RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Це кінець: синоптики дали прогноз на тиждень

Бабине літо махає українцям ручкою

Бабине літо махає українцям ручкою Фото: Getty images

Початок другої декади вересня порадував українців справжнім "бабиним літом". Втім, така метеоситуація збережеться недовго: вже на екваторі поточного тижня "бабиному літу" настане кінець і в Україні буде значно холодніше. Якою ж буде погода з 14 по 19 вересня - дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, у вівторок, 14 вересня, на заході пройдуть дощі. На решті території буде сухо і без опадів.

Найтепліше буде на півдні та сході: вдень стовпчики термометрів покажуть від 25 до 29 градусів тепла, а вночі очікується від 10 до 14 градусів з позначкою "плюс".

На заході, півночі та в центрі буде трохи прохолодніше: вдень від 21 до 24 градусів вище нуля, а після заходу сонця стовпчики термометрів покажуть близько 10 градусів тепла.

У середу, 15 вересня, дощі покинуть територію України. По всій країні очікується малохмарна і суха погода.

Правда, стовпчики термометрів показуватимуть дещо меншу температуру. На півдні ще збережеться практично літнє тепло: 24-26 градусів вище нуля вдень і близько 12-15 тепла вночі.

Від +22 до +24 синоптики прогнозують удень на сході і 10-13 градусів тепла буде вночі.

На півночі, заході і в центрі вдень очікується від 18 до 22 градусів тепла, а після заходу сонця стовпчики термометрів покажуть від 10 до 12 градусів тепла на заході і в центрі, і близько 6-8 градусів з позначкою "плюс" буде на півночі.

У четвер, 16 вересня, в Україні збережеться суха і малохмарна погода.

У південних і західних регіонах удень синоптики прогнозують від 21 до 24 градусів тепла, а вночі від +10 до +12 на заході і +12+15 градусів у південних областях.

На півночі, сході і в центрі буде +18+21 градусів, а вночі очікується близько 10 градусів на сході і в центрі і 6-8 тепла в північних регіонах.

Синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха зазначила, що погода почне істотно змінюватися в кінці тижня.

"У першій половині тижня значення температур ще будуть досить комфортними. У вівторок, 14 вересня, температурний фон трохи знизиться. Наприклад, у Києві вже буде 22-23 градуси тепла. І починаючи з середи, в західних і північних областях температура буде в межах 16-22 градусів тепла вдень. У кінці тижня: п'ятницю, суботу, неділю, через територію України проходитиме циклон, який принесе дощі. І вже після циклону, на початку наступного тижня, буде істотне зниження температури", - розповіла синоптик "Апострофу".

У п'ятницю, 17 вересня, в країну прийдуть дощі. Заливатиме весь захід і північ. На решті території синоптики навпаки прогнозують мало хмар і багато сонця.

Впаде і температура повітря: від 18 до 21 градуса тепла стовпчики термометрів покажуть удень на півночі, сході, заході і в центрі, а в нічний час доби синоптики очікують близько 10 градусів тепла.

У південних регіонах України у денний час доби буде 21-24 градуси тепла, а вночі +10+12 градусів.

У суботу, 18 вересня, всю без винятку територію країни заливатиме дощами. При цьому, в Криму і на сході очікуються грози.

На півночі і заході буде прохолодно: 13-16 градусів тепла вдень і 10-12 градусів вище нуля вночі.

Від 15 до 18 градусів тепла вдень стовпчики термометрів покажуть в центрі. Вночі буде від 9 до 12 тепла.

У південних і східних регіонах України вдень очікується від 20 до 22 градусів тепла, а після заходу сонця на півдні буде від 12 до 16 тепла, а на сході - близько 10 градусів з позначкою "плюс".

У неділю, 19 вересня, буде такий же дощовий день.

Читайте також

"Нічна варта" піст здала: як в українських бібліотеках позбавляються російської літератури

У бібліотеках Києва практично позбавилися книг російських письменників, які підтримали війну в Україні

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Новини партнерів