RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Температурні гойдалки з грозами: якою буде погода до кінця тижня

Тепло повернеться до кінця тижня

Тепло повернеться до кінця тижня Фото: pixabay.com

Початок другого тижня травня виявився зовсім не травневим - у вівторок температура повітря різко знизилася на 10 градусів. До кінця тижня синоптики прогнозують мінливу картину. Детальніше про примхи погоди - у матеріалі "Апострофа".

Втомилися від дощу? У середу, 13 травня, синоптики прогнозують хоч і хмарне небо, але суху погоду.

Однак відсутність дощу зовсім не означає, що погода по всій країні буде комфортною.

"У більшості районів Одеської, Миколаївської та Запорізької областей буде надзвичайний рівень пожежної небезпеки", - розповіли "Апострофу" в Гідрометцентрі.

Крім того, вночі у західних областях очікуються заморозки в повітрі 0-3 градуси, а в північних і центральних областях (крім Дніпропетровської) очікуються заморозки на ґрунті 0-5 градусів. Водночас снігу метеорологи в Україні не прогнозують, хоча у сусідній Польщі снігопади накрили поля врожаю.

В цілому ж, 13 травня буде помірна погода по всій країні. Удень буде від 14 до 18 градусів тепла (у Херсонській області та Криму +16+18). Вночі на заході, півночі та в центрі буде +5+8, на сході +3+5, а на півдні від 7 до 11 градусів вище нуля.

Дивіться: Європу в середині травня засипало снігом: фантастичні фото засніжених дерев і квітів

А ось у четвер, 14 травня, в Україну повернуться дощі. У західних областях синоптики прогнозують дощі, а в північних і центральних пройдуть грози. На півдні і сході опадів не очікується.

Температурна картина зміниться у більшості регіонів - потеплішає по всій країні, а в частині західних, центральних, східних і південних областей стовпчики термометрів вдень покажуть 20+. Найтепліше буде у Миколаївській області (до 25 градусів тепла).

Вночі буде від 6 до 10 градусів з позначкою "плюс".

У п'ятницю, 15 травня, грози пройдуть у південно-західних областях, а на сході очікується невеликий дощик. На решті території буде хоч і хмарно, проте сухо.

Найхолодніше буде в Сумській області (+13+15), а найтепліше - в Одеській області (+24+26). В цілому ж температурна картина майже не зміниться у порівнянні з четвергом.

На вихідні знову похолодає. У суботу, 16 травня, вдень по всій країні буде 11-15 градусів тепла, і тільки на півдні стовпчики термометрів покажуть +20. Крім того, очікуються дощі на сході, півдні та в частині центральних областей.

У неділю, 17 травня, опади покинуть нашу територію і буде 15-18 градусів тепла по всій країні.

Що стосується більш глобальних прогнозів, то до кінця травня буде така ж погода, як минулого і цього тижня. Сонячні дні змінюватимуться дощовими, а температура повітря буде в діапазоні 11-22 градуси. Спека 30+ очікується з другого тижня червня.

Читайте також

Ті з росіян, які вижили - навчилися воювати, - командир Грузинського легіону

Чому грузинські добровольці воюють за Україну — інтерв'ю із командиром Грузинського легіону

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардієць Андрій Отченаш розповів, що відбувається біля Часового Яру та які втрати росіян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

У Великодні вихідні погода в Україні буде помірною - сильна спека спаде, і в багатьох областях пройдуть дощі, місцями грози