RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

"Заколот" проти ватажка ЛНР: три головних варіанти для Луганська

Військовий оглядач Юрій Карін про переділ влади в Луганську

Військовий оглядач Юрій Карін про переділ влади в Луганську Фото: стоп-кадр з відеосюжету

У боротьбі за фінансові потоки в так званій ЛНР кремлівські куратори зіштовхують лобами своїх луганських маріонеток. Таку думку висловив "Апострофу" військовий оглядач, головний редактор сайту "Інформаційний спротив" Юрій Карін, коментуючи останні події в Луганську і конфлікт ватажків так званої "республіки" Ігоря Плотницького та Ігоря Корнета.

За фактом того, що ми бачимо в Луганську. Це відбувається не у столицях цих "квазіутворень", а в Кремлі. І є нічим іншим, як переділом сфер впливу. Тобто, російська спецслужба, яка контролювала військового злочинця Плотницького, "з'ясовує стосунки" зі спецслужбою, яка є "дахом" військового злочинця Корнета (так званого "глави "МВС ЛНР", раніше відстороненого Плотницьким).

Грубо кажучи, є три варіанти перерозподілу влади.

Варіант перший - це боротьба за фінансові контрабандні потоки та інше мародерство, яке можна здійснювати на окупованій росіянами частині Луганської області.

Варіант другий - це отримання всієї повноти влади на цій території. І тут вирішується, хто зі спецслужб Росії переможе - ГРУ або ФСБ. Тобто, в підконтрольній ГРУ і (помічнику президента РФ і куратору так званих "республік" на Донбасі, - "Апостроф") Суркову в Донецькій області, - а Сурков, нагадаємо, кум Захарченка, - "пилять" тільки ті, кому дозволено, а з тими, хто намагається красти, як "Ташкент" (так званий "міністр доходів і зборів ДНР" Олександр Тимофеєв, - "Апостроф"), швидко проводять виховну розмову.

У Луганській області, навпаки, боротьба триває кілька років. Агентурна мережа однієї спецслужби веде боротьбу за виживання з агентурною мережею іншої спецслужби. Грубо кажучи, пан Плотницький в цій внутрішньовидовій боротьбі вже знищив "Соплю" Дрьомова, Бетмена, Мозгового, взагалі всіх, хто намагався прорватися до "його" годівниці. Зараз з'явилися Корнет і польові командири, які нібито приєдналися до нього, тобто або "консерви", або завербовані ФСБ креатури.

Варіант третій - усунення Плотницького від влади з метою об'єднання окупованих територій Луганської і Донецької області в чергове непорозуміння зі столицею в Донецьку. Це спрощує і здешевлює для РФ утримання цих територій. Крім того, контроль над всіма потоками залишається в руках однієї людини. Помічнику президента РФ Владиславу Суркову падає бонус у вигляді об'єднаного фінпотоку.

Читайте також: Перегони щурів: хто і навіщо влаштував "заколот" проти ватажка ЛНР

Ось що відбувається. Тобто, ніяких самостійних рухів кремлівських маріонеток. Забудьте про них. Ситуація ініціюється виключно країною-окупантом, кураторами та представниками цієї країни.

Читайте також

Хвиля підліткових самогубств в Україні: як врятувати наших дітей

Розповідаємо про причини підліткових самогубств, яких зараз в Україні побільшало - і як їх зупинити