RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

В Україну йдуть спека і травневі грози

Морози остаточно залишать територію України

Морози остаточно залишать територію України Фото: zimbio.com

Другий місяць весни добігає кінця, а ось справжнє весняне тепло вже на підході. За прогнозами синоптиків, морози остаточно залишать територію України, і в країні встановиться комфортна температура повітря. Крім того, синоптики обіцяють дощі, що не може не порадувати аграріїв і всіх, хто займається засаджуванням городу. Чого чекати у найближчий тиждень і на травневі свята, дізнавався "Апостроф".

У вівторок, 28 квітня, по всій території країни очікується суха, але хмарна погода.

На заході вдень стовпчики термометрів покажуть від 19 до 21 градуса тепла, а вночі впадуть до позначки 2-6 градусів вище нуля.

На решті території вдень очікується від 14 до 18 градусів тепла, а після заходу сонця буде +2+6.

У середу, 29 квітня, на заході пройдуть дощі з грозами, але температура повітря навіть підніметься: вдень від +20 до +23 градусів, а вночі стовпчики термометрів покажуть від 8 до 10 градусів з позначкою "плюс".

На решті території буде сухо. На півночі і у центрі вдень очікується від 19 до 22 градусів тепла, вночі буде +7+10.

У східних і південних областях удень синоптики прогнозують від 17 до 19 градусів тепла, а вночі очікується від 5 до 9 градусів вище нуля.

У четвер, 30 квітня, грозові дощі не відступлять з західних областей і зачеплять також північ, центр і південний захід країни.

Від 20 до 22 градусів тепла вдень буде на півночі та сході України, а вночі стовпчики термометрів покажуть від 7 до 10 градусів тепла на півночі і близько 5-7 на сході.

На решті території вдень буде від 17 до 20 градусів тепла, а у нічний час доби - від 7 до 10 градусів з позначкою "плюс".

У Міжнародний день праці, 1 травня, який випадає на п'ятницю, температурна картина практично не зміниться. Тільки на сході вдень потеплішає ще більше: до 24 градусів вище нуля. А ось ситуація з опадами відрізнятиметься у регіонах. Грозові дощі пройдуть на заході, півдні (крім Криму) і сході (крім Луганської області) країни. Центр і північ будуть хмарними, але без опадів.

А ось в суботу, 2 травня, дощі з грозами пройдуть у всіх без винятку регіонах країни.

Трохи впаде температура на заході і півночі: удень очікується від 15 до 17 градусів тепла, а вночі від 6 до 9 градусів з позначкою "плюс".

28 квітня
1 / 1
29 квітня
1 / 1
30 квітня
1 / 1
1 травня
1 / 1
2 травня
1 / 1

На решті території буде близько 20 градусів тепла (на сході до +24), а вночі стовпчики термометрів впадуть до 8-10 градусів з позначкою "плюс".

За даними Гідрометцентру

Читайте також

Ті з росіян, які вижили - навчилися воювати, - командир Грузинського легіону

Чому грузинські добровольці воюють за Україну — інтерв'ю із командиром Грузинського легіону

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардієць Андрій Отченаш розповів, що відбувається біля Часового Яру та які втрати росіян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

У Великодні вихідні погода в Україні буде помірною - сильна спека спаде, і в багатьох областях пройдуть дощі, місцями грози