RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

Прогноз погоди на 4-6 квітня

Погода на Великдень У Великдень погода буде помірною Фото: з відкритих джерел

Якщо хтось на Великдень збирається на шашлики, то жителям західних та північних областей України радимо робити це у першій половині дня. Пообідайте на природі, а потім – додому. Тому що дуже навіть не виключені грозові дощі. Жителі інших регіонів можуть відпочивати до вечора. Докладніше про погоду на 4 – 6 травня розповідає "Апостроф".

Субота, 4 травня

За даними Українського гідрометеорологічного центру, абсолютно у всіх областях – мінлива хмарність. Лише у Криму – без істотних опадів. Тобто дощі можуть бути, але несуттєві та короткочасні.

Читайте: На Великдень в Україні вдарять заморозки: синоптики попередили про небезпеку

У західних областях удень 23-25 градусів тепла, вночі – 7-9. Окрім Закарпаття – у темну пору доби там 10-12. На Житомирщині та Київщині вночі 6-8, вдень – 17-19. В областях, що межують із країною-агресором, вдень 13-15, вночі – 3-6 градусів (на Луганщині – 2-4).

У центральних областях України вночі 6-9, вдень – 17-19 градусів тепла. У південних областях, а також у Криму вночі 10-12, вдень – 18-20 тепла.

"Антициклон, який прийшов в Україну цього тижня з боку Балтії, до кінця неділі втратить свою силу. І на Великдень у другій половині дня у західних та північних областях країни прогнозуються дощі з грозами. У центральних, східних та південних регіонах країни опадів не очікується", – розповідає "Апострофу" синоптикиня, керівниця відділу Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха.

Неділя, 5 травня

У Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Житомирській, Київській, Чернігівській та Сумській областях – короткочасні грозові дощі. На решті території – мінлива хмарність.

Читайте: Налетить штормовий вітер: на яку погоду чекати в Україні напередодні Великодня

У західних областях удень 21-24 градуси тепла, вночі по-різному. У Волинській, Львівській, Тернопільській та Закарпатській областях у темний час доби 10-12 градусів, у Рівненській та Хмельницькій – 8-10, а в Івано-Франківській та Чернівецькій – 6-8.

Вночі найпрохолодніше на Донбасі – 1-4 градуси. Але вдень там 17-19 тепла. Як, власне, і в інших областях України, які межують із країною-агресором. Десь вночі 5-7 градусів. На Житомирщині, Київщині та в центральних областях країни вночі 6-8, вдень – 19-21 градусів тепла.

У південних областях України, а також у Криму вдень 17-19, уночі – 5-8 тепла. За винятком Одещини – у темну пору доби там 8-10 градусів.

Понеділок, 6 травня

Половину країни покриють короткочасні грозові дощі. Дощитиме у Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях. Окремо зазначимо Харківщину – там дощі хоч і короткочасні, але не грозові. А на решті території – мінлива хмарність.

Що стосується температурного режиму, то він якийсь дивовижний. Вирівнявся. По всій Україні вночі 9-12, вдень – 21-24 градуси тепла. Тільки на Одещині – виняток. Чомусь вдень 18-20 градусів.

Читайте: Аномальний травень: яка погода буде в останній місяць весни

Читайте також

Чи всім чоловікам потрібен штрих-код ТЦК: роз'яснення Міноборони

Кому з 18 травня обов'язково потрібно отримати VIN-код у ТЦК - речник Міноборони України Дмитро Лазуткін пояснив для всіх українців

Мобілізація засуджених: чи зможуть воювати ті, хто сидить по тюрмах

Нардепи ухвалили закон про мобілізацію засуджених - хто із зеків зможе воювати і на яких позиціях

Вперлися і видихнулися: що відбувається на півночі Харківської області

Росіяни не змогли просунутися в глиб української території

Новини партнерів