RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Німеччина послаблює карантин, а Україна в очікуванні піку: як змінюється ситуація з коронавірусом (хроніка 21 квітня)

Деякі країни вже пройшли пік захворюваності і почали відновлювати економіку.

Деякі країни вже пройшли пік захворюваності і почали відновлювати економіку. Фото: news.myseldon.com

Смертельний коронавірус з Китаю вбив понад 166 тис. осіб у світі, але число жертв продовжує зростати. Французький вірусолог, лауреат Нобелівської премії 2008 року Люк Монтаньє вважає, що структура вірусу вказує на його створення молекулярними біологами.

За його словами, в COVID-19 є сліди ВІЛ і малярії. Монтаньє впевнений, що коронавірус могли синтезувати в ході пошуку вакцини проти ВІЛ, ці роботи велися в лабораторії Уханьского інституту вірусології близько 20 років.

Незважаючи на ймовірність нової хвилі COVID-19, Німеччина, Франція, Чехія, Польща і Норвегія вже почали послаблювати карантин. Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що першими роботу відновлять магазини площею до 800 кв.м., а також книжкові, велосипедні магазини і автосалони. Поступове зняття карантинних заходів через COVID-19 почалося з 20 квітня в 12 з 16 федеральних земель.

В Україні пік коронавірусу прогнозують на початку травня, тому карантин планують продовжити. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що обмежувальні заходи пом'якшать тільки в деяких сферах. "Апостроф" стежить за всім, що відбувається в Україні і світі.

Згідно з даними ресурсу worldometers, станом на 23:00 в світі зафіксовано 2 543 588 випадків зараження на коронавірус. Померло - 176 596. Одужали - 687 034.

22:41 Глава Національної медичної палати Сергій Кравченко заявив, що Україну чекає два піки захворювання на Covid-19:

"Ми досягнемо пікового навантаження на систему охорони здоров'я, коли у нас буде офіційно зареєстровано близько 10 тисяч хворих. Це буде перший пік. Наступне пікове навантаження буде, коли ми зареєструємо 60 тисяч хворих з Covid-19".

22:10 Уряд Республіки Корея виділив $700 тисяч на підтримку України у боротьбі з пандемією COVID-19. Кошти підуть на закупівлю корейських лабораторних тестів і підтримку у рамках гуманітарного реагування ООН.

"Допомога надійде за двома напрямками. $300 тисяч США будуть надані у вигляді партії лабораторних корейських тестів або коштів на закупівлю таких тестів. Це не кредит, а безповоротна гуманітарна допомога. $400 тисяч Корея передасть ООН, в Об’єднаний фонд гуманітарної допомоги Україні", - заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

22:03 У Рівненській області підтвердили 12 нових випадків зараження COVID-19.

"Станом на вечір 21 квітня на Рівненщині підтверджено 12 нових випадків захворювання на COVID-19. Це: чотири мешканці з міста Рівне; три із Здолбунівського району (один з міста Здолбунів та два з села Здовбиця); два з Радивилівського району (один з міста Радивилів, один з села Дубини); один з смт Млинів; два з Березнівського району (по одному з міста Березне та села Богуші). Вік хворих від 18 до 73 років", - повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Таким чином на Рівненщині зареєстровано 353 випадки захворювання на COVID-19. З них 11 летальних і 23 одужавших.

21:55 Хокеїст аматорської команди президента Білорусі Олександра Лукашенка Дмитро Мелешко захворів на коронавірус.

"Дмитро захворів через приблизно тиждень після закінчення аматорського чемпіонату Білорусі з хокею, коли вся команда перебувала у відпустці. Самопочуття Олександра Лукашенка? Не дочекаєтесь! Як підтвердження дивіться на робочі будні президента, зокрема репортажі білоруського телебачення з сьогоднішніх відвідин підприємства в Бобруйську. Ніяких додаткових заходів для гравців команди президента не робилося і робитися не буде. Після відпустки команда приступить до тренувань", - заявила прес-секретарка президента Білорусі Наталя Ейсмонт.

21:23 В Одесі все-таки закривають ринки і кладовища. У рішенні влади йдеться про призупинення роботи роздрібних ринків на території міста до закінчення карантину. Крім цього, в мерії розпорядилися закрити всі міські кладовища. Поминальні дні переносяться на 6 червня.

21:05 Наочно про носіння маски:

20:11 Поліція відкрила провадження за фактом порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням на одеському ринку "Привоз". Три чверті ринку не працюють, залишилися тільки декілька павільйонів.

Раніше голова поліції Одеської області Олег Бех повідомляв, що правоохоронці направляли в Одеську міську раду листи про необхідність закрити міські ринки, в тому числі "Привоз". В прес-службі одеської міської ради повідомили, що не планують закривати ринки, оскільки не бачать законних підстав це робити.

19:35 МОЗ Великої Британії заявив, що випробування вакцини від COVID-19 на людях почнуться в Оксфорді 23 квітня.

19:22 Згідно з останніми даними в Білорусі зафіксовано 6 723 випадки коронавірусу (+459 за добу). Померло 55 осіб.

19:08 гуртожитку міста Вишневе тести почали робити через 6 днів після першої смерті від COVID-19. Про це розповіла одна з мешканок. За її словами, коли опечатували кімнату, де жила перша померла, адміністрація гуртожитку сказала правоохоронцям, що з рештою все в порядку.

18:30 В ООН заявили, що кількість голодуючих у світі може подвоїтися через пандемію. Останні цифри свідчать про те, що життя і життєдіяльність 265 мільйонів людей в країнах з низьким і середнім рівнем доходу буде під серйозною загрозою, якщо не будуть прийняті швидкі заходи щодо подолання пандемії. Очікується, що найбільше постраждають від голоду люди з країн Африки, а також на Близькому Сході.

18:04 Кількість заражених в світі перевищило 2,5 мільйона осіб, свідчать дані сайту Worldometer.

Загальна кількість заражених коронавірусом досягла 2 505 476 осіб, померло - 172 391 людина, одужали - 659 633 пацієнта.

17:51 Уже з 1 травня в Австрії очікується відновлення роботи великих магазинів, перукарень та спортивних майданчиків. Країна демонструє одні з кращих показників боротьби з коронавірусом - менше 100 нових випадків за добу.

4 травня розпочнеться підготовка до іспитів в школах, саме навчання почнеться з 15 травня. На цю ж дату заплановано відкриття ресторанів. Працювати вони будуть при певних умовах. Те ж стосується і храмів, які зможуть відкрити двері для прихожан тоді ж. На 15 травня заплановане відкриття музеїв та інших культурних закладів, а також готелів.

Влада Австрії почала послаблювати карантин ще 14 квітня, коли дозволили відкрити маленькі магазини і будівельні ринки.

17:07 Іспанія вимагає від Китаю повернути кошти за 640 тисяч експрес-тестів на коронавірус, куплених у китайської компанії Bioeasy. Набори повинні були використовувати для тестування медичних працівників, а також для працівників та мешканців будинків для людей похилого віку. Дві партії тестів виявилися неякісними. Зокрема, вони не мають достатньої чутливості, необхідної для виявлення нового коронавірусу.

16:45 Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що на найближче засідання уряду МОЗ винесе постанову щодо подовження дії карантину до 12 травня. Це рішення зумовлено рівнем захворюваності і небезпекою, яку несе COVID-19. Водночас МОЗ запропонує пом’якшення карантинних заходів.

16:35 Свіже відео з Дніпра. Дехто на карантині дуже скучив за шашликами.

16:25 У місті Вишневе Київської області в одному з гуртожитків масове захворювання на коронавірус.

"Маємо випадок масового захворювання на коронавірус в одному з гуртожитків міста Вишневе. Він знаходиться в приватній власності. За попередніми даними, там мешкає понад 300 людей. Точну кількість мешканців наразі з'ясовують правоохоронці та місцева влада. На цю мить там виявлено 37 хворих, в тому числі діти. Є двоє померлих", - заявив в.о. голови Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

Зараз усім мешканцям гуртожитку медики роблять ПЛР-тести. У гуртожитку запроваджено стан особливого пересування.

16:06 У Миколаївській області зафіксовано першу смерть від COVID- 19. Померла жителька села Воронівка, Вознесенського району, у віці 81 року. Захворіла 1 квітня, а 9 квітня її було госпіталізовано з підозрою на коронавірус. Діагноз підтверджено 11 квітня лабораторним методом ПЛР. Жінка померла 21 квітня.

15:56 За період роботи КПП на в'їздах до Києва з 16 по 20 квітня в столицю не пустили близько 60 осіб, у яких після огляду медиками виявляли підвищену температуру тіла, заявив мер Києва Віталій Кличко.

"Водіям і пасажирам транспорту на основних в'їздах в місто вимірювали температуру. За ці дні було виявлено майже 60 осіб з підвищеною температурою. Ніхто з них до Києва не в'їхав. Після огляду медиків людей відправляли додому", - сказав він.

15:45 З початку карантину в Україні 39% жителів нашої країни почали відчувати фінансові труднощі. 45% зізналися, що у них не залишилося заощаджень. 90% вважають, що з початком карантину у них з'явилися нові проблеми.

15:27 На час карантину через коронавірус в Україні підвищують розмір мінімальної допомоги по безробіттю - з 650 до 1 000 грн.

15:15 Британська рада моди оголосила, що в цьому році Тиждень моди в Лондоні пройде в онлайн-форматі, об'єднавши покази жіночих і чоловічих колекцій. Він буде відкритий для всіх бажаючих (а не тільки для фешн-інсайдерів: модних журналістів, блогерів і знаменитостей, як це було раніше).

14:56 У 60% українців вистачить заощаджень менше ніж на один місяць, свідчить опитування групи "Рейтинг". Практично в кожній компанії когось відправили в недоплачують відпустку, а когось скоротили через карантин.

14:45 Уряд України планує продовжити карантинні заходи в країні, так як піковий період захворюваності на коронавірус ні пройдено. Питання карантинних обмежень обговорювалося сьогодні на традиційній нараді під головуванням президента Володимира Зеленського. Також розглядали можливості пом'якшення карантину для психологічної підтримки громадян і запуску економіки.

"Потрібно точно сказати людям, коли і що буде відкрито, який чіткий план дій уряду. Пік захворюваності очікують на початку травня. Люди повинні розуміти, чи можна буде гуляти в парках, коли будуть працювати перукарні, нотаріуси, адвокати та інший бізнес. Я знаю , що для підтримки форми хочуть тренуватися олімпійці. Всі люди повинні мати чітке бачення, як і коли може пом'якшуватися карантин", - сказав глава держави.

14:28 Глава МВФ Крісталіна Георгієва попередила, що прогнози, які називали нинішню кризу "найбільшою з часів Великої депресії", повинні бути скоректовані в гіршу сторону.

"Прогноз невтішний. Ми очікуємо, що світова економічна активність скоротиться в масштабах, яких ми не бачили з часів Великої депресії", - заявила вона.

14:15 Бельгійська влада мають намір найняти близько 2000 осіб для виявлення потенційних носіїв нового типу коронавірусу. У їх завдання входитиме пошук осіб, які контактували з носієм вірусу. Всім потенційним носіям буде запропоновано пройти тести. У разі позитивного тесту, хворим слід ізолюватися на два тижні.

Навчання співробітників візьме на себе регіональна влада. Співробітників буде багато, але навчання досить просте. Досить кількох годин занять. Формування груп з виявлення потенційних носіїв вірусу стане частиною стратегії по виходу Бельгії з режиму ізоляції, який поки діє до 3 травня.

13:56 У місті Подольськ (Одеська область) зворушливо попрощалися з сімейним лікарем, який працював у місцевій лікарні і помер від коронавірусу прямо в кареті "швидкої", яка везла його в одеську інфекційку.

13:44 ВООЗ рекомендує Білорусі скасувати масові заходи, подумати про дистанційне навчання, зупинити некритичні підприємства, продовжити інформувати населення про ситуацію з COVID-19, щоб уникнути масового зараження.

13:28 Столичні лікарі, що працюють з хворими на коронавірус, за березень отримали від 30 до 50 тисяч грн зарплати, заявив мер столиці Віталій Кличко.

13:15 У ВООЗ закликали країни змиритися з карантином, адже поспішне скасування карантинних заходів стане ризиком для людства. В організації попереджають, що люди повинні навчиться жити в умовах карантину та обмежень, пов'язаних з ним, до тих пір, поки пандемія не буде повністю приборкана і зупинена.

12:56 ВООЗ не знає, чи допомагає полин від COVID-19, заявила офіційний представник організації Фадела Чаїб.

"Ми отримуємо сотні повідомлень про ліки, трав'яні збори, лікування, яке було знайдено проти COVID-19. На даний момент ми знаємо, що лікування не існує. Немає ні вакцини, ні ліків, які були б ефективним", - сказала вона.

Напередодні президент Мадагаскару представив ліки проти коронавірусу. Вони створені на основі полину. За словами глави держави, відвар дає результат протягом семи днів, його почнуть давати школярам з середи.

12:45 Дев'ятирічний хлопчик з Франції, інфікований COVID-19, не заразив жодної з 172 осіб, з якими він контактував, включаючи близьких родичів, повідомляє The Guardian.

Видання зазначає, що дитина підхопила коронавірус на гірськолижному курорті від Стіва Уолша - британського підприємця, який у цілому примудрився заразити 11 осіб. У хлопця хвороба протікала в легкій формі, а при тестуванні виявилося, що рівень вірусу в крові ледь помітний. Вчені припускають, що в цьому криється пояснення, чому він не розніс інфекцію далі.

12:28 За добу в Іспанії померли 430 осіб з COVID-19, всього жертв 21 282. Зафіксовано 3 968 нових випадків захворювання, всього 204 178.

12:10 У Києві серед людей, у яких за минулу добу виявили коронавірус COVID-19, 15 жінок у віці від 25 до 67 років, 25 чоловіків у віці від 18 до 72 років, а також двоє дітей: 5-річний хлопчик і 7-річна дівчинка. Всього в Києві вже 892 підтверджених випадки захворювання на COVID-19.

Ситуація по районах:

11:48 У місті Подольську (Одеська область) закривають на карантин місцеву лікарню через масове зараження медиків коронавірусом. У всіх приміщеннях буде проведена повна дезінфекція. Всі медпрацівники і пацієнти в обов'язковому порядку пройдуть ПЛР-тестування.

11:35 За добу 20 квітня в Росії підтверджено 5 642 випадки нової коронавірусної інфекції в 78 регіонах. Це рекордні показники з початку пандемії.

11:28 Львівські правоохоронці вирішили висловити подяку лікарям, які щодня, ризикуючи своїм здоров'ям, рятують життя українців під час епідемії коронавірусу. Кілька патрульних автомобілів в'їхали на територію інфекційної лікарні і через гучномовці подякували медикам за їхню нелегку роботу, а також привітали лікарів зі святом Великодня. Для всіх лікарів така акція стала дуже несподіваною і зворушливою.

11:15 Актори Міла Куніс і Ештон Катчер вирішили налагодити випуск "карантинного вина". Зіркове подружжя сказало про те, що під час карантину люди повинні пити і їсти більше.

10:56 У Франції з 20 квітня знято заборону на відвідування будинків престарілих та притулків. При цьому, до людей похилого віку можуть приходить не більше двох родичів одночасно і потрібно виключати будь-які фізичні контакти. Відкривати школи і дитячі сади будуть після 11 травня, ВНЗ - не раніше літа. Ресторани, кафе та готелі поки залишатимуться закритими.

10:40 Економіка Євросоюзу в 2020 році може скоротитися на рекордні 10%. За даними Reuters, в ході консультацій з послами країн ЄС в понеділок представник Єврокомісії заявив, що "через спалах коронавірусу ЄС може втратити десяту частину ВНП".

10:18 Станом на ранок 21 квітня серед військовослужбовців Збройних сил України зареєстровано 39 випадків захворювання на коронавірус COVID-19, повідомляє командування Медичних сил ЗСУ.

З них двоє людей одужали, а двоє - померли. На ізоляції, в тому числі самоізоляції, знаходяться 272 людини. Кількість військовослужбовців, у яких закінчується ізоляція в найближчі дві доби, - 90 осіб.

10:15 Іспанія через коронавірус не планує приймати іноземних туристів цього літа. Курорти запрацюють не раніше наступного року.

09:56 Карантин в Україні планується продовжити до 12 травня, однак при цьому в Міністерстві охорони здоров'я планують пом'якшити його умови і дозволити відвідування деяких об'єктів - парків, музеїв і бібліотек.

09:45 Якби уряд не запровадив карантин, то в Україні було б 125 тис. заражених коронавірусом, заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу. Він уточнив, що виступає за відновлення окремих сфер економіки, якщо там будуть дотримуватися протиепідемічних умов. Віктор Ляшко не став уточнювати, про які саме сфери йдеться.

09:25 У вівторок, 21 квітня, число заражених коронавірусом в Україні перевалило за 6 тисяч. Небезпечну хворобу підхопили 6 125 осіб, 161 людина померла, 367 видужала. За добу зафіксовано 415 нових випадків заражень.

Ситуація по областях:

  • Вінницька обл. - 338 випадків (18 одужали).
  • Волинська обл. - 174 випадки (13 одужали).
  • Дніпропетровська обл. - 122 випадки (9 одужали).
  • Донецька обл. - 16 випадків (6 одужали).
  • Житомирська обл. - 270 випадків (1 видужав).
  • Закарпатська обл. - 205 випадків (16 одужали).
  • Запорізька обл. - 137 випадків (17 одужали).
  • Івано-Франківська область - 556 випадків (27 одужали).
  • Київ - 892 випадки (33 одужали).
  • Київська обл. - 356 випадків (28 одужали).
  • Кіровоградська обл. - 247 випадків (17 одужали).
  • Львівська обл. - 256 випадків (26 одужали).
  • Луганська обл. - 25 випадків (3 одужали).
  • Миколаївська обл. - 41 випадок.
  • Одеська обл. - 146 випадків.
  • Полтавська обл. - 101 випадок (12 одужали).
  • Рівненська обл. - 341 випадок (21 видужав).
  • Сумська обл. - 84 випадки (10 одужали).
  • Тернопільська обл. - 435 випадків (34 одужали)
  • Харківська обл. - 77 випадків (2 одужали).
  • Херсонська обл. - 70 випадків (7 одужали).
  • Хмельницька обл. - 49 випадків (5 одужали).
  • Черкаська обл. -186 випадків (28 одужали).
  • Чернівецька обл. - 988 випадків (31 видужав).
  • Чернігівська обл. - 13 випадків (3 одужали).

09:10 Коронавірус зміг мутувати і в даний момент має щонайменше 30 різних штамів. За даними фахівців, більшість з яких небезпечні для людини, заявили вчені з Чжецзянського університету в Китаї. За їх словами, найагресивніші мутації виявилися такими ж, які поширені в Італії та Іспанії. У свою чергу, менш активні виявилися такими ж, як найбільш часто зустрічаються в США.

08:56 Канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила проти подальшого ослаблення карантинних заходів у Німеччині. За її словами, це несе ризик виникнення другої хвилі епідемії в країні.

Вона нагадала, що наступне обговорення поступового зняття карантину з участю канцлера і глав урядів федеральних земель назначено на 30 квітня. Однак, підкреслила Меркель, важливо подивитися, як будуть розвиватися події тижнем пізніше.

08:48 Президент Туреччини Реджеп Ердоган вводить у 31 провінції країни чотириденну комендантську годину - з 23 по 26 квітня. Такі заходи в боротьбі проти коронавірусу в країні він вважає дієвими, особливо з урахуванням священного для мусульман місяця посту Рамадан, який цього року пройде з 24 квітня по 24 травня.

Мета введення комендантської години полягає в тому, щоб зменшити поширення спалаху таким чином, щоб можна було повернутися до нормального життя після свята Рамадан, пояснив лідер Туреччини.

08:45 Президент США Дональд Трамп призупинить імміграцію в США через коронавірус.

"У світлі нападу з боку невидимого ворога, а також необхідності захисту робочих місць наших прекрасних американських громадян я підпишу указ про тимчасове припинення імміграції в США!" - написав Трамп.

08:28 Ще 29 осіб з коронавірусів померли в Москві. Всього в столиці з початку епідемії померли 233 пацієнта, повідомляє оперштаб.

08:15 У продуктові набори, які роздають жителям Кенії через пандемію коронавірусу, крім їжі та засобів захисту, включена пляшка коньяку Hennessy - як "дезинфікуючий засіб для горла".

07:58 Жителі штату Нью-Йорк подали в суд на Всесвітню організацію охорони здоров'я. У позовній заяві ВООЗ звинувачується в грубій недбалості в контексті пандемії коронавірусної хвороби COVID-19 і в заподіянні значної шкоди позивачам.

У позовній заяві стверджується, що ВООЗ продемонструвала нездатність надати чіткі інструкції своїм співробітникам у надзвичайній ситуації і нездатність виступати в ролі глобального координатора. Більш того, громадяни наполягають на тому, що ВООЗ не тільки не відреагувала належним чином на спалах нового коронавірусу, а й стала фактичним співучасником приховування пандемії COVID-19 на території Китаю, що привело до всесвітньої епідемії, в тому числі в штаті Нью-Йорк і в США.

07:45 Що робити після повернення додому з вулиці, щоб уникнути зараження коронавірусом? У першу чергу, намагайтеся не торкатися обличчя і продуктів харчування. Адже коронавірус живе на шкірі протягом декількох хвилин, а на одязі - до 12 годин.

07:28 14 співробітників женевського відділення ООН заразилися коронавірусом заявила офіційний представник женевського офісу організації Алессандра Велуччі. За її словами, 2 випадки зареєстровано в Конференції ООН з торгівлі (ЮНКТАД), 2 випадки - в Програмі ООН з навколишнього середовища, по одному випадку в Незалежному механізмі з розслідування в М'янмі, Управлінні служб внутрішнього нагляду та Інституту ООН з роззброєння. Ще два випадки - в офісі Верховного комісара ООН з прав людини і п'ять випадків у секретаріаті женевського офісу ООН.

07:15 Місто Почаїв у Тернопільській області, де розташована Почаївська лавра, з вівторка, 21 квітня, закривають на в'їзд і виїзд, повідомив перший заступник голови Кременецької РДА В'ячеслав Онишкевич. За його словами, заборона вводиться з 10:00 у зв'язку з різким зростанням захворюваності на COVID-19.

06:56 Влада Іспанії вирішила не відкривати країну для іноземців влітку 2020 року. Міністр праці Йоланда Діас заявила, що урядовий план поетапного виходу з карантину економіки не передбачає відкриття туристичної галузі для іноземців раніше кінця поточного року. Співробітникам туріндустрії, які залишилися без роботи, влада обіцяла допомогти.

У свою чергу, іспанський міністр споживання Альберто Гарсон не рекомендував іноземцям бронювати літні поїздки в Іспанію. З аналогічним попередженням виступили недавно і в Євросоюзі, зазначивши, що поки не зрозуміла перспектива поширення коронавірусу.

06:50 Фестиваль пива "Октоберфест-2020" у Мюнхені скасовано через пандемію коронавірусу.

06:45 На вулицях Франкфурта знову багатолюдно. У Німеччині послабили карантинні заходи.

06:28 "Бориспіль" на карантині увійшов у ТОП-40 аеропортів Європи за кількістю обслужених рейсів. На 18 квітня він займав 38 місце з результатом у 17 рейсів. Це приблизно 1% від його щоденної завантаженості до карантину. З 17 березня в Україні дозволено тільки евакуаційні рейси і вантажні. Найбільшим аеропортом Європи в умовах карантину став "Франкфурт-на-Майні". За 18 квітня він обслужив 210 рейсів - 9% свого звичайного трафіку.

06:15 В Ізмаїлі Одеської області порушника карантину відправили на громадські роботи. Інцидент стався вдень 11 квітня. Приблизно о 14:30 чоловік прийшов до місцевого магазину на проспекті Суворова, не одягнувши маску. Крім цього, він був п'яний, чим, на думку суду, "ображав людську гідність". За обидва правопорушення - порушення умов карантину і перебування в громадському місці в п'яному вигляді - чоловіка відправили на 40 годин громадських робіт.

06:00 Станом на цей час загальна кількість померлих у світі від інфекції становить 170 261 (за статистикою в режимі реального часу можна стежити за посиланням).

Найбільше смертей зафіксовано в США 42 308 осіб, Італії - 24 114 осіб, Франції - 20 292 і в Іспанії - 20 852. У Китаї загалом -4 636, за останні 3 доби змін немає.

Всього у світі 2 475 841 інфікованих, одужали 6 46 433 людини.

Країнами з найбільш швидким поширенням коронавірусу залишаються США (786 638), Іспанія (200 210), Італія (181 228), Франція (156 480), Німеччина (147 065) Велика Британія (125 856) та Туреччина (90 980).

Читайте також

Починаємо з Великодня: головні свята травня в Україні

У травні буде кілька великих святкових дат, які українці завжди відзначають у родинному колі або з друзями

Де злочин? У справі про розкрадання в Нафтогазу 2,2 млрд. грн. відсутні збитки

Ярослав Дубневич має намір звернутися до Європейського суду з прав людини

Пере­завантаження мобілізації та нові правила для водіїв: головні зміни для українців у травні

Найголовніші зміни в Україні в останній місяць весни - торкнуться більшості українців