишилися без роботи;
  • 10% - терплять фінансові збитки.

45% стверджують, що їм вистачило грошей тільки на березень, 34% - на березень і квітень. Тільки 16% зможуть протриматися три і більше місяців. На тлі цього, 77% українців будуть намагатися економити.

Найбільше українці бояться заразитися коронавірусом. Про це розповіли 43% опитаних. На другому місці - зниження доходу (34%). Страх не отримати належної медичної допомоги відзначили 33%. Втратити дохід боятися 29% респондентів. Не бояться ніяких наслідків епідемії лише 7% опитаних.

06:15 На в'їзді до Києва на Олімпійського ведмедика одягли маску.

06:00 Станом на цей час загальна кількість померлих від інфекції, викликаної новим коронавірусом SARS-CoV-2, в світі складає 47 208 осіб.

Найбільше смертей зафіксовано в Італії - 13 155 осіб, в Іспанії - 9 387, США - 5 116 і Франції - 4 043. У Китаї - 3 316 осіб. Всього в світі 935 817 інфікованих, одужали 193 700 осіб.

Країнами з найбільш швидким поширенням коронавірусу залишаються США (215 417), Італія (110 574), Іспанія (104 118), Німеччина (77 981), Франція (57 763) та Іран (47 593).

Читайте також

Кримінальні евакуатори - що ховається за вивіскою "Експрес-Т"

Фірма Експрес Таксі займається кримінальною діяльністю

У нас залишився останній форпост перед Часовим Яром - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто

Українці зачекалися тепла, але з Росії суне неприємний сюрприз

У вихідні в Україні буде перепочинок з дощем, але при цьому вночі очікуються заморозки до мінус 3 градусів