RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Звільнити Крим малою кров'ю: як ЗСУ готують бліц-удар на півострові

Ворог вибудовує лінії оборони у Криму

Ворог вибудовує лінії оборони у Криму ЗСУ звільнять Крим у кілька етапів Фото: УНІАН

У Криму на певних ділянках узбережжя окупанти встановлюють "зуби дракона" та перекидають ППО до Сімферополя. За даними українських партизанів, російські військові отримали вказівку підвищити обороноздатність окупаційних військ на півострові. А після успішних ударів ЗСУ партизани зафіксували появу бетонних протитанкових "зубів" поблизу Феодосії. До цього ворог активно укріплював прибережну зону в районі Євпаторії. З якою метою ворог укріплює кримське узбережжя та чи можлива деокупація півострова невеликими силами ЗСУ - в етері Апостроф TV розповів військовий експерт, екс-речник Генштабу Владислав Селезньов.

"Зуби дракона"

Ворог побоюється масштабного українського десанту з моря. Саме для цього він створюють потужну і розгалужену мережу оборонних споруд на узбережжі. Певною мірою це виглядає дивно, адже Україна не має технічних можливостей для проведення десантної операції.

Читайте: Як Крим готується до зими: стало відомо про настрої серед населення півострова

Наприклад, ворог у лютому минулого року, коли планував провести десантну операцію в районі Одеси, планував задіяти 13 великих десантних кораблів, частину яких навіть перекинули з Балтійського флоту, щоб посилити атакувальні спроможності. З них п'ять ми затопили або вивели з ладу, залишилось вісім. Всі вцілілі ВДК передислоковані подалі від узбережжя України - частина знаходиться в Азовському морі, а інша - поблизу Новоросійська.

Також ворог активно готує фортифікації у Чорноморському та Сакському районах - розгалужену лінію укріплень вздовж узбережжя. Те, що окупанти створюють прибережні укріплення - це навіть добре. Адже це витрати матеріальних, часових і людських ресурсів. Все це виснажує ресурси окупаційної адміністрації. Хоча насамперед треба звернути увагу на ті фортифікаційні укріплення, які знаходяться перед кримським перешийком, а також на півночі Криму. Там працюють інженерно-саперні підрозділи ворожої армії, які створюють додаткові рубежі та позиції. Як тільки українська армії здійснить прорив так званої "лінії Суровікіна", то далі нас знову ж таки будуть зустрічати нові мінні поля, протитанкові загородження та фортифікаційні споруди, які зараз у спішному темпі будує ворог.

Читайте: У Джанкої потужна "бавовна": окупанти поскаржилися на прильот по складах

Загалом ворог це робить не просто так. Він бачить, що українська армія готує поле майбутньої битви: прильоти по штабу чф рф, ураження ворожих кораблів у Севастополі, знищення систем ППО на території Криму і "бавовна" в різних точках півострова - все це складові цього процесу. І не варто вважати Крим прифронтовим регіоном, бо фактично він вже є лінією фронту між українськими Силами оборони та російською окупаційною армією.

Кримський прорив

Застосування бойових платформ F-16 значно посилить наші бойові спроможності у діях наземних військ, а також над акваторіями Чорного та Азовського морів. Самі по собі F-16 є потужними повітряними платформами, але ще більш потужнішими є ракетне озброєння цих винищувачів - ті ж ракети "гарпун". Зараз їхнє застосування дає ЗСУ контроль над північно-західною частиною Чорного моря. Можем уявити, як зросте їхня ефективність, якщо вони будуть запускатися з багатоцільових американських винищувачів. Тоді в акваторії Чорного моря не залишиться безпечних місць для ворожих кораблів, де вони почувалися б у безпеці.

Щодо деокупації Криму має працювати комплексний підхід. Про це вже не раз говорив американський генерал, колишній командувач військами США у Європі Бен Годжес. Він певен, що Кримський півострів можна звільнити малими зусиллями і у досить швидкому темпі. Але для цього потрібні декілька складових. По-перше, винищувачі F-16. По-друге, ракети дальнього радіусу дії типу ATACMS, щоб знищувати ворожі об'єкти в радіусі до 300 км. По-третє, важливо зруйнувати Кримський міст, знищивши логістику для ворожого угруповання на півострові. А далі систематично нищити пріоритетні ворожі цілі та об'єкти на території Криму. Цю тактику вже реалізують ЗСУ, вибиваючи ворожі склади та комплекси ППО. І кожна система ППО С-400, яка перетворена на попіл - це наш маленький крок до нашого визволення Криму.

Читайте: Коридор в Крим будуть захищати, як дорогу життя: окупанти будують в Маріуполі трикутну лінію оборони

Читайте також

"Нічна варта" піст здала: як в українських бібліотеках позбавляються російської літератури

У бібліотеках Києва практично позбавилися книг російських письменників, які підтримали війну в Україні

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло