RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Багато снігу та +14: перший тиждень зими здивує

Зима йде зі снігом, але погода буде мінливою

Зима йде зі снігом, але погода буде мінливою Фото: УНІАН

Вже цього тижня до України прийде календарна зима. Втім, за прогнозами синоптиків, очікувати різкого зниження температури вже з 1 грудня не варто. У країні, принаймні ще на тиждень затримається "плюс", але сніжок все ж таки випаде. Якою буде погода у перший тиждень зими – дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, у вівторок, 30 листопада, на північному заході та південному сході України очікуються опади. При цьому південний схід поливатимуть рясні дощі, а на північному заході випаде мокрий сніг.

"Будуть коливання температури. У вівторок, 30 листопада, очікується зниження температури по всій території України. Суттєвих опадів не очікується, але погода буде більш прохолодною та вологою", - пояснила "Апострофу" синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Найтепліше буде у південних та східних регіонах України. Вночі стовпчики термометрів покажуть 5-7 градусів тепла, а вдень від +6 до +9.

У центральних та північних регіонах уночі очікується від 0 до 3 градусів тепла, а вдень 2-5 градусів тепла.

Найпрохолодніше буде на заході: вночі синоптики прогнозують від 1 до 3 градусів морозу, а вдень від 1 до 3 градусів тепла.

Читайте: Якою буде зима і чи чекати снігу на Новий рік: синоптики дали відповідь

У перший день календарної зими, середу, 1 грудня, на заході, півночі та в центрі пройде мокрий сніг.

"Весь тиждень погоду визначатиме поле зниженого тиску. Це означає, що буде більше хмарності, більше опадів. Опади різного характеру: дощ та мокрий сніг, який пройде в більшості регіонів України в середу, 1 грудня. У Карпатах та східних областях можуть бути навіть рясні снігопади", - зазначила Наталія Птуха.

У південних регіонах вночі стовпчики термометрів покажуть від 1 градуса морозу до 1 градуса тепла, а вдень - від 4 до 8 градусів з позначкою "плюс".

У Карпатах та на Закарпатті вночі очікується від 1 тепла до 1 морозу, а вдень повітря прогріється до 2-5 градусів із позначкою "плюс".

На решті території буде стабільно триматися температура в діапазоні від 1 морозу до 1 градуса тепла, як у нічний час, так і вдень.

четвер, 2 грудня, зміняться повітряні потоки, вони будуть з півдня, а це означає, що знову очікується потепління. І весь сніговий покрив, який утвориться в середу, у четвер швидко розтане", - запевняє Птуха.

Опади у вигляді снігу з дощем очікуються лише у Карпатах. На решті території триматиметься хмарна, але суха погода.

На півдні вночі збережеться мороз від 1 до 3 градусів, а ось вдень потеплішає до 9-11 градусів вище нуля.

Відносно тепло буде і в центральних регіонах: ті самі 1-3 морози вночі і 6-9 градусів тепла вдень.

На півночі, заході та сході вночі стовпчики термометрів опустяться до позначки 1-3 градуси морозу, а вдень піднімуться до 3-7 градусів з позначкою "плюс".

У п'ятницю, 3 грудня, погода буде вкрай нестабільною. На півночі та заході очікується мокрий сніг.

"У п'ятницю вночі та в першій половині дня в більшості областей ще збережеться тепла погода", - зазначає Птуха.

І "тепла" це ще слабо сказано. Так, у південних регіонах уночі очікується від 4 до 7 градусів тепла, а вдень від +11 до +14.

На сході та в центрі буде трохи прохолодніше: від 1 до 5 градусів тепла вночі та 6-10 градусів із позначкою "плюс" у денні години.

На півночі вночі очікується 1-3 тепла, а вдень стовпчики термометрів покажуть від +3 до +5.

"А ось захід у цей день відчує зниження температури, оскільки буде зміна синоптичної ситуації і знову повітряні потоки будуть йти з північного заходу та принесуть відчутне та стабільне похолодання на територію України", - резюмує Птуха.

Вночі у західних регіонах буде від 0 до 2 градусів тепла, а вдень – від 0 до 4 градусів тепла.

У суботу, 4 грудня, у південних, центральних та східних регіонах синоптики прогнозують дощі.

На півдні та сході у цей день ще триматиметься значне тепло. Вночі синоптики прогнозують від 3 до 7 градусів тепла (у Криму до +10), а вдень - від 7 до 11 градусів із позначкою "плюс".

У центральних областях буде від 1 до 1 градуса тепла у нічний час доби, а після сходу сонця очікується від 2 до 6 градусів з позначкою "плюс".

У північних регіонах уночі буде стабільний мороз: 2-4 градуси. А ось вдень стовпчики термометрів покажуть від 1 тепла до 1 градуса морозу.

На заході вночі буде 3-6 градусів морозу, а вдень синоптики прогнозують від 0 до 2 градусів з позначкою "плюс".

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами

Новини партнерів