RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Циклон видихається: на Україну чекає різкий стрибок температури

Прогноз погоди на 13 – 15 січня

Прогноз погоди на 13 – 15 січня В Україну йде потепління Фото: Pixabay

У вихідні Україна стане полем бою холодних арктичних повітряних мас із відносно теплими повітряними фронтами, які йдуть з боку Балкан. З усіма відповідними наслідками. Спочатку сніг та морози, а потім – відлига. Детальніше про погоду на 13–15 січня розповідає "Апостроф"

Субота, 13 січня

За даними Українського гідрометеорологічного центру, практично по всій території країни очікується помірний сніг. Виняток – Одеська, Харківська, Луганська та Донецька області: там буде просто хмарно.

У західних областях вночі очікується 6-10 морозу (крім Хмельниччини – там мінус 10-12), вдень – мінус 1-3. В областях, які межують із країною-агресором, а також у Дніпропетровській та Запорізькій областях вдень мінус 10-12, уночі – 15-18 морозу. Особливо холодно у темну пору доби буде на Сумщині – до мінус 20 градусів.

Дивіться: Через аномальне тепло в Дніпрі розцвіли сакури: фото дива природи

На Житомирщині та Київщині, а також у більшості центральних областей вночі очікується 10-12 морозу (на Кіровоградщині – мінус 14-16), вдень – мінус 2-7. Але тут також є виняток – Вінницька область. Вдень там, як і у західних областях, мінус 1-3 градуси.

У південних областях вночі 8-12 морозу, вдень мінус 2-5. Найтепліше, звичайно, в Криму – хоч там уночі і мороз 7-9 градусів, але вдень близько нуля, а якщо й заморозки, то лише до мінус 2 градусів.

"На Україну з півночі йдуть холодні арктичні повітряні потоки, і у вихідні температура знизиться. Крім того, цей холодний циклон принесе із собою сніг. Але не сильний, можна сказати – сніжок. Але до кінця неділі цей циклон, як ми говоримо,"видихнеться". І в понеділок уже очікується циклон з південного заходу, з Балкан. Відповідно, прогнозується підвищення температури", – розповідає "Апострофу" синоптик, керівник відділу Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха.

Неділя, 14 січня

Помірний сніг очікується лише у східних областях України. У північних областях, а також на Полтавщині та Дніпропетровщині – невеликий сніг. В Івано-Франківській, Чернівецькій, Одеській та Миколаївській областях – без опадів. В решті областей, а також у Криму – невеликий мокрий сніг.

Температурний режим змінюється у бік потепління. У західних областях вночі мінус 4-6 (лише на Рівненщині мінус 6-8), вдень – у середньому в районі нуля – від мінус 1 до плюс 1 градуса. В областях, які межують із країною-агресором, вночі 13-16 морозу, вдень – мінус 4-7. У Житомирській та Київській областях вночі 9-12 морозу, але вдень – лише мінус 1-3 градуси.

У центральних областях вдень ті самі мінус 1-3, вночі – 7-10 морозу. В Одеській та Миколаївській областях удень від мінус 1 до плюс 1, уночі – 4-6 морозу. На Херсонщині вночі стільки ж, але вдень від нуля до двох тепла. У Криму вдень така сама температура, а вночі – мінус 2-4 градуси.

Понеділок, 15 січня

Арктичний циклон остаточно поступається своєму південно-західному колезі. Абсолютно у всіх областях України, а також у Криму без істотних опадів.

Буде ще тепліше. Практично у всіх областях вночі лише заморозки мінус 2-4. Виняток – Харківська область та Донбас. Там уночі мінус 3-6. Вдень у більшості областей України від мінус 1 до плюс 1 градусу. А у південних областях та у Криму у світлий час доби – від 2 до 5 градусів тепла.

Читайте: Морози в Україні затримаються? Синоптик дала прогноз на другу декаду січня

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами

Новини партнерів