RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Ракова пухлина: що являє собою російська ідеологія

Олег Лісний розповів про важливість руйнування путінської імперії

Олег Лісний розповів про важливість руйнування путінської імперії Фото:

Російсько-українська війна красномовно демонструє цивілізаційний конфлікт, боротьбу між світлом та темрявою. Україна довела, що являє собою важливий політичний суб'єкт, рушійну силу XXI століття. Україну підтримує увесь цивілізований світ, який вважає росію раковою пухлиною. Саме тому західні партнери борються проти російської пропаганди та допомагають Україні ефективно знищувати путінську імперію як невиліковну хворобу.

Про це в етері Апостроф TV розповів політичний аналітик Олег Лісний.

Читайте також: УПЦ МП в черговий раз опинилася в епіцентрі гучного скандалу

Ми давно говорили, що Україна є суб'єктом, причому досить серйозним. Без нас може голодувати Африка. Без нас немає безпеки та комфорту в Європі, та виникають проблеми в Сполучених Штатах. Це усвідомлення військового та політика, який чітко розуміє місце України на історичній карті у нинішній момент. Це тішить, тому що Україні будуть допомагати, вважаючи, що це не якийсь локальний конфлікт, а цивілізаційний конфлікт, в якому треба бути на боці світла. І побороти темряву в особі російської федерації. А те, що НАТО не хоче втягуватися, не є дуже гарним сигналом. Тому що це навпаки буде підбурювати росію для того, щоб втягнути НАТО. І бути більш активною в своїх провокаціях стосовно країн-членів НАТО. Але зрозуміло, що політики завжди говорять максимально дипломатично. І, скоріше за все, відвертіші оцінки й слова можна почути десь в кулуарах "Рамштайну". Тому мене тішить те, що нас розглядають не як країну, яка приходить та просить щось та від якої можна втомитися, а розглядають як рушійну силу цього століття.

Однозначно, в нашій перемозі зацікавлені Сполучені Штати. Вони не так часто за останній період виграють війни. Це та війна, яку потрібно виграти, тому що вона, знов наголошую, цивілізаційна. В цьому столітті треба поставити крапку в існуванні темряви, - росії.

Крім цього, нас підтримують сусідні країни. Наприклад, будь-які притомні поляки чітко розуміють загрози з боку росії. Всі країни, які тим чи іншим способом межують с росією , більш тверезо дивляться на цю ситуацію. Зрозуміло, що там є певний відсоток, який очарований "русским миром", який у них знаходиться в книжках Пушкіна та Достоєвського, балет їм подобається. Але вони якось викреслюють з пам'яті танки, написи "На Берлін!". Я думаю, Путін зробив історичну помилку. Хоча він історію переписує, але він зараз створить історію загибелі своєї імперії. Тому що він 24 лютого остаточно вирішив поставити крапку на своїй імперії, і зараз вони інформаційно вже не настільки сильні, як були до того. Тому що більшість політиків вже розуміють, що це хвороба, і метастазами є Telegram-канали, телевізійні канали, друковані ЗМІ, тощо. З цим починають боротися. І коли цей туман розвіюється, у притомних людей, які можуть думати, критично мислити, вони чітко бачать, що путін – це голий король, а його імперія є дійсно раковою пухлиною.

Ця ракова пухлина є небезпечною, мабуть, не для росіян, тому що їх все влаштовує. Мене тішить, що європейські політики думають про руський народ, але цей народ продукує наступні меседжі, що "ми можем повторить", "где русский язык, там россия" і так далі. Але зараз скажу цинічну річ: Захід і виховав Путіна. Тому що це ж не перші його вибрики за роки його царювання. Якось опускали очі, якось дозволяли йому робити речі, які неприйнятні для європейського суспільства. Разом з російською пропагандою вони виплекали міф, що путін такий суровий цар, який має дуже потужну армію, що може зруйнувати будь-яку країну за 3 дні. Зараз дуже важливо, щоб інформаційна складова, тобто протигібрідні заходи, були дуже потужними, особливо в царині історії. Наприклад, прем'єр-міністр Польщі чітко усвідомлює, що росія дуже гарно вміє грати та підіймати травми, які були між певними державами. Наприклад, свого часу між Україною та Польщею. Скільки ми бачили цих провокацій, щоб посварити наші народи. Тому Польща дуже притомно реагує. Думаю, поляки ніколи не пробачать росію за те, що вони свого часу вбили всю верхівку цієї держави. І це фактично вже доведений момент, який дає привід ненавидіти цю імперію і намагатися бути серед тих, хто її зруйнує.

Від російських лібералів лунають такі думки, що є поганий путін, а народ не винен. Якщо прибрати поганого царя, то вони всі прозріють та почнуть ненавидіти все імперське. Ні, такого немає. Путін – це уособлення мрій та бажань російського народу. Тобто якщо ненавидіти, то ненавидіти усю державу. Тому що у них є вибір вчинити по-іншому. Я б вважав, що в росії є громадянське суспільство, якби 25 лютого на красній площі стояли мільйони та кричали: "Нет войне!".

Тому росія стоїть перед тим, де свого часу стояла фашистська Німеччина: будуть ненавидіти не тільки путіна, але й росіян. Їм прийдеться дуже довго відмиватися від цього бруду та позору, який їх чекає.

Читайте також

Заробітчани у Європі, пенсія в Україні: як працюватиме новий закон

Українці зможуть включати роки роботи за кордоном до загального страхового стажу, навантаження на бюджет зросте

Аномальний травень: яка погода буде в останній місяць весни

Квітень подарував Україні багато температурних рекордів, тож з цікавістю чекаємо на сюрпризи від останнього місяця весни

Зброя із США допоможе Україні відбити наступ росіян і навіть більше - воєнний аналітик Марк Войджер

Вплив американської допомоги на фронт буде відчутним, але ще більше Україні потрібні заморожені активи РФ