RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Реальних 40 тисяч заражень за добу - це нормальний процес - лікар-імунолог Андрій Волянський

Доктор медичних наук вказав на жорсткі помилки влади

Доктор медичних наук вказав на жорсткі помилки влади Фото: facebook.com

Українській владі потрібно займатися лікуванням людей, а не сіяти паніку серед населення. Не потрібно говорити, що ми на межі катастрофи, оскільки на сьогодні у нас реальна кількість заражень коронавірусом може становити до 40 тисяч на добу. Про це в ефірі Апостроф Live розповів лікар-імунолог, доктор медичних наук АНДРІЙ ВОЛЯНСЬКИЙ.

- Валерій Івасюк (доктор медичних наук, народний депутат І скликання - "Апостроф") каже, що цифри дуже занижені. Ви погоджуєтеся з цією думкою?

- Дійсно, ми тестуємо мало і неправильно. І можна припускати, що реальне інфікування у нас в 5-10 разів більше, ніж ми бачимо за офіційними даними. Але не треба лякатися ні 8, ні 9, ні реальних 40 тисяч - це абсолютно нормальний процес проходження першої хвилі пандемії.

- Ви раніше заявили, що треба припинити істерики, бо не буде катастрофи у зв'язку з COVID-19. Поясніть, будь ласка, свою заяву.

- На сьогодні у нас панікують усі - і міністри, і головний санлікар, і ЗМІ. І що в такому випадку залишається робити людям, якщо вони бачать, що вже виконавча влада, яка відповідає за реальні протидії вірусу в країні, дозволяє собі говорити, що ми на межі катастрофи.

Адже у них є і гроші, і важелі, і механізми, і вибудувана структура. Що заважає спокійно, без істерик, без обіцянки катастрофи проходити цю хвилю? Я не бачу проблем.

Природно, що люди хворіють і вмирають, тому потрібно ці жертви мінімізувати, а це не робиться. Ми граємо вже півроку в зірницю, ми розфарбували країну, і що далі? Що нам дав адаптивний карантин? Нічого не дав. Потрібно насамперед захищати не всіх, а вразливих, тобто групи ризику. А дітям і молодим людям рано чи пізно все одно доведеться перехворіти.

- Тобто ви пропонуєте не говорити, а робити?

- Що ми чуємо від міністра в останні дні. У нас зі слів того ж міністра виявляється, що кількість ліжок з киснем - це менше половини сьогоднішнього ковідного фонду. Концентраторів мало, вакцини найближчим часом не буде. Ніяк не проводиться робота з категоріями ризику.

Тобто вся інформація, яку озвучує той же міністр, є негативною і каже про бездіяльність.

Читайте також

Починаємо з Великодня: головні свята травня в Україні

У травні буде кілька великих святкових дат, які українці завжди відзначають у родинному колі або з друзями

Де злочин? У справі про розкрадання в Нафтогазу 2,2 млрд. грн. відсутні збитки

Ярослав Дубневич має намір звернутися до Європейського суду з прав людини

Пере­завантаження мобілізації та нові правила для водіїв: головні зміни для українців у травні

Найголовніші зміни в Україні в останній місяць весни - торкнуться більшості українців