RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Жовтень градус береже: яка погода очікується у вихідні

Останні дні другого місяця осені будуть вітряними та теплими

Останні дні другого місяця осені будуть вітряними та теплими Фото:

На вихідних в Україні очікуються поривчасті вітри. Особливо сильні – у Карпатах: до 30 метрів за секунду. Не урагани, звісно, проте доволі відчутно. Натомість денна температура в більшості областей іноді зашкалюватиме за 20 градусів. Докладніше про погоду на 28-30 жовтня розповідає "Апостроф".

Читайте також: В Україну йде небезпечний циклон Armin: синоптик дав прогноз на вихідні

Субота, 28 жовтня

За даними Укргідрометцентру, по всій Україні пройдуть невеликі та помірні дощі, найбільше опадів очікується у Житомирській, Київській, Чернігівській та Сумській областях.

"У суботу над територією країни пройде циклон, що утворився на південному заході Європи. Він пройде через Закарпаття на Білорусь й далі на росію, але його фронтальні ділянки зачеплять практично всю Україну, - пояснює "Апострофу" синоптик, керівник відділу Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха. – У більшості областей очікуються пориви вітру 17-22 метри за секунду, у західних регіонах – 25 м/с, а в Карпатах – 28-30 м/с”.

Волинь відзначиться надзвичайно стабільною температурою – і вдень, і вночі 8-10 градусів, а Закарпаття – неабиякими температурними перепадами: вночі 6-8, вдень – до 15 градусів тепла.

У Рівненській, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Львівській, Тернопільській та Хмельницькій областях вночі 8-10, вдень – 11-14 градусів. В Івано-Франківській та Чернівецькій областях за такої ж нічної температури вдень – 13-15 градусів.

У Вінницькій, Черкаській, Полтавській та Кіровоградській областях вночі 12-15, вдень – 14-17 градусів. На Харківщині та Донбасі вночі 11-14 градусів, удень – 17-20. У Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській та Запорізькій областях вночі очікується 13-17, вдень – 20-22 градуси. А найтепліше буде в Одеській області та в Криму: за нічної температури 15-18, вдень очікується 21-23 градусів тепла.

Неділя, 29 жовтня

Циклон покине Україну, залишивши після себе в сферу підвищеного тиску. Тож проясниться, лише на Закарпатті намічаються невеликі дощі. А так скрізь мінлива хмарність.

Але при цьому трохи похолоднішає. Причому температура розподілиться по країні доволі рівномірно. Що на заході, що у центрі, що на сході вночі температура буде 6-9 градусів, удень у більшості регіонів 15-17 градусів. Але в областях, що межують із країною-агресором, вдень прогнозується до 15 градусів.

В Одеській, Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях вночі 10-13, вдень – 17-20 градусів. А ось у Криму в нічний час буде прохолодніше, до 12 градусів, зате вдень – 19-21 градусів тепла.

Понеділок, 30 жовтня

Над усією країною, як і раніше, мінлива хмарність: всі осадові наслідки південно-західного циклону, який зародився в Європі, остаточно перемістяться в росію. А в Україні трохи потеплішає.

На Закарпатті, Волині, Рівненській, Житомирській та Київській областях вночі 7-9, вдень – 17-19 градусів. У областях, які межують з країною-агресором, відповідно 5-8 і 15-18 градусів. У більшості західних та центральних областей у нічний час 8-10, а вдень – 18-20 градусів (виняток – Хмельницька, Вінницька, Кіровоградська та Дніпропетровська області, де вночі 6-8 градусів).

В Одеській, Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях вночі 10-13, вдень – 20-22 градуси. У Криму, відповідно, 10-12 та 21-23 градуси тепла.

Читайте також: "Бабина осінь": чого чекати українцям від погоди до понеділка

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами

Новини партнерів