RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Багато снігу, але не скрізь: яка погода буде у вихідні

Прогноз синоптиків на 22-24 січня

Прогноз синоптиків на 22-24 січня Найбільше снігу буде на заході України Фото: wallpapers-fenix.eu

Погода продовжує "частувати" українців морозами, поривами шквального вітру та рясним снігопадом практично у всіх регіонах. Яка очікується погода у найближчі вихідні - дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, у суботу, 22 січня, на заході та півночі синоптики прогнозують снігопади. На решті території буде мінлива хмарність із проясненнями.

"На вихідні буде переважно хмарна погода зі снігом в окремих областях. У суботу в західних та північних областях очікуємо сніг. На решті території - без істотних опадів", - пояснила "Апострофу" синоптик Наталія Птуха.

На півдні вночі стовпчики термометрів покажуть стабільні морози від 3 до 6 градусів нижче нуля. Вдень варто очікувати від 1 градуса морозу до 2 градусів тепла.

На півночі, сході та в центрі вночі синоптики прогнозують від 3 до 8 градусів морозу, а вдень стовпчики термометрів покажуть від 2 градусів морозу до 1 градуса вище нуля.

На заході вночі - від 4 до 6 градусів морозу, а зі сходом сонця в денний час варто очікувати від 0 до 3 градусів морозу.

"У суботу вночі температура повітря очікується 2-7 градусів морозу. Тобто практично по всій території країни у вихідні морози посилюватимуться. На Закарпатті та сході вночі буде навіть 5-10 градусів морозу. Але вдень варто очікувати близько 4 градусів морозу. Близько 1 градуса тепла вдень буде на півдні країни та узбережжі морів”, - зазначає синоптик.

Читайте: На Україну йдуть снігопади та хуртовини з Атлантики: синоптик назвав дату

У неділю, 23 січня, снігопади пройдуть на заході та сході, а також у Криму. На решті території буде хмарна погода без опадів.

"У неділю в західних та південно-східних областях очікуємо снігопади. На решті території - без опадів" , - додає Птуха.

У південних регіонах вночі синоптики прогнозують від 3 до 6 градусів морозу, а вдень - від 1 градусу морозу до 2 градусів тепла.

На півночі та сході України вночі - від 7 до 10 градусів нижче нуля, а вдень стовпчики термометрів покажуть від 2 до 5 градусів морозу.

У західних та центральних регіонах у нічні години - від 4 до 7 градусів морозу. Вдень синоптики прогнозують від 1 до 4 градусів нижче нуля.

"У неділю вночі буде 4-9 градусів морозу. У денний час стабільно від 0 до 7 градусів морозу по всій території України. Вітер поступово стихатиме. У вихідних без поривів: північно-західний вітер 5-12 метрів за секунду", - резюмувала Наталія. Птах.

У понеділок, 24 січня , схід продовжать засипати снігопади. Також синоптики прогнозують снігові опади у центральних регіонах. На решті території буде сухо.

У більшості регіонів температурна картина залишиться незмінною. Тільки на заході України буде ще холодніше: уночі стовпчики термометрів покажуть 5-10 градусів морозу, а вдень буде 4-7 градусів нижче нуля.

Читайте також

Починаємо з Великодня: головні свята травня в Україні

У травні буде кілька великих святкових дат, які українці завжди відзначають у родинному колі або з друзями

Де злочин? У справі про розкрадання в Нафтогазу 2,2 млрд. грн. відсутні збитки

Ярослав Дубневич має намір звернутися до Європейського суду з прав людини

Пере­завантаження мобілізації та нові правила для водіїв: головні зміни для українців у травні

Найголовніші зміни в Україні в останній місяць весни - торкнуться більшості українців

Новини партнерів