RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Дихання Серед­земномор'я: чим порадує погода у вихідні

Прогноз погоди на 9-11 березня

Дівчина вдихає повітря В Україну рухається антициклон з Середземномор'я Фото:

Досить теплу і при цьому суху погоду, з невеликими нічними заморозками, почне тіснити атмосферний фронт, що йде з півдня. На заході України будуть невеликі дощі, зате в цілому по країні ще більше потеплішає. Детальніше про погоду на 9-11 березня розповідає "Апостроф".

Субота, 9 березня

За даними Гідрометцентру – жодних натяків на опади. У західних областях України (крім Закарпатської), а також у південних областях та в Криму – мінлива хмарність. У решті областей країни – хмарно з проясненнями.

Читайте: Погода в Україні буде примхливою: синоптик дала дощово-сніговий прогноз

Вночі практично у всіх областях заморозки мінус 2-5. Винятки – Одещина та Крим, там нічні заморозки мінус 1-3. На Закарпатті вночі очікується від -1 до +1.

У західних та центральних областях удень 6-9 тепла. На півдні Кіровоградської області – загалом до 10 градусів. У Житомирській, Київській, Дніпропетровській та Донецькій областях удень 4-6 градусів. У південних областях та в Криму – 5-8, в областях, що межують із країною-агресором (крім Донецької) – 2-4 градуси тепла.

"У вихідні ми не очікуємо особливих змін: погода буде така ж, як і зараз. Україна знаходиться в зоні підвищеного тиску, викликаного антициклоном зі Скандинавії. Щоправда, він поступово втрачає силу. З Балкан рухається циклон, і в понеділок у західних областях очікуються дощі, а у Карпатах – мокрий сніг", – каже "Апострофу" синоптик, керівник відділу Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха.

Неділя, 10 березня

Абсолютно по всій Україні – хмарно із проясненнями. У Сумській, Полтавській та Харківській областях вночі 5-7 морозу, вдень – у цифрах стільки ж, але з позначкою "плюс". На Луганщині вночі мінус – 4-6, вдень – 1-3 тепла: антирекорд за денною температурою. На Донеччині мінус 2-4, вдень – 3-5 тепла.

На Закарпатті – позитивний температурний рекорд: уночі 0-4, вдень – 10-12 тепла. На півдні Кіровоградської області вдень стільки ж, проте вночі заморозки 1-3.

Дивіться: Зима повернулася: Карпати та Буковину у березні замело снігом, фото

На решті території вночі мінус 2-4, вдень – 7-10 тепла (у Івано-Франківській та Чернівецькій областях – до 11 градусів). А ось у Криму при нічних заморозках 1-3 вдень очікується лише 6-8 тепла.

Понеділок, 11 березня

Починає відчуватися вологе дихання середземноморського циклону. У західних областях, а також на Житомирщині та Вінниччині – невеликі дощі. На решті території – хмарно із проясненнями.

Помітно теплішає. У Сумській, Полтавській, Харківській та Луганській областях уночі заморозки мінус 2-4. На Чернігівщині та Донеччині – від нуля до мінус 2. На Київщині – до мінус 3. На решті території вночі плюсова температура. У західних областях – загалом до 5 тепла.

Денний температурний рекорд – на Закарпатті: 13-15 градусів. В інших західних областях удень – 7-11 тепла. У північних та центральних областях – 6-8 градусів. У східних – 5-7. А на півдні України – 8-12 градусів тепла.

Читайте: Одна з найтепліших за 143 роки спостереження: зима-2024 побила низку рекордів

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами

Новини партнерів