RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Грибні дощі: яка погода чекає на Україну у вихідні

Прогноз погоди на 29-31 липня

Прогноз погоди на 29-31 липня Кінець липня пройде під акомпанемент дощів Фото: mob.org

У найближчі вихідні на українців чекає дуже тепла, але дощова погода. Короткочасні дощі йтимуть практично у всіх областях України, крім Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської, а також Автономної республіки Крим. Детальніше про погоду на 29-31 липня розповідає "Апостроф".

Субота, 29 липня

За даними Укргідрометцентру, вихідні на більшій частині території України розпочинаються з короткочасних дощів, які, втім, йтимуть з перервами протягом доби. При цьому дощовий фронт охоплює країну своєрідною підковою.

Це західна та частина центральної території України: Чернівецька, Івано-Франківська, Закарпатська, Тернопільська, Львівська, Волинська, Рівненська, Хмельницька та Житомирська області. Потім – північ Київщини та Чернігівської області, і, пройшовши через Сумщину та Харківщину, дощова "підкова" замикається у Луганській та Донецькій областях.

Читайте: Погода у серпні готує українцям нові сюрпризи: прогноз на місяць у 12 великих містах

А ось у Києві та більшій частині Київської області, Вінницької, Черкаської, Полтавської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Запорізької, Одеської, Миколаївської, Херсонської областей, а також в Автономній республіці Крим – мінлива хмарність.

На заході температура вдень становитиме 23-26 градусів. На сході країни очікується +22+25. У центральних областях, а також в Автономній республіці Крим температура вдень становитиме від 23 до 29 градусів. Найтепліше буде в Одесі.

Неділя, 30 липня

Короткочасні дощі залишать східні області України. Над ними, як і над центральним регіоном та Автономною республікою Крим на цілу добу запанує мінлива хмарність (яка, власне, з центру нікуди не ділася). У Чернігівській, Сумській, Київській, Полтавській та Харківській областях уночі очікується 14-16 градусів тепла. Вдень буде +25+28.

У Вінницькій, Черкаській, Дніпропетровській, Луганській та Донецькій областях уночі синоптики прогнозують 15-18 градусів, удень буде +26+28. У Запорізькій, Одеській, Миколаївській, Херсонській областях, а також в Автономній республіці Крим уночі буде 19-22 градуси тепла, вдень – 29-32.

Дивіться: Календар магнітних бур у серпні: які дні будуть найнебезпечніші

А в Чернівецькій, Івано-Франківській, Закарпатській, Тернопільській, Львівській, Волинській, Рівненській, Хмельницькій та Житомирській областях, як і раніше, йтимуть короткочасні дощі. Вночі буде 14-17 градусів, удень +25+28.

Понеділок, 31 липня

Короткочасні дощі знову завітають на територію України з заходу. Причому вони очікуються скрізь, окрім територій, де зараз ведеться контрнаступ сил оборони України – на кордоні Харківщини та Луганщини, у Запорізькій та Херсонській областях, а також в Автономній республіці Крим. Там буде мінлива хмарність. Також вона збережеться на Дніпропетровщині (де бойові дії не ведуться).

Температура вночі на заході, півночі та сході країни – 14-17 градусів, вдень – 21-28. У регіонах на південь від лінії Кропивницький-Запоріжжя вночі очікується 20-22, вдень – 27-32 градуси тепла.

Дивіться: Затоплювало будинки та зривало облицювання: Кримом пронісся потужний ураган зі зливою та градом, фото та відео

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами

Новини партнерів