RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

В Україну йде довго­очікуване похолодання: кому пощастить з погодою, а де буде жарко

Прогноз погоди на 19 - 25 липня

Прогноз погоди на 19 - 25 липня Наближається похолодання з дощами Фото: zimbio.com

На екваторі літа спека в Україні продовжує бити багаторічні рекорди. Втім, за прогнозами синоптиків, вже в найближчий тиждень погода дасть невеликий перепочинок українцям і стовпчики термометрів повільно, але стануть опускатися нижче. Якою буде температурна ситуація протягом третього тижня липня і чи варто очікувати рятівних дощів - дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, у понеділок, 19 липня, на півночі, заході і в центрі України очікуються грозові дощі. Сухо буде на півдні та сході країни.

Найтепліше в цей день буде на півдні та сході. Стовпчики термометрів вдень покажуть від 33 до 35 градусів тепла, а в нічний час доби опустяться до 20-23 градусів з позначкою "плюс".

Трохи прохолодніше буде на півночі та в центрі: вдень від 28 до 32 градуса тепла, а після заходу сонця від +18 до +22.

Найкомфортніше в понеділок буде на заході. Вдень тут буде 23-25 градусів тепла, а вночі стовпчики термометрів покажуть +16+18 градусів.

А ось народний синоптик Леонід Горбань прогнозує на понеділок різке зниження температури повітря до 22 градусів тепла.

У вівторок, 20 липня, ситуація з опадами зазнає змін. На південному заході, у центрі та на півдні очікуються грозові дощі. На решті території України буде хмарно, але без опадів.

Втім, очікувати температурних послаблень в цей день не варто. На півдні і сході вдень очікується від 33 до 35 градусів вище нуля, а вночі - від 20 до 22 градусів з позначкою "плюс".

Близько +28+32 синоптики прогнозують на півночі і в центрі вдень і від +17 до +20 вночі.

А ось на заході країни вдень очікуються комфортні 23-25 градусів тепла, а в нічний час доби стовпчики термометрів покажуть від 14 до 16 градусів вище нуля.

Що стосується прогнозів народного синоптика на цей день, то за розрахунками Леоніда Горбаня, стовпчики термометрів показуватимуть 21-22 градуси тепла.

У середу, 21 липня, дощі з грозами очікуються по всій країні.

На сході і півдні буде все так само спекотно: вдень від 28 до 33 градусів тепла, а вночі синоптики прогнозують від +20 до +23 градусів.

А ось на півночі і в центрі температура повітря нарешті впаде: вдень в цих регіонах від 23 до 25 градусів вище нуля, а після заходу сонця очікується від 16 до 18 градусів тепла.

Найпрохолодніше на екваторі тижня буде на заході: вдень від 20 до 23 градусів з позначкою "плюс", а вночі і зовсім прохолодно + 11- + 13.

Падіння температури до 20 градусів з позначкою "плюс" прогнозує і Леонід Горбань.

У четвер, 22 липня, у центрі, на півдні і сході в Укргідрометцентрі прогнозують короткочасні опади. На решті території країни збережеться суха погода.

Температурна картина на заході, півночі та в центрі не зміниться, а ось на півдні і сході стовпчики термометрів поступово підуть на зниження. Так, удень в цих регіонах очікується від 25 до 28 градусів тепла, а після заходу сонця від 15 до 18 градусів з позначкою "плюс".

У п'ятницю, 23 липня, на сході країни похолодає до комфортних 23 градусів тепла. Аналогічна температура повітря очікується на півночі в центрі і на заході України (крім Закарпаття, де стовпчики термометрів покажуть +28).

У південних регіонах країни синоптики прогнозують 25-26 градусів тепла.

Опадів в цей день на території України не очікується.

А ось за прогнозом Леоніда Горбаня, починаючи з п'ятниці, температура повітря навпаки почне рости. У цей день синоптик прогнозує від 21 до 22 градусів з позначкою "плюс".

У суботу, 24 липня, в центральні, східні та південні регіони країни поступово буде повертатися літня спека. Синоптики прогнозують від 26 до 28 градусів вище нуля.

На півночі і заході ще збережуться комфортні температури від +24 до +25 градусів (але на Закарпатті буде близько +30).

У цей день можливі короткочасні дощі на заході та півночі країни.

Ростуть показники температури в суботу і в розрахунках народного синоптика: 23-24 градуси тепла.

У неділю, 25 липня, практично по всій території України очікуються опади. Суха і сонячна погода збережеться тільки на півдні.

Разом з дощами прийде і прохолода: від 23 до 25 градусів тепла буде на заході, сході, півночі і в центрі, а ось на півдні, де опади не очікуються, стовпчики термометрів покажуть +27 градусів.

За прогнозом Леоніда Горбаня, саме з неділі розпочнеться чергова хвиля підвищення температур в Україні до 29-32 градусів вище нуля.

Читайте також

Чи всім чоловікам потрібен штрих-код ТЦК: роз'яснення Міноборони

Кому з 18 травня обов'язково потрібно отримати VIN-код у ТЦК - речник Міноборони України Дмитро Лазуткін пояснив для всіх українців

Мобілізація засуджених: чи зможуть воювати ті, хто сидить по тюрмах

Нардепи ухвалили закон про мобілізацію засуджених - хто із зеків зможе воювати і на яких позиціях

Вперлися і видихнулися: що відбувається на півночі Харківської області

Росіяни не змогли просунутися в глиб української території

Новини партнерів