RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

У Яроша назвали версію стрілянини його охоронця та дали важливі подробиці

Соратник Яроша Андрій Шараскін про інцидент у Кам'янському

Соратник Яроша Андрій Шараскін про інцидент у Кам'янському 14 травня в місті Кам'янське стався конфлікт зі стріляниною Фото: sobitie.com.ua

В неділю, 14 травня, в місті Кам'янське Дніпропетровської області стався конфлікт зі стріляниною, в якому постраждали двоє чоловіків. Досить швидко мережею почала ширитися інформація про те, що серед учасників конфлікту, один із яких влаштував стрілянину і поранив таксиста, були охоронці народного депутата, лідера Української Добровольчої Армії та засновника громадської організації ДІЯ Дмитра Яроша.

Про конфлікт і його наслідки, участь у ньому бійців УДА, ймовірні причини та розслідування інциденту “Апострофу” розповів керівник Національного руху ДІЯ, учасник АТО і соратник Яроша Андрій Шараскін (“Богема”).

- Андрію, що вам відомо про те, що трапилося вчора в Кам'янському?

- В мережі зараз активно світять документи охоронця Дмитра Яроша Романа Малісевича. Але Роман в цій історії виступає свідком.

Що трапилося? У нашого побратима Михайла (Навроцького, - "Апостроф") почалася словесна перепалка з таксистом, яка переросла в конфлікт. І на допомогу таксисту прибіг інший таксист, який у конфлікті спершу участі не брав. Якраз він і був поранений.

Якщо говорити про нашу офіційну позицію з цього приводу — то тут є три ключові тези.

Перша - це те, що Михайло дійсно наш побратим. Він ще з Майдану не виходив в "зелену зону" і постійно знаходився на вістрі. Від перших наших бойових операцій і до цього часу. Фактично, він і на рідну Франківщину дуже рідко приїздить. І це героїчний хлопець.

Другий момент. Правильно чи неправильно наш побратим оцінив ситуацію — розбереться слідство. Воно вже йде. Але постраждала невинна людина. Тому ми наполягаємо на тому, аби цей трагічний випадок був розслідуваний. І якщо Михайло дійсно винен, якщо він неправомірно застосовував зброю — він буде нести покарання.

- А щодо причин виникнення конфлікту щось можете сказати? Наскільки відповідає дійсності інформація, що причиною стало начебто небажання таксиста відповісти на слова “Слава Україні”?

- А це якраз третя теза. Ми не виключаємо того, що це могло бути спеціально організовано. Бо є дуже дивні обставини. Наші побратими дізналися про це набагато пізніше, ніж знімалися оці відео, які є зараз в інтернеті. І ви самі чули коментарі, які з місця: і “скоти”, і все інше. А за кадром, про що нам потім розповідали: “Треба їх відловлювати, в посадки вивозити, цих всіх добровольців, бл...”. Якось дуже оперативно і швидко це все відбулося. Тому ми не виключаємо можливості провокації з боку проросійськи налаштованих громадян. Вони ж і 9 травня провокації влаштовували. І дуже успішно, до речі — вже 10 травня в Кам'янському відбулося 6 затримань по цьому факту. Тому це якраз третя теза.

- Ви вірите в те, що саме ці слова могли спровокувати конфлікт?

- Можливо. Люди забувають, що іде війна. І що гасло, з яким йшли в бій і хоронили своїх побратимів — воно важить дуже багато.

Михайло — абсолютно адекватний, нормальний хлопець. І це вже мусило щось допекти, довести його дуже сильно. Тому, повторюся, ми не виключаємо моменту спланованої провокації. Що це було, як це було - ми поки самі з'ясовуємо.

- Михайло зараз де знаходиться? Його ж тоді серйозно побили, наскільки я знаю...

- Так. Йому надана була первинна допомога, але він зараз в СІЗО має їхати.

- Наскільки серйозні травми в нього?

- Про це прямо зараз не готовий говорити.

Єдине, що можу додати — ми одразу зв'язалися з родиною постраждалого чоловіка, відбулась зустріч і Провідника Дмитра Яроша з його дружиною. Ми повністю сприятимемо і в лікуванні, і в усьому іншому. І до кінця будемо розбиратись в цій ситуації. Дуже шкода, що стався трагічний випадок і людина, яка зі сторони фактично, яка не брала участі у першопочатковому конфлікті — постраждала. І від себе додам: не провокуйте воїнів. Слава Україні!.

Читайте також

Хвиля підліткових самогубств в Україні: як врятувати наших дітей

Розповідаємо про причини підліткових самогубств, яких зараз в Україні побільшало - і як їх зупинити