RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

"Патріоти" Сумщини з російським паспортом: хто із депутатів має зв'язки з країною-агресором

Цим питанням мають зайнятися правоохоронні органи.

Цим питанням мають зайнятися правоохоронні органи. Фото:

Повномасштабна агресія Росії проти України триває вже одинадцятий місяць. Окупанти обстрілюють наші міста та села, вбиваючи людей та знищуючи соціальну інфраструктуру. Але, незважаючи на це, в українській владі ще залишаються люди, які мають російське громадянство та ведуть бізнес у країні-агресорці. Ось один із прикладів.

Одна з лідерів опозиції у міській раді Сум від партії п'ятого президента та голова Секретаріату партії Марина Нагорна.

Марина Юріївна стала міським депутатом від партії "Європейська солідарність" у 2020 році. Паралельно вона почала працювати в обласній адміністрації. Після початку широкомасштабного вторгнення Росії у неї залишилися як великі зв'язки в обласній раді, так і доступ до інформації з обмеженим доступом через своїх колег.

Народилася Марина Нагорна у Сумах 1984 р., мала українське громадянство і після досягнення шістнадцятирічного віку отримала український паспорт, але їй цього виявилося замало. Незважаючи на заборону подвійного громадянства, вона у 2013 році вирішила отримати ще один пакет документів. Допоміг їй у цьому рідний батько, який мешкає у Раменському районі Підмосков'я.

07.02.2013 р. Марина подала заяву на отримання громадянства і лише через тиждень (15.02.2013!) отримала паспорт із пропискою. З російською бюрократією та політикою стосовно іноземців подібне інакше ніж дивом не назвеш. Мабуть для безвізових поїздок до Ірану та Монголії Нагорна також 08.05.2013 р. отримала російський закордонний паспорт. Обидва документи в базах Росії досі значаться як дійсні. За бажання кожен може перевірити їхню справжність у відкритих джерелах російських баз.

Можна було б заплющити очі на наявність цих документів і сказати, що вони були оформлені до 2014 р. і тим більше до 2022 р., але є два важливі нюанси.

По-перше, Марина Нагорна жодного разу не заявляла про вихід із російського громадянства чи відмови від нього.

А по-друге, що важливіше, з 2018 року вона оформила в країні-агресорі ІП (індивідуальне підприємництво – російський аналог ФОП).

У федеральній системі судових приставів Росії є інформація про те, що відповідне ІП було оформлено після отримання громадянства. Також є судові рішення про стягнення з Нагірної через суд податків та зборів за підприємницьку діяльність. Починаючи з лютого цього року, кожен українець і українка чудово відчули, чого варта кожна копійка і кожен рубль бюджету окупантів, які нещадно витрачаються на вбивство наших людей, стирання з землі наших міст і ядерний шантаж усього світу.

Не ображає Марина Нагорна себе та в Україні. Джерела додаткового доходу не відображаються в офіційних деклараціях, але кожен сумчанин знає, хто в місті їздить на білому Porsche Cayenne.

За деклараціями Марина Юріївна живе на одну зарплату. А на машині їздить не своїй, а за довіреністю. Але чомусь довіреність на Mazda, а їздить на Porsche. Доходи від підприємницької діяльності у країні-окупанті теж не відображені, хоча для ведення бізнесу в Росії у неї, як в індивідуального підприємця, має бути відкритий рахунок.

Єдина робота Нагірної, судячи з декларації – керівник Секретаріату партії "Європейська Солідарність" (ще з 2016 р.). Тільки тут вона одержує офіційну зарплату. Але виникає логічне питання – чи не ця посада є лише ширмою для роботи на користь агресора?

Партія ЄС пустила глибоке коріння на Сумщині, обійнявши важливі посади у місті та області. Зв'язки Марини в обласній раді також надавали можливість отримання інформації з обмеженим доступом. Нагірна, яка до лютого спокійно на сесіях голосувала разом із представниками ОПЗЖ, тепер стала їх нещадним критиком.

Є думка, що робить вона це для того, щоб на неї саму не звертали уваги, щоб ніхто не ставив запитань щодо її російського паспорта чи бізнесу в Росії.

Чи можуть на це закривати очі жителі Сум? Чому даним питанням досі не взялися правоохоронці залишається загадкою. Але, як відомо, Марина Нагорна не єдина персона в Сумах з орбіти "Європейської солідарності", до якої мають виникнути питання компетентних органів.

Читайте також

Кримінальні евакуатори - що ховається за вивіскою "Експрес-Т"

Фірма Експрес Таксі займається кримінальною діяльністю

У нас залишився останній форпост перед Часовим Яром - офіцер бригади "Рубіж"

Офіцер бригади Рубіж Володимир Черняк розповів про ситуацію у Часовому Яру та плани росіян захопити місто

Українці зачекалися тепла, але з Росії суне неприємний сюрприз

У вихідні в Україні буде перепочинок з дощем, але при цьому вночі очікуються заморозки до мінус 3 градусів

Новини партнерів