RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Кінець зими? Якою буде погода у вихідні

В Україні на вулиці буде дуже мінливо

В Україні на вулиці буде дуже мінливо Фото: УНІАН

Наприкінці грудня зима принесла в Україну суворі морози та рясні снігопади практично у всіх регіонах країни. Втім, вже цих вихідних, за прогнозами синоптиків, морози відступлять і в Україну прийде помірне потепління. Якою буде погода останніми вихідними 2021 року, дізнавався "Апостроф".

"На вихідних погода в Україні буде вологою, нестійкою із суттєвими стрибками температури повітря. Атмосферні фронти визначатимуть погоду з опадами у західних регіонах, на півночі та у східній частині України", - пояснює "Апострофу" синоптик Наталія Діденко.

За даними "Укргідрометцентру" у суботу, 25 грудня, практично на всій території України очікується мокрий сніг. Лише на півдні країни буде хмарна, але суха погода.

Крім того, у суботу значно потеплішає.

"Температура повітря в суботу підніметься до 0 і навіть невеликих "плюсів", тобто очікується відлига", - зазначає Діденко.

Так, найвищі показники температур спостерігатимуться на півдні країни. Вночі стовпчики термометрів тут покажуть від 1 градуса морозу до 3 градусів тепла, а вдень повітря прогріється до 5-7 градусів із позначкою "плюс".

На заході та півночі країни вночі від 1 градуса тепла до 2 градусів морозу, а вдень стовпчики термометрів покажуть від 0 до 2 градусів тепла.

У центрі вночі від 1 градуса морозу до 1 градуса тепла, а зі сходом сонця температура підніметься до 3 градусів вище за нуль.

Щодо міцних морозів: 5-7 градусів з позначкою "мінус", збережуться вночі на сході України. Вдень тут від 1 градуса морозу до 1 градуса тепла.

У неділю, 26 грудня, дощі з мокрим снігом пройдуть на півдні, сході, у центрі та південному заході України. На решті території країни утримається хмарна, але суха погода.

"У неділю очікується чергове похолодання, тобто відновлення морозів, у зв'язку з чим на дорогах та тротуарах утворюється ожеледь. У неділю волога смуга витягнеться від Чернівецької області через Одеську область на весь південь України до Донецької області, включно з Кримом, "організує" мокрий сніг та дощ. На решті території країни без істотних опадів", - резюмує Діденко.

На півдні та сході у цей день стовпчики термометрів покажуть від 1 градуса морозу до 1 градуса тепла як вночі, так і вдень. Виняток лише Крим: уночі тут 4-6 градусів тепла, а вдень загалом до +9.

На заході та в центрі прохолодніше: від 5 до 10 градусів морозу синоптики очікують у цих регіонах вночі і 2-4 градуси нижче за нуль буде вдень.

Найхолоднішим у неділю буде північ України: 10-12 градусів морозу синоптики прогнозують уночі та 4-6 градусів нижче за нуль у денний час доби.

У понеділок, 27 грудня, який також є державним вихідним днем (25 грудня християни західного обряду святкують Різдво), синоптики прогнозують рясні снігопади на заході, півдні та в центрі України. На решті території без опадів. Також у цей день температура повітря впаде ще значніше.

Так, на заході, півночі та в центрі вночі стовпчики термометрів покажуть від 10 до 12 градусів морозу, а вдень від 4 до 6 градусів нижче за нуль.

Найхолоднішим у цей день буде схід: уночі від 12 до 14 градусів морозу, а вдень синоптики прогнозують 6-8 градусів нижче за нуль.

Але на півдні України дуже тепло: вночі від 3 до 6 градусів морозу, а вдень очікується від 2 градусів морозу до 1 градуса тепла.

Читайте також

Починаємо з Великодня: головні свята травня в Україні

У травні буде кілька великих святкових дат, які українці завжди відзначають у родинному колі або з друзями

Де злочин? У справі про розкрадання в Нафтогазу 2,2 млрд. грн. відсутні збитки

Ярослав Дубневич має намір звернутися до Європейського суду з прав людини

Пере­завантаження мобілізації та нові правила для водіїв: головні зміни для українців у травні

Найголовніші зміни в Україні в останній місяць весни - торкнуться більшості українців

Новини партнерів