RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Приємні новини є і на Донецькому напрямку - офіцер ЗСУ

Нашим воїнам вдається стабілізувати ситуацію на Донецькому напрямку

Нашим воїнам вдається стабілізувати ситуацію на Донецькому напрямку Андрій Ковальов Фото: facebook.com/andriy.kovalov

Ситуація на Донецькому напрямку є однією з найскладніших на даний момент. Ворог намагається прорвати оборону українських захисників та нещадно обстрілює мирні населені пункти. Через це в області оголосили про обов'язкову евакуацію населення. Незважаючи на це, мешканці Краматорська повертаються до міста, магазини відновлюють роботу, а на блокпостах іноді виникають великі черги з автомобілів.

Що відбувається в Краматорську та які успіхи мають ЗСУ на Донецькому напрямку - в ефірі Апостроф TV розповів прес-офіцер київської бригади територіальної оборони Збройних сил України, яка зараз воює на Донеччині, АНДРІЙ КОВАЛЬОВ.

– Яка ситуація зараз у Краматорську?

– Напередодні я був у Краматорську. Знаєте, порівняно з тим, що було кілька днів тому, особливо після сумнозвісного ракетного удару російських терористів по Краматорському вокзалу, місцеві кажуть, що місто оживає. Попри небезпеку люди повертаються додому, тому що вони мають віру в Збройні сили України. Нам вдалося стабілізувати лінію фронту і навіть на певних ділянках фронту тут, на Донеччині, вдається відбивати населені пункти. На жаль, не маю права казати, де саме. Це і вселяє надію в місцевих мешканців, що можна повертатися до міста. Поволі місто оживає.

Зараз в Краматорську виглядає все, як у Києві під час наступу російського агресора. Наприклад, магазини працюють лише вдень, о 17-й годині тут майже все закрито. Але попри все бачимо, що магазини починають відкриватися, починають працювати заправки та багато іншого. Люди вірять у те, що роблять Збройні сили України, і знають, що Краматорськ ніколи не буде зданий російському окупанту. Тому життя сюди повертається.

– Ви кажете, що люди повертаються. Водночас офіційно оголошено про обов'язкову евакуацію з Донбасу. Як одне з одним зіставляється?

– Направду, деякі мешканці Краматорська виїхали просто до сусідніх міст на Донеччині. І зараз, коли вони бачать, що Збройним силам України вдалося стабілізувати лінію фронту, а подекуди й відбити окуповані території, вони сюди повертаються попри все, тому що хочуть повернутися в своє рідне місто. Навіть попри те, що існує обов'язкова евакуація з Донеччини.

– З 11 серпня на Донеччині запрацював спец-режим в'їзду-виїзду. Можливо, вам відомі якісь деталі?

– На жаль, нічого не можу сказати з цього приводу. Дійсно, є велика кількість блокпостів. Часто можна побачити на цих блокпостах черги, насамперед, з цивільних автомобілів. Але ми бачимо, що цивільні маршрутки курсують з інших областей до Краматорська. Насправді, навіть мешканці Краматорська на маршрутках намагаються повертатися до себе додому.

– До вас, звичайно, доходять приємні новини з Кримського та Херсонського напрямків. Що про це говорять наші військові на Донбасі?

– Знаєте, на жаль, не про все можна говорити, але приємні новини є і на Донецькому напрямку. Наша бригада, наприклад, часто є очима для артилерії та аеророзвідки для сусідніх бригад на Харківщині та Донеччині. Вдається знаходити дуже цікаві російські об'єкти, наприклад, склади постачання в безпосередній близькості до лінії розмежування. Ці склади знищуються. Одному з підрозділів нашої 112 бригади спільно з сусідніми бригадами Збройних сил України вдалося знищити склади постачання на Харківщині, чим були зірвані плани російських окупантів щодо можливого наступу на тому напрямку. Зараз вони відтягують техніку від лінії фронту, і уявіть собі, що вже їм доведеться вести постачання боєприпасів, наприклад, не за 20 кілометрів, а за 100, і помножте це все на славетний російський автопром.

Читайте також

Починаємо з Великодня: головні свята травня в Україні

У травні буде кілька великих святкових дат, які українці завжди відзначають у родинному колі або з друзями

Де злочин? У справі про розкрадання в Нафтогазу 2,2 млрд. грн. відсутні збитки

Ярослав Дубневич має намір звернутися до Європейського суду з прав людини

Пере­завантаження мобілізації та нові правила для водіїв: головні зміни для українців у травні

Найголовніші зміни в Україні в останній місяць весни - торкнуться більшості українців

Новини партнерів