RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Мороз, холод і дощі - народний синоптик дав прогноз на весну

Якою буде погода навесні 2021 року

Якою буде погода навесні 2021 року Весна буде дощовою Фото: kolomyia.today

В Україні поступово повертається тепло. Втім це й не дивно, адже календарна зима добігає кінця. Але якою буде весна - прийде строго за календарем, або ж температурні "гойдалки" з нічними заморозками будуть ще довго спостерігатися на території України. На ці питання "Апострофу" відповів народний синоптик Леонід Горбань.

Морозний березень

За розрахунками народного синоптика, дебют весни буде морозним.

"Перші сім днів березня очікуються мінусові температури: 1 і 2 березня буде близько нуля градусів, а з 3 по 7 березня - до 5-7 градусів морозу", - зазначає Леонід Горбань.

Втім, за словами народного синоптика, точно передбачити погодну картину на весь перший місяць весни - завдання не з легких. Він пояснив це тим, що тут грає несподіваний фактор - тонни снігу.

"Дуже багато випало снігу і він танутиме дуже довго. Танення непередбачуване і не зовсім ясно, наскільки швидко сніг зійде. Хоча в березні є період дощів, і якщо вони підуть - буде проблема. Київська дамба трішки потече. Хоча є така давня народна прикмета: якщо старий новий рік випадає під зростаючий місяць, то чекайте великої води. А в цьому році навпаки: 13 cічня був спадаючий місяць", - пояснив Горбань.

Холодний квітень

Різкого потепління в квітні, на думку народного синоптика, також не варто чекати.

"На початку квітня прораховується нічний "мінус" (1-3 градуси). Середина квітня буде більш прохолодна, а останній тиждень квітня буде також вітряний, прохолодний і з дощами. Інші синоптики говорили, що буде дуже рання весна, але її і близько не буде", - зазначає Леонід Горбань.

Помірний травень

Народний синоптик зазначає, що традиційної травневої спеки в цьому році не буде.

"Великдень випадає на 2 травня. Сонце посилає на землю 94 хвилі. Не буває 93 або 95. Це свої закони. Відповідно розрахунок хвиль йде від Пасхи, якого б числа вона не була. Після Великодня йде 5-а хвиля, 17-а хвиля, 33-тя хвиля - це хвилі похолодання. Значить травень буде прохолодним і такої спеки, яка зазвичай буває в травні, вже не буде", - підкреслив народний синоптик.

Крім того, Леонід Горбань попередив, що 2021 рік може загрожувати продовольчій безпеці країни.

"2021 рік - рік Сатурна. Очікується самий неврожайний рік з усіх семи років під керуванням планет. А 2024 рік - дуже жорстока посуха. Я дав ці розрахунки до Верховної Ради та Кабміну", - резюмував народний синоптик.

Читайте також

Українці, беріть зброю вже, бо як Росія прийде у ваш дім, буде пізно - командир батальйону "Ахіллес"

Командир батальйону Ахіллес розповів про ситуацію під Бахмутом та зробив важливе звернення до українців

"СВО" закінчилася: яку "повноцінну" війну задумав Путін проти України

У Кремлі сподіваються набрати ще 300 тисяч людей для нового наступу

Через нестачу фінансування у нас проблеми з пораненими – воєнний хірург

Як забезпечується медицина у ЗСУ, чого вистачає, а чого потребують наші воїни - в інтерв'ю воєнний хірурга