RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Різдвяна спека: яка погода буде в Україні у вихідні

Прогноз погоди на 23-25 грудня

Прогноз погоди на 23-25 грудня На Різдво буде тепла погода як для зими Фото: rv.ua

E вихідні на Україну чекає досить мокра погода. То сніг із дощем, то навпаки – дощ зі снігом. А іноді просто дощі. Хіба що у суботу у центральних та південних областях синоптики розраховують на хмарно з проясненнями. Детальніше про погоду на 23-25 грудня розповідає "Апостроф".

Субота, 23 грудня

За даними Укргідрометцентру, практично на всій території України – невеликий мокрий сніг. Щоправда, є нюанси: на Львівщині, наприклад, очікується сильний мокрий сніг, а на Харківщині та на Донбасі – мокрий сніг з невеликим дощем. На Херсонщині та у Криму – просто невеликі дощі.

Читайте: Новорічна ніч в Україні буде аномальною: карта погоди

У західних, північних та центральних областях країни та вдень та вночі очікується мінус 1 – плюс 1. У Закарпатті цілодобово від 0 градусів до 2 тепла. На сході України та Запорізької області вночі 2-4 тепла, вдень – до 5 градусів. У південних областях буде холодніше: вночі 0-2, вдень – до 3 градусів. А найтепліше буде в Криму: і день і ніч від 4 до 6 градусів тепла.

"На вихідні через Україну переміщатимуться фронтальні системи циклону, який сформувався на півночі Скандинавії і йде через країни Балтії та Україну на схід. Відповідно – мокрий сніг, дощі. У понеділок очікується прихід атмосферного фронту із заходу. Щодо опадів мало що зміниться, але температура повітря підвищиться", – розповідає "Апострофу" синоптик, керівник відділу Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха.

Неділя, 24 грудня

У західних областях – мокрий сніг. У східних областях, а також на Чернігівщині та Сумщині – невеликий мокрий сніг. У решті областей країни, а також у Криму – хмарно з проясненнями.

У західних, північних, східних та центральних областях температурний режим практично однаковий: вночі заморозки до мінус 3, вдень – відлига до 2-3 тепла. З загальної тенденції вибиваються Карпати: вночі на Івано-Франківщині очікується мінус 3-5. Але вдень там буде до 3 градусів тепла.

На Одещині вночі від 0 до мінус 2, вдень – 2-4 тепла. В решті південних областей, а також у Криму вночі мінус 1-3, вдень – плюс 1-3 градуси.

Понеділок, 25 грудня

Мокрий сніг практично скрізь зійде: він буде лише в областях, які межують з росією, а також на Полтавщині. Абсолютно в усіх інших областях України та в Криму очікуються помірні дощі.

Але на Різдво помітно потеплішає. Адже все, що йде до нас із Заходу – це завжди позитивно, хай це буде навіть атмосферний фронт. У західних областях України вночі 1-3 градуси, вдень – 6-9 (а на Івано-Франківщині та на Буковині вдень взагалі 9-11 тепла).

На Чернігівщині, Сумщині та у східних областях вночі до мінус 3, вдень – до 4 тепла. На Київщині та Житомирщині, а також у центральних областях уночі до мінус 3, вдень – 5-8 градусів тепла. У південних областях та в Криму вночі очікується 1-3. Але при цьому вдень у Миколаївській, Херсонській та Житомирській областях 5-9, а на Одещині та у Криму – від 9 до 11 градусів тепла.

Читайте: Чи буде у Києві казкова погода на Різдво та Новий рік? Прогноз на останні тижні грудня

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами

Новини партнерів