RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Мокро, гаряче і гучно: погода у вихідні не дасть вам занудьгувати

Прогноз погоди на 20 - 22 червня

Прогноз погоди на 20 - 22 червня Фото: Getty images

Літня спека продовжує панувати практично по всій території України і в найближчі дні відступати не збирається. Утім, за прогнозами синоптиків, крім високих температур, українців чекають рясні дощі і грози. Якою буде погода у вихідні, дізнавався "Апостроф".

Згідно з даними Укргідрометцентру, в суботу, 20 червня, дощі з грозами пройдуть практично по всій території країни. Сухо буде тільки у чотирьох областях: Дніпропетровській, Донецькій, Луганській і Харківській.

Найтепліше в цей день буде на сході: вдень стовпчики термометрів покажуть від 28 до 32 градусів тепла, а після заходу сонця очікується від +17 до +19.

На півночі, півдні та в центрі вдень синоптики прогнозують від 26 до 28 градусів вище нуля, а ось у нічний час доби стовпчики термометрів у цих регіонах покажуть від +16 до +19.

Тільки на заході Україні збережеться відносна прохолода: вдень тут буде від 21 до 25 градусів тепла, а вночі від 14 до 17 градусів із позначкою "плюс".

У неділю, 21 червня, ситуація з опадами залишиться незмінною: захід, південь, центр і північ продовжать заливати дощі під акомпанемент гроз, а на сході буде триматися хмарна, але суха погода.

Температурна картина також не зазнає значних змін: до +32 буде на сході, від 26 до 28 градусів вище нуля - на півночі, півдні і в центрі, і відносна прохолода на заході - 21-25 градусів вище нуля.

Читайте: Спека, але з "сюрпризами": синоптики дали прогноз до кінця тижня в Україні

Початок нового робочого тижня, понеділок, 22 червня, також пройде в супроводі опадів. При цьому дощі з грозами на цей раз очікуються у всіх без винятку регіонах України.

На півночі і в центрі кардинальних температурних змін не буде: від +26 до +29 стовпчики термометрів покажуть в цих регіонах вдень і близько 17-20 градусів тепла - вночі.

А ось на півдні денні температури трохи зростуть і будуть триматися в діапазоні від 28 до 31 градусу тепла. Вночі тут - від 17 до 20 градусів вище нуля.

Схід продовжить підсмажувати денне сонце: температура повітря сягатиме вдень 32 градусів тепла, а вночі стовпчики термометрів опустяться до 16-18 градусів вище нуля.

На заході Україні, як і раніше, буде найпрохолодніше: 22-26 градусів тепла - вдень і 14-17 градусів вище нуля - в нічний час доби.

Читайте також

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардієць Андрій Отченаш розповів, що відбувається біля Часового Яру та які втрати росіян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

У Великодні вихідні погода в Україні буде помірною - сильна спека спаде, і в багатьох областях пройдуть дощі, місцями грози

Автівки підскочать в ціні? Депутати придумали покращення для українців

Торгівля вживаними автомобілями в Україні через автосалони допоможе спростити процедури, але машини швидше за все подорожчають