RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Доведеться чекати і терпіти, але люди готові - журналіст з Херсона

Сергій Нікітенко розповів про життя у Херсоні та важливість відновлення інфраструктури

Сергій Нікітенко розповів про життя у Херсоні та важливість відновлення інфраструктури  Сергій Нікітенко Фото: facebook.com

Збройні сили України нарешті звільнили Херсон від російського ярма. Рашисти тікають, а херсонці дякують нашим воїнам, зустрічаючи їх з українськими прапорами. Незважаючи на відсутність нормального способу життя, дух херсонців незламний.

Все про поточну ситуацію в Херсоні в ефірі Апостроф TV розповів головний редактор херсонського видання "Мост" СЕРГІЙ НІКІТЕНКО.

- Ваше видання "Мост" зараз надає багато цікавих матеріалів щодо подій у Херсоні. Розкажіть, будь ласка, як зустрічають наших хлопців, як повертаються українські прапори на вулиці українського Херсону? Хто розвішує ці прапори у місті?

- Ці люди - герої, і серед них багато наших читачів. Вони пережили майже 8,5 місяців окупації. Незважаючи на те, що в будинках немає світла, опалення, води, не працюють магазини та аптеки, сьогодні мешканці Херсона святкують звільнення від окупантів. Сьогодні місцеві десь дістали та розгорнули великий прапор України, незважаючи на небезпеку з боку ДРГ.

Читайте: "Соромно бути росіянином, нас попустили українці": як у Росії відреагували на втечу з Херсона

- Як живуть люди у Херсоні?

- Електроенергії та опалення в місті немає, підірвані мости, телевізійний центр, немає інтернету та мобільного зв'язку. Відновити нормальне життя у Херсоні - це величезний виклик для нас.

- Пане Сергію, наскільки швидко можна відновити належні для життя умови, відбудувати інфраструктуру у Херсоні?

- Ми з командою нещодавно побували в декількох деокупованих громадах Херсонщини. Судячи з їх досвіду повернення до нормального життя, можу сказати, що це займе деякий час. Не менше місяця доведеться чекати та терпіти.

Ми вважаємо, що Херсон - це символ. Тому необхідно якнайшвидше повернути там належні для життя умови. Я декілька разів спілкувався з представниками влади, і бачив, що вони це розуміють. Звичайно, це виклик для всіх нас. Знаю, що декілька благодійних фондів вже збирають машини і готові їхати допомагати херсонцям.

- Пане Сергію, як ви вважаєте, з боку росіян можна очікувати на помсту?

- Мені важко спрогнозувати, що ці хворі люди будуть робити. Зрозуміло, що для них це болюче - і політично, і морально. Адже Херсон - це єдиний обласний центр, який вони змогли захопити. Вони будуть нам всім мститися. Але що вони можуть зробити? Почнуть бомбити? Вони і так бомблять.

Читайте також

Перезавантаження мобілізації та нові правила для водіїв: головні зміни для українців у травні

Найголовніші зміни в Україні в останній місяць весни - торкнуться більшості українців

Заробітчани у Європі, пенсія в Україні: як працюватиме новий закон

Українці зможуть включати роки роботи за кордоном до загального страхового стажу, навантаження на бюджет зросте

Аномальний травень: яка погода буде в останній місяць весни

Квітень подарував Україні багато температурних рекордів, тож з цікавістю чекаємо на сюрпризи від останнього місяця весни

Новини партнерів