RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Дивись, Слухай, Знай: Апостроф-TV запустив супутникове мовлення

В українському медіа-просторі з'явився новий телевізійний проект

В українському медіа-просторі з'явився новий телевізійний проект Фото:

Через рік після отримання ліцензії відбувся запуск супутникового мовлення "Апостроф TV". Яким буде телеканал, і за рахунок чого він не загубиться серед інших вітчизняних медіа-ресурсів, розбирався "Апостроф".

Серйозні корективи в терміни запуску телеканалу вніс карантин.

"Я дуже рада, що нарешті стартує Апостроф TV. Чесно, був момент, коли закрався невіра, що все станеться: пік підготовки припав на початок карантину. І наш план - розпочати мовлення 15 квітня - було зруйновано вщент. Скільки було дистанційних нарад, обговорень, питань іноді без відповіді - знають лише кілька людей, посвячені у процес", - зазначила в коментарі "Апострофу" генеральний продюсер каналу Ірина Король.

Фактично на запуск пішов рік. 20 травня 2019 року ТОВ "Апостроф TV" отримало ліцензію Нацради з питань телебачення і радіомовлення для початку трансляції телеканалу за допомогою супутника, кабельних і IPTV операторів. Ліцензія дозволяє охопити до 70% ТВ ринку країни.

АПОСТРОФ TV: ДИВИТИСЯ ОНЛАЙН У ПРЯМОМУ ЕФІРІ

Зараз телеканал почав мовлення на супутнику Astra 4a. Головне завдання менеджменту полягає в створенні повноцінного інформаційного телеканалу шляхом розвитку мультимедійної платформи з доступом до глядача не тільки через супутник, а й шляхом трансляції супутникового сигналу через операторів кабельного ТБ, IPTV, Youtube, Facebook. Також буде максимально використана наявна інтернет-платформа (https://apostrophe.ua/tv).

"Я впевнена, що прийшов час для відновлення справжньої журналістики в Україні: мислячої, грамотної, збалансованої, об'єктивної. В той же час і такий, яка була б цікава глядачеві нетривіальною постановкою проблем і свіжим поглядом до її вирішення. Власне, на це заточена вся команда, яка прийшла на Апостроф TV. Вона розуміє, що представники четвертої влади також відповідальні за все, що відбувається в країні, як і політики. і, висуваючи вимоги і викриваючи дії або бездіяльність "сильних" цієї країни, журналістам і медіа негоже уподібнюватися до них", - сказала генеральний продюсер каналу Ірина Король.

Апостроф TV - незалежний телеканал, і на ринок виходить саме виходячи з цього позиціювання. Головними партнерами є колеги з Міжнародного центру перспективних досліджень та сайту "Апостроф". Власне синергія трьох ресурсів повинна забезпечити інформативність, оперативність, аналітичність і ексклюзивність телеканалу.

"Випереджаючи скепсис колег по цеху, мовляв, подивимося, як ваші засновники дозволять вам бути незаангажованими - скажу: від нас вимагають балансу та об'єктивності. Тому у нас немає табу ні на одного політика цієї країни. І хочеться вірити, що і серед політиків досить тих, хто готовий до жорстких відвертих розмов, які є звичайними в практиці наших колег на Заході", - зазначила Ірина Король.

Aпостроф TV - медіа-платформа, яка буде забезпечувати інтеграцію лінійного телебачення, сайту і аналітичного центру. Так, як тільки новина з'явиться на сайті "Апостроф" - вона буде дублюватися в прямому ефірі. За рахунок цього буде забезпечено об'єднання двох аудиторій: глядацької і читацької.

Кілька слів про команду Aпостроф TV. Одним з ведучих телеканалу став відомий журналіст Юрій Кулініч. За його плечима, зокрема, ведення різних розмовних проектів і створення інформаційно-політичного ток-шоу "Почути Україну" на телеканалі ZIK. Юрій пішов з телеканалу ще до офіційної зміни його власника і останні два роки є особою ранкового шоу на UA:Перший "Доброго ранку, країна!", яку готує продакшн "Ера-медіа".

Також в команді Апостроф TV працює Костянтин Лінчевський. Більше 15 років Костянтин присвятив радіо - переважно новинам. Також в активі є кілька авторських проектів. Останнє місце роботи - радіо "Новоє врємя". Старт в якості ведучого на телеканалі для Костянтина є черговою вершиною, яку він планує підкорити.

У трійці ведучих в режимі "токінг" на телеканалі Апостроф TV також молодий і амбітний ведучий Денис Похила. Він починав як журналіст проекту "Народна прокуратура", який виходив на телеканалі "112 Україна". Потім працював ведучим на телеканалі "Київ" і "Обоз ТВ".

У найближчих планах - запуск декількох авторських проектів.

Ведучими новин на телеканалі Апостроф TV стали Леся Вакулюк і Аліна Блохіна. Леся Вакулюк вже 20 років працює в журналістиці. Свій шлях починала ще студенткою на ТРК "Люкс", має досвід роботи спецкором на телеканалі "Інтер", а також його власним кореспондентом в Польщі. Останнє місце роботи - це Телеканал новин 24, де Леся була ведучою прайму. Аліна Блохіна свій професійний шлях почала як журналістка "112 Україна". Потім була ведучою LIVE-студій на кримськотатарському телеканалі ATR. Але згодом знову повернулася на "112 Україна".

Слоганом телеканалу став девіз "Дивись, Слухай, Знай". І на думку команди Апостроф TV, новому каналу вдасться впоратися з поставленими цілями і зайняти відповідну нішу в українському медіа-просторі.

Читайте також

Дуже багато людей питає, чи буде новий наступ на Київ - офіцер Сил оборони

Офіцер Євген Тихий - про допомогу Україні, спроби росіян здійснити новий наступ та ймовірність контрнаступу ЗСУ

Окупаційні війська продовжують атакувати околиці Часового Яру - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто

Українці зачекалися тепла, але з Росії суне неприємний сюрприз

У вихідні в Україні буде перепочинок з дощем, але при цьому вночі очікуються заморозки до мінус 3 градусів