RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Бойовики пішли в наступ на Донбасі: єдина причина

Бойовики раптом забули про "хлібне перемир'я" та пішли у наступ

Бойовики раптом забули про "хлібне перемир'я" та пішли у наступ Фото: EPA/UPG

За останню добу Збройні сили України зазнали серйозних втрат на Донбасі. Противник застосував танки та артилерію, за інформацією українських військових у зоні АТО, такою напруженою ситуація на фронті була у 2014-2015 роках. Про можливі причини загострення "Апострофу" розповів засновник фонду "Повернись живим", волонтер Віталій Дейнега.

Про причини зараз говорити складно. Вони стали працювати не по всьому фронту, а за кількома напрямами почали щільно атакувати наші позиції. Перший напрямок - це там, де ми заходимо через Сіверський Донець, починаючи з Трьохізбенки до Жолобка - луганський напрямок.

Біля Красногорівки вони використовували артилерію, і навіть піхота пішла в наступ під прикриттям танків та САУ. Були спроби вибити нас із наших позицій, але вони не мали успіху. Цієї ночі використовувалася серйозна техніка і була серйозна війна. Правда, і у нас є втрати: три "двохсотих" в Луганській області і три "двохсотих" в Красногорівці (Донецька область).

Вони раптом забули про "хлібне перемир'я" і пішли в наступ. Логічного пояснення у такої дії немає. Красногорівка та спроби вибити нас з якихось позицій виглядають дивно.

Єдине, чим це можна пояснити - майбутні переговори в нормандському форматі (переговори лідерів країн нормандської четвірки у форматі телеконференції заплановані на 24 липня, - "Апостроф"). Вони завжди перед переговорами починають провокувати. Що Росія може зробити? Вона аргументи навести не може, може тільки брязкати зброєю на Донбасі. Думаю, що закінчаться нормандські переговори, ситуація заспокоїться. А поки, думаю, сьогодні вночі там буде "весело". І далі теж.

Віталій Дейнега, засновник фонду "Повернись живим"

Читайте також

Хвиля підліткових самогубств в Україні: як врятувати наших дітей

Розповідаємо про причини підліткових самогубств, яких зараз в Україні побільшало - і як їх зупинити